Η Bluehole θεωρεί πως το Fortnite αντιγράφει το PUBG

Hot
Η Bluehole θεωρεί πως το Fortnite αντιγράφει το PUBG

Η Bluehole θεωρεί πως το Fortnite αντιγράφει το PUBG

Έξ ολοκλήρου αντιγραφή και τι σημαίνει αυτό για τo PUBG. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/9/17] Αυτό το μήνα η Epic Games ανακοίνωσε το Battle Royale mode για το Fortnite, την πιο πρόσφατη δημιουργία της εταιρείας. Κατευθείαν έγινε λόγος για την ομοιότητα αυτού του mode με το PlayerUnknown’s Battlegrounds πράγμα που έγινε αντιληπτό και από τους developers του δεύτερου.

Συγκεκριμένα, αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Bluhole που κατηγορεί ξεκάθαρα την Epic Games για αντιγραφή του παιχνιδιού της, αφού όπως ισχυρίζονται αποτελεί κλώνο του PUBG με τους 100 PvP παίκτες και το gameplay του. Τον λόγο πήρε ο Chang Han Kim, αντιπρόεδρος στην Bluehole, που δήλωσε: “Είχαμε μια συνεχόμενη σχέση με την Epic Games κατά την ανάπτυξη του PUBG, καθώς είναι οι δημιουργοί της Unreal Engine 4, που είναι η μηχανή που χρησιμοποιήσαμε για το παιχνίδι. Λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη του community μας και δοκιμάζοντας από μόνοι μας το gameplay καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ίσως το Fortnite αντιγράφει την εμπειρία που προσφέρει το PUBG και για την οποία φημίζεται. Επίσης παρατηρήσαμε πως η Epic Games αναφέρει το PUBG για την προώθηση του Fortnite. Αυτό δεν είχε συζητηθεί ποτέ με εμάς και δεν νιώθουμε πως είναι σωστό”.

Αυτό πιθανότατα είναι η απάντηση στην δήλωση του σκηνοθέτη της Epic Games Donald Mustard που είχε πει: “Μας αρέσουν τα Battle Royale games όπως το PUBG και σκεφτήκαμε πως το Fortnite θα μπορούσε να αποκτήσει την δικιά του έκδοση”.

Κλείνοντας ο Kim ισχυρίστηκε πως η ομάδα του θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον και θα πράξουν αναλόγως. Πιστεύετε πως πρόκειται πράγματι για αντιγραφή; Η μήπως η Bluehole το παρακάνει;

[UPDATE: 23/9/17 - Νέες δηλώσεις από την Bluehole] Σε συνέχεια του θέματος περί αντιγραφής του PUBG από το Fortnite, ο αντιπρόεδρος της Bluehole Changhan Kim δήλωσε: "Το θέμα μας δεν αφορά το PUBG από μόνο του γιατί υπήρχαν και άλλα games με Battle Royale modes πριν από εμάς, όπως το Last Man Standing ή το Battle Royale mode του GTA V. Το θέμα μας αφορά ότι στο Fortnite η Epic Games αντέγραψε το PUBG όπως ήταν. Άλλες εταιρείες έφτιαξαν ένα ξεχωριστό Battle Royale mode. Χρησιμοποιούμε την Unreal Engine για να αναπτύξουμε το PUBG και πληρώνουμε ένα μεγάλο ποσό σε δικαιώματα στην Epic Games, ανάλογα με τις πωλήσεις μας. Η Epic Games πάντα προωθούσε τα licencing μοντέλα και έλεγε ότι θέλει να στηρίξει τους indie developers και εμείς φέτος είμαστε οι πιο επιτυχημένοι από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν Unreal Engine. Αυτό είναι το θέμα μας".

Ο Changhan Kim ανησυχεί διότι "Η Epic Games μπορεί να αναπτύξει νέα χαρακτηριστικά ή να βελτιώσει κάτι στην engine για να υποστηρίξει το Battle Royale gameplay και να το χρησιμοποιήσει για το δικό τους mode. Την ιδέα του πως ακριβώς εφαρμόσαμε το Game Mode του Battle Royale την έχουμε ήδη κατοχυρώσει. Στην Κίνα υπάρχουν διάφοροι κλώνοι μας και θα τους εξετάσουμε, αλλά η Epic Games έπρεπε να έρθει να συζητήσει ματί μας αυτό που πάει να αναπτύξει. Έχουμε λοιπόν το εξής πρόβλημα. Ότι αν για παράδειγμα αναφέρουμε κάποιο τεχνικό θέμα για matches στο PUBG που σηκώνουν 100 άτομα, τότε ανησυχούμε ότι ίσως αναπτύξουν μια βελτίωση ή το κάτι παραπάνω για το Battle Royale mode του Fortnite και όχι για την έκδοση της Unreal Engine 4 που έχουμε. Κατά την ανακοίνωσή τους, χρησιμοποίησαν το PlayerUnknown's Battlegrounds για να προωθήσουν το Fortnite κι αυτό δεν είναι κι ότι καλύτερο.

Διαβάστε το preview του PlayerUnknown’s Battlegrounds και πείτε μας την άποψή σας στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 geololj (Level 28) 22/09/2017 18:06
Ξεκάθαρα το παρακάνει η Bluehole. Δεν εφήυραν το genre, προϋπήρχε πριν το PUBG. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν τα FIFA/PES γιατί πριν υπήρχαν άλλα Football games. Ποδόσφαιρο είναι, 11vs11, μια μπάλα και δύο τέρματα. Αντιγραφή!
#2 ashbringer (Level 25) 23/09/2017 09:56
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο σε αυτό.Το παράκαναν.
#3 TheBug (Level 4) 23/09/2017 20:37
Controversy makes cash.

Είναι προφανές γιατί το κάνουν.
Notification