Η Microsoft θα ανοίξει ένα web-based Mobile game store

Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

100€ στοίχημα ότι όταν τα PS4 προσπαθήσουν να τρέξουν το Call of Duty: Black Ops 6 θα ακούγονται σαν τουρμπίνα αεροπλάνου.
 
0.0 ()
1
Η Microsoft θα ανοίξει ένα web-based Mobile game store

Η Microsoft θα ανοίξει ένα web-based Mobile game store

Μέσα στο 2024.

Η Microsoft θα ανοίξει ένα web-based Xbox mobile game store σε μερικούς μήνες. Τα νέα προέρχονται από την Sarah Bond (πρόεδρο του Xbox), η οποία μιλούσε χθες στο Bloomberg Technology Summit.

Η Bond είπε: «Τον Ιούλιο θα κάνουμε launch μια νέα εμπειρία mobile store. Στην πραγματικότητα θα ξεκινήσουμε φέρνοντας το δικό μας first-party portfolio σε αυτό». Αυτό το store θα περιλαμβάνει games όπως το Candy Crush και το Minecraft». Μετά από αυτή την αρχή, τα σχέδιά τους είναι να επεκτείνουν αυτές τις δυνατότητες στους συνεργάτες, δηλαδή θα επιτρέψει σε άλλους να το εκμεταλλευτούν και να έχουν μία cross-platform mobile εμπειρία.

Το επερχόμενο mobile store της Microsoft θα είναι web-based. Η Bond είπε σχετικά με αυτό: «Αυτό το κάνουμε, διότι πραγματικά αυτό μας επιτρέπει να το κάνουμε μια εμπειρία που θα είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές, όλες τις χώρες, ότι και αν γίνει, ανεξάρτητα από πολιτικές των closed ecosystem stores». Η Bond πρόσθεσε ότι θα επεκτείνει το store από εκεί.

Ενώ η Bond ήταν αρκετά σαφής σχετικά με τα σχέδια της Microsoft για το mobile storefront της, η ίδια ήταν λιγότερο συνοπτική όταν μίλησαν για το κλείσιμο των στούντιο της Bethesda. Η Bond είπε: «Είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολο να παίρνετε αποφάσεις σαν αυτές…όταν εξετάσαμε αυτές τις θεμελιώδεις τάσεις [του κλάδου], νιώθουμε βαθιά ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι τα games που φτιάχνουμε, οι συσκευές που δημιουργούμε, οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι εκεί μέσα από στιγμές. Ακόμα και αν η βιομηχανία δεν μεγαλώνει, όταν είστε ανάμεσα σε μια περίοδο αλλαγής. Τα νέα που ανακοινώσαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως αποτέλεσμα αυτού, στη δέσμευσή μας για να διασφαλίσουμε ότι η επιχείρηση είναι υγιής για μεγάλο χρονικό διάστημα». Η Bond είπε, επίσης, ότι η εταιρεία εστιάζει στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν και κάνουν τα πάντα για να τους βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες αλλαγές».

Όταν τονίστηκε στη συνέντευξη η επιτυχία της Tango Gameworks (developer του Hi-Fi Rush) που έκλεισε πρόσφατα, η Bond και πάλι απέφυγε την ερώτηση, δίνοντας μια μη ικανοποιητική απάντηση. Η Bond απάντησε: «Ξέρετε, ένα από τα πράγματα που αγαπώ στη βιομηχανία των games είναι η δημιουργική μορφή τέχνης και αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση και τι επιτυχία υπάρχει για κάθε παιχνίδι και εταιρεία είναι πραγματικά μοναδική. Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλα για εμάς, οπότε βλέπουμε κάθε εταιρεία, κάθε ομάδα για games και κοιτάμε και σε μια ποικιλία από παράγοντες όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους αποφάσεις και συμβιβασμούς. Αλλά όλα επιστρέφουν στη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για τα games που φτιάχνουμε, τις συσκευές που δημιουργούμε, τις υπηρεσίες και τη διασφάλιση ότι προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε αυτές τις υποσχέσεις.»

Δείτε τη συνέντευξη της Sarah Bond στο Bloomberg.

Το web-based mobile game store της Microsoft θα έρθει τον Ιούλιο.

Διαβάστε για τα 4 Xbox Studio που έκλεισε η Microsoft και συζητήστε για τα Xbox Series X/S στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification