Το MMORPG New World "γονατίζει" και οδηγεί σε shutdown την EVGA RTX 3090

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το MMORPG New World "γονατίζει" και οδηγεί σε shutdown την EVGA RTX 3090

Το MMORPG New World "γονατίζει" και οδηγεί σε shutdown την EVGA RTX 3090

Το πρόβλημα παραμένει. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/7/21] Η closed beta του New World της Amazon έχει καταφέρει να εκπλήξει...δυσάρεστα τους beta testers με το performance του επερχόμενου MMORPG.

Οι developers του New World ανακοίνωσαν μια τελευταία beta, πριν την κυκλοφορία που έρχεται τελικά στα τέλη Αυγούστου. Αρκετοί χρήστες με κάρτα γραφικών EVGA RTX 3090 δήλωσαν, όπως ο Twitch streamer Gladd (και διάφοροι άλλοι στα επίσημα forums) δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και συγκεκριμένα ότι το New World υπερθερμαίνει τις κάρτες τους και τους αναγκάζει σε shutdown. Τα μενού δεν έχουν όριο στο frame rate και ενδέχεται το πρόβλημα να εντοπίζεται εκεί.

Το πρόβλημα είναι ότι οι κάρτες γραφικών τραβάνε αρκετή ισχύ, κάτι που εξοντώνει τα voltage regulators (VRMs). Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε κατόχους καρτών EVGA. Για να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, η καλύτερη λύση θα ήταν να παίζετε το παιχνίδι με λιγότερα frames.

[UPDATE: 23/7/21 - Η EVGA θα αντικασταστήσει τις κάρτες δωρεάν] Η εταιρεία EVGA δήλωσε ότι θα αντικασταστήσει τις RTX 3090 που "κάηκαν" από το MMORPG New World. Παράλληλα, η Amazon Games Studios κυκλοφόρησε ένα hotfix, το οποίο βάζει ένα όριο στα frames ανά δευτερόλεπτο που εμφανίζονται στα μενού, ώστε οι κάρτες να μην υπερθερμαίνονται.

Ευτυχώς που θα γίνουν αντικαταστάσεις σε κάρτες των 2.000+ ευρώ, αν και οι κάρτες βρίσκονταν ούτως ή άλλως εντός εγγύησης, οπότε η απάντηση ήταν αναμενόμενη.

[UPDATE 2: 2/10/21 - Το πρόβλημα παραμένει] Νέες αναφορές υποστηρίζουν ότι το νέο MMO της Amazon, New World, κάνει τις κάρτες γραφικών να crash-άρουν και να κλείνουν μόνες τους. Αυτό το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στην beta του New World, όπου οι κάρτες γραφικών EVGA RTX 3090 γονάτιζαν και έκλειναν.

Οι κάρτες γραφικών που χάλασαν λόγω του New World αντικαταστάθηκαν από την EVGA, όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί τελείως. Σύμφωνα με νέες αναφορές, οι κάρτες γραφικών EVGA RTX 3090 FTW Ultra και Gigabyte RTX 3080 Ti αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν τρέχουν το New World. Οι αναφορές αυτές εμφανίστηκαν τόσο στο Reddit όσο και στα forums του New World.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό. Σύμφωνα με το Winfuture, οι αλλαγές των ρυθμίσεων στο New World κάνουν την κάρτα γραφικών να κάνει hard refresh, κάτι το οποίο τοποθετεί μεγάλο φόρτο στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να “καίγεται”.

Το MMORPG New World κυκλοφορεί από τις 31 Αυγούστου για PC.

Διαβάστε περισσότερα για το New World και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification