Wizard: Video game για την καταπολέμηση της σχιζοφρένειας

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Wizard: Video game για την καταπολέμηση της σχιζοφρένειας

Wizard: Video game για την καταπολέμηση της σχιζοφρένειας

22 πάσχοντες έδειξαν σημάδια βελτίωσης.

Μία ομάδα από ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Cambridge δημιούργησε το Wizard, ένα video game το οποίο θεωρείται πως μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από σχιζοφρένεια. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, όσοι διαγιγνώσκονται με σχιζοφρένεια, παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης και αναγνώρισης. Το Wizard λοιπόν σας ζητάει να τοποθετήσετε αντικείμενα σε κουτιά και στην συνέχεια να θυμηθείτε την τοποθεσία τους.

Κατά την διάρκεια μίας έρευνας, οι επιστήμονες έβαλαν μία ομάδα από 22 πάσχοντες της εγκεφαλικής ασθένειας να παίξουν Wizard. Έπειτα από μετρήσεις, όσοι είχαν παίξει το Wizard είχαν καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της βελτίωσης από εκείνους που δεν το έχουν ακουμπήσει ποτέ. Το να ανακαλυφθούν νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της σχιζοφρένειας είναι πολύ σημαντικό καθώς τόσα χρόνια η ιατρική προχωράει με αργά βήματα σε αυτόν τον τομέα.

Η πανεπιστημιακή ομάδα του Cambridge είναι ιδιαίτερα προσεχτική με τα αποτελέσματα του Wizard στους πάσχοντες από σχιζοφρένεια. Το Wizard κυκλοφορεί μόνο για iOS και αν θέλετε να το κατεβάσετε κάντε click εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 03/08/2015 16:02
Θα το δοκιμάσω και εγώ :P
#2 AgonyNeverDies (Level 4) 03/08/2015 16:11
Ωραία, ίσως με βοηθήσει στην καινούργια υπόθεση που έχω αναλάβει να διαλευκάνω. :roll:
#3 TheLuckyShamrock (Level 15) 03/08/2015 20:36
Πάντα είναι ωραίο να βοηθάνε τα video games στον τομέα τής ιατρικής. ^_^
#4 +2 NoGood! (Level 24) 03/08/2015 21:33
Αυτο δείχνει πως αν το μυαλό είναι απασχολημένο με κάτι που το ενδιαφέρει ή τον κάνει χαρούμενο,τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.Πολύ καλή κίνηση.Μπράβο!
#5 ashbringer (Level 25) 05/08/2015 08:59
Πολύ καλή κίνηση.Μπράβο στην πανεπιστημιακή ομάδα του Cambridge.Μεγάλ ο μέρος του πληθυσμού της γής πάσχει απο σχιζοφρένεια και αυτή η εφαρμογή θα βοηθήσει.
Notification