Ο Gabe Newell βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία από τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού

Hot
Βάσια Κούκια
Ο Gabe Newell βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία από τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού

Ο Gabe Newell βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία από τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού

Θέλει να μιλήσει στην Πρωθυπουργό της χώρας για να μεταφέρει ομάδες ανάπτυξης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/7/20] Ο Gabe Newell βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία από τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού και φαίνεται να το απολαμβάνει. Μάλιστα έκανε μία εμφάνιση στην πρωινή τηλεόραση για να ανακοινώσει μία δωρεάν συναυλία που διοργανώνει για να ευχαριστήσει τη χώρα για την φιλοξενία της.

Αν και η Νέα Ζηλανδία είναι ένας δημοφιλής προορισμός που εξυπηρετεί ως καταφύγιο για τους δισεκατομμυριούχους, ο Newell δεν βρέθηκε εξαρχής στη χώρα λόγω της πανδημίας, αν και αυτός είναι ο λόγος που μένει τώρα εκεί. Μετά την κυκλοφορία του Half-Life: Alyx είχε αποφασίσει να πάρει άδεια ενός δεκαημέρου και να την περάσει στη Νέα Ζηλανδία με τους φίλους του, τον Ισπανό οδηγό Alex Riberas και την σύντροφό του Teagan Klein. Σύμφωνα με την Klein, το διάλειμμα θα κρατούσε υποτίθεται για 10 ημέρες, αλλά στη συνέχεια ξέσπασε η πανδημία και είχαν στη διάθεσή τους μόνο 48 ώρες πριν η χώρα κλείσει τα σύνορά της και έτσι αποφάσισαν να μείνουν.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ, ο Newell είπε πως το πιο δύσκολο πράγμα από τη διαμονή του στη Νέα Ζηλανδία είναι ότι ανησυχεί για τους φίλους και την οικογένεια που δεν βρίσκονται εκεί. Ο Newell πρόσθεσε τα εξής: "Σε σύγκριση με την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Όταν μιλάω με άτομα στο Seattle είναι πολύ περίεργη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ απομονωμένοι, δεν μπορούν να βγουν έξω και να εκμεταλλευτούν το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Νέα Ζηλανδία και οι επισκέπτες σαν και εμάς."

Ο Newell μαζί με τον Riberas, την Klein και μερικούς άλλους ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθεί στο Auckland μία δωρεάν συναυλία στις 15 Αυγούστου. Θα είναι ένα τεράστιο πανηγύρι με ζωντανή μουσική, πάγκους με VR και καντίνες. Τη μέρα θα επιτρέπονται όλες οι ηλικίες, ενώ το βράδυ θα είναι για άτομα άνω των 18.

[Update: 19/10/2020 – Ο Gabe Newell θέλει να μιλήσει στην Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας για την μεταφορά developers στη χώρα] Ο Gabe Newell βρίσκεται από τον Μάρτιο στην Νέα Ζηλανδία καθώς θέλει να προστατευτεί από την πανδημία και θέλει να φέρει και ομάδες ανάπτυξης στη χώρα.

Η ζωή στην Νέα Ζηλανδία είναι αρκετά φυσιολογική, αν και πρόσφατα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα μετά από τρεις εβδομάδες και ο Newell θέλει να βοηθήσει εταιρείες ανάπτυξης να μεταφερθούν εκεί έστω και προσωρινά. Ο Newell ήταν καλεσμένος σε ένα Game Awards Zoom meeting με τον Geoff Keighley και συζήτησαν για την Νέα Ζηλανδία, την πανδημία, την Valve και το VR. Αρκετά μεγάλο μέρος της συζήτησης είναι μυστικό και προστατεύεται μέσω συμφωνητικών εχεμύθειας αλλά κάποια αποσπάσματα μοιράστηκαν στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αναφορά του Valve Networks Reports, o Newell σχεδιάζει να συναντήσει την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, με σκοπό να συζητήσουν την πιθανή μεταφορά της Valve και άλλων εταιρειών ανάπτυξης στη χώρα, ώστε να αποφύγουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δουλεύοντας από το σπίτι.
 
"Επειδή τελευταία κάνω μια καμπάνια υπέρ της Νέας Ζηλανδίας πιθανότατα θα συναντηθώ με την πρωθυπουργό και ένα από τα θέματα που θα συζητήσω είναι ότι λόγω της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει ο πληθυσμός της Νέας Ζηλανδίας, έχει δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο και υπάρχει μεγάλη θέληση να μεταφερθούν στη χώρα ομάδες παραγωγής", δήλωσε ο ίδιος. Ένας ακόμα λόγος που πιθανότατα θέλει ο Newell την μεταφορά της Valve στην Νέα Ζηλανδία, είναι ότι η παραγωγικότητά της έχει πέσει κατά 50-75%, καθώς δεν έχει προσαρμοστεί στις αλλαγές που φέρνει η εργασία από το σπίτι.
 
Ενώ ο Newell βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία σχεδόν όλη τη χρονιά το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της Valve βρίσκεται στην Αμερική. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το πότε η κατάσταση θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και φαίνεται πως αρκετοί εργαζόμενοι της εταιρείας δεν θα συμφωνήσουν με την ιδέα να αφήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους σε μια τέτοια χρονική περίοδο, ειδικά χωρίς να γνωρίζουν για πόσο καιρό.
 
Αν και φαίνεται πως οι επιθυμίες του Gabe Newell δεν θα πραγματοποιηθούν, είναι καλό που μένει απασχολημένος όσο βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία. Επίσης βοηθάει στο να μαζευτούν χρήματα για φιλανθρωπίες και στην πραγματοποίηση μίας δωρεάν συναυλίας.

Διαβάστε για τον Gabe Newell που υπήρξε gold farmer στο World of Warcraft και συζητήστε για το Steam στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 20/10/2020 10:09
Είναι γνωστό ότι η Νέα Ζηλανδία ευνοεί την ανάπτυξη μιας η περισσοτέρων επιχειρήσεων . Το να μεταφερθούν εκεί ομάδες ανάπτυξης απο διάφορες εταιρείες είναι πολύ καλή ιδέα.
Notification