Η Apple γίνεται η πρώτη εταιρεία με αξία 3 τρις δολάρια

Hot
Μανώλης Σαρικλόγλου

Μανώλης Σαρικλόγλου  

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από μικρή ηλικία. Φοιτητής Στατιστικής αγαπάω την τεχνολογία, τα videogames και το data analysis. Κάποια από τα hobby μου είναι το ποδόσφαιρο, series/movies και το καλό ουίσκι! Cheers!
 
0.0 ()
1
Η Apple γίνεται η πρώτη εταιρεία με αξία 3 τρις δολάρια

Η Apple γίνεται η πρώτη εταιρεία με αξία 3 τρις δολάρια

Ένα τρις σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/8/20] Η Apple μόλις σημείωσε ένα αρκετά μεγάλο επίτευγμα καθώς είναι η πρώτη τεχνολογική εταιρεία και η δεύτερη εταιρεία συνολικά που κατάφερε να πετύχει συνολική αξία τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το CNET αναφέρει ότι η τιμή της μετοχής της Apple έχει φτάσει τα 467.55 δολάρια ανά μετοχή. Όπως σημειώνεται αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μια συμβολική τιμή καθώς η πραγματική αξία μιας εταιρείας μετράται από πολλές διαφορετικές μετρήσεις και παράγοντες. Η Apple με αυτό τον τρόπο καθιστάται ως η μακράν μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας και τοποθετείται πίσω μόνο από την Saudi Aramco, η οποία είναι εταιρεία που εμπορεύεται βενζίνη και φυσικό αέριο, όσον αφορά την αξία της μετοχής. Η Apple επρόκειτο να χρεωκοπήσει στα τέλη της δεκαετίας του '90, ωστόσο η Microsoft αγόρασε 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και ο Steve Jobs κατάφερε να διορθώσει τα προβλήματα που υπήρχαν.

Αν και η πανδημία επηρέασε αρνητικά πολλές επιχειρήσεις, οι τεχνολογικοί γίγαντες ευδοκιμούν, καθώς η Microsoft έφτασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια συνολικής αξίας το 2019 και πρόσφατα είδε μια τεράστια άνοδο στις τιμές των μετοχών της όταν έγινε γνωστό ότι σκέφτεται να αγοράσει το TikTok.

[UPDATE: 3/1/22 - Τρία τρις δολάρια] Η Apple έφτασε τα 3 τρις δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Ανέβηκε ένα ακόμη δις σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, σήμερα 3/1/22.

Η μετοχή της Apple ξεπέρασε τα 182 δολάρια. Υπάρχουν 16.4 δις μετοχές, άρα η συνολική αξία ανέρχεται στα τρία τρις. Την αξία του ενός τρις δολάρια έχουν περάσει στο παρελθόν εταιρείες όπως οι Microsoft, Tesla, Amazon και Alphabet.

Διαβάστε για τον τρόπο με τον οποίο η Apple προειδοποιεί τους κλέφτες iPhone και συζητήστε για την εταιρεία στο αντίστοιχο forum topic.

Διαβάστε γιατί η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification