Η Tencent εξαγόρασε τους developers του Don't Starve

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Tencent εξαγόρασε τους developers του Don't Starve

Η Tencent εξαγόρασε τους developers του Don't Starve

Η Klei Entertainment σε Κινέζικα χέρια.

Η Tencent εξαγόρασε και την Klei Entertainment, εταιρεία ανάπτυξης του Don't Starve.

Οι εξαγορές του Κινέζικου Κολοσσού δεν σταματούν ποτέ. Η εξαγορά αυτή πραγματοποιήθηκε με το σκεπτικό ότι η Klei θα διατηρήσει την πλήρη αυτονομία της, τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο λειτουργικό κομμάτι, ακόμα και στα projects και την πρόσληψη developers.

Ακόμα και ο Jamie Cheng, ιδρυτής της εταιρείας, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την εταιρεία, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό, παρά μόνο στα λογιστικά της εταιρείας. Ο Cheng δέχθηκε την προσφορά εξαγοράς, ώστε ο ίδιος και οι developers του να μην χρειάζεται να ανησυχούν στο να βρουν νέα projects και publishers για το μέλλον, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους.

Ο Cheng δήλωσε: "Η ευχή μου ήταν να μπορούν οι άνθρωποί μας να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την δουλειά τους, στο να μαθαίνουν και να εξελίσσονται, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τα οικονομικά, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις ζωές τους και εκτός εταιρείας. Αυτό δεν άλλαξε. Η συνεργασία αυτή θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε σε μια βιομηχανία η οποία αλλάζει".

Η Tencent είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Klei Entertainment, ως publisher, για το λανσάρισμα του Don't Starve Together στην Κίνα, στην πλατφόρμα της Tencent, η οποία ονομάζεται WeGame. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες δουλεύουν μαζί για το Don't Starve: Newhome για κινητά

Ο Cheng δήλωσε επίσης χαρούμενος που η Tencent θα συνεχίσει να του επιτρέπει να έχει το ίδιο επίπεδο ελέγχου στην εταιρεία του. Κάτι ανάλογο ισχύει και στις περισσότερες εταιρείες που εξαγοράζει, όπως για παράδειγμα στην Grinding Gear Games, developer του Path of Exile.

Η Tencent έχει πραγματοποιήσει 31 εξαγορές εταιρειών μέσα στο 2020 στην gaming βιομηχανία, τρεις φορές περισσότερες απ' ότι το 2019. Η μεγαλύτερη εξαγορά της ήταν αυτή της Leyou με 1,5 δις δολάρια. Ήταν η μαμά εταιρεία της Digital Extremes, developer του Warframe. Επίσης, η Tencent επένδυσε πέρυσι και σε μετοχές της Platinum Games, ενώ εξαγόρασε την Funcom και πολλά ακόμη μεγάλα studios.

Η Tencent έχει μετοχές στις εταιρείες Riot Games, Grinding Gear Games, Epic Games, Ubisoft, Activision Blizzard και αρκετές ακόμη.

Διαβάστε για τις εξαγορές της Tencent και συζητήστε για την εταιρεία στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/01/2021 09:04
Ας ελπίσουμε πως αυτή η εξαγορά θα είναι για το καλό της εταιρείας και ότι τα μελλοντικά σχέδια θα πάνε όπως τα θέλουν.
Notification