• Ειδήσεις
  • MMORPG
  • Blizzard: "Οι αλλαγές που κάνουμε στο World of Warcraft είναι για να φτιάξουμε έναν inclusive και φιλόξενο κόσμο"

Blizzard: "Οι αλλαγές που κάνουμε στο World of Warcraft είναι για να φτιάξουμε έναν inclusive και φιλόξενο κόσμο"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Blizzard: "Οι αλλαγές που κάνουμε στο World of Warcraft είναι για να φτιάξουμε έναν inclusive και φιλόξενο κόσμο"

Blizzard: "Οι αλλαγές που κάνουμε στο World of Warcraft είναι για να φτιάξουμε έναν inclusive και φιλόξενο κόσμο"

Αφαιρεί αστεία και μετονομάζει τοποθεσίες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 30/9/21] Η Blizzard έχει προχωρήσει σε πολυάριθμες αλλαγές στο World of Warcraft, με στόχο να αφαιρέσει οτιδήποτε θεωρεί απρεπές, έχοντας εισάγει ένα political correctness στους servers του δημοφιλούς MMORPG.

Σε μία ανακοίνωση στο blog της με τίτλο "Η εξέλιξη του δημιουργικού περιεχομένου στο World of Warcraft", η Blizzard δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές είναι μέρος του στόχου "για το χτίσιμο ενός inclusive και φιλόξενου κόσμου. Σε ένα παιχνίδι που έχει χιλιάδες γραφικά και μία λέξη μετράει σε εκατομμύρια παίκτες, κατανοούμε ότι αυτά τα updates θα αφορούν λίγες αλλαγές συνολικά. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές αξίζουν. Το World of Warcraft εξελίσσεται όσο περνάει ο καιρός και κάθε μέρα και νέοι παίκτες από κάθε γωνία του κόσμου βιώνουν το περιεχόμενο για πρώτη φορά. Ως ομάδα, θέλουμε ο κόσμος που θα δουν να είναι μία έκφραση του ταλέντου και των αρχών μας".

Πάντως η Blizzard δήλωσε ότι δεν έχει αφαιρέσει το αστείο περιεχόμενο του WoW λέγοντας: "Τα ανόητα αστεία και τα περιστασιακά ώριμα υπονοούμενα είναι μέρος του WoW και πιθανόν θα είναι για πάντα. . "Παρόλα αυτά, θέλουμε να παραμείνουμε ενήμεροι για το αν ορισμένα στοιχεία αυτού του κόσμου είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους παίκτες. Εν ολίγοις, θέλουμε οι πλάκες που θα κάνουμε να είναι inclusive και να μην ξεπερνούν τα όρια".

[UPDATE: 6/10/21 - Αφαιρούνται αστεία και φράσεις των NPC] Η Blizzard συνεχίζει να αφαιρεί προσβλητικό περιεχόμενο από το World of Warcraft.

Η ομάδα του World of Warcraft συνεχίζει και αφαιρεί συγκεκριμένα αστεία και φράσεις από το δημοφιλές MMORPG. Φράσεις όπως “When enraged and in heat a female troll can mate over 80 times in one night. Be you prepared?” και “Mmm. I wanna tap that leyline,” αφαιρούνται από το World of Warcraft. Bosses όπως τα Twin Consorts στο Throne of Thunder έχουν μετονομαστεί σε Twin Empyrean και το mount Big Love Rocket πλέον ονομάζεται X-45 Heartbreaker. Οι παλλακίδες στα raids των Karazhan και Black Temple δεν είναι πλέον μόνο γυναίκες. In-game πίνακες ζωγραφικής έχουν αλλάξει και σε μια συγκεκριμένη περίπτωση μια ξαπλωμένη γυναίκα αντικαταστάθηκε από ένα μπολ με φρούτα.

Η περιοχή Mac’ Aree στην end-game περιοχή Argus του Legion έχει μετονομαστεί σε Eredath. Ο εργαζόμενος από τον οποίο πήρε το όνομά της η Mac’ Aree, o Jesse McCree, έχει δώσει επίσης το όνομά του στον γνωστό ήρωα του Overwatch McCree. Ο Jesse McCree είναι πρώην game designer της Blizzard και αποχώρησε από την Blizzard μετά την μήνυση που δέχθηκε η Blizzard περί διαχώρισης φύλων και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η publisher Activision-Blizzard του World of Warcraft συνεχίζει να δέχεται αρκετές κατηγορίες σχετικά με το τοξικό εργατικό περιβάλλον της και τις διακρίσεις που δέχονται οι γυναίκες υπάλληλοι στην εταιρεία. Το Department of Fair Employment and Housing (DFEH) της Καλιφόρνια ερευνούσε την Blizzard για δύο χρόνια πριν προβεί σε μήνυση εναντίων της και βρήκε ότι οι γυναίκες πληρωνόντουσαν λιγότερο, ενώ παράλληλα ήταν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δείτε το σημερινό περιεχόμενο που αφαιρέθηκε με τα emotes, τις αλλαγές στους πίνακες που θεωρήθηκαν σεξουαλικοί και ποιες λέξεις λογοκρίθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα για την μήνυση από την πολιτεία της Καλιφόρνια και συζητήστε για το World of Warcraft: Shadowlands στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification