• Ειδήσεις
  • Internet
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νόμους για κατάργηση ανωνυμίας στα κρυπτονομίσματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νόμους για κατάργηση ανωνυμίας στα κρυπτονομίσματα

NewHot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νόμους για κατάργηση ανωνυμίας στα κρυπτονομίσματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νόμους για κατάργηση ανωνυμίας στα κρυπτονομίσματα

Για να πατάξει ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατών.

Τα Bitcoin και Ethereum παρουσίασαν αυξομειώσεις τιμών αυτή την εβδομάδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε νομοθεσία κατά του ξέπλυμα χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατίας στα κρυπτονομίσματα, μιας και υπάρχουν άτομα τα οποία αποκρύπτουν περιουσίες, επενδύοντας σε αυτά για φορολογικούς λόγους.

Το σχέδιο της ΕΕ αφορά τόσο τις συναλλαγές που θα γίνονται, όσο και την -μέχρι τώρα- ανώνυμη διατήρηση των κρυπτονομισμάτων μέσα σε wallets. Η ανακοίνωση αυτή από μόνη της είχε ως αποτέλεσμα τα δύο κρυπτονομίσματα να δεχτούν μια νέα μείωση τιμής. Οι νέοι νόμοι θα επιτρέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στην ΕΕ, να ελέγχουν καλύτερα τα cryptocurrencies, καθώς όλες οι συναλλαγές θα είναι πλέον ανιχνευόμενες και δεν θα υπάγονται σε ανωνυμία.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει, ότι οι έλεγχοι θα γίνονται "ως μέρος των προσπαθειών μας να προστατέψουμε τους πολίτες της Ευρώπης και το οικονομικό σύστημα από ξύπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση τρομοκρατών. Θέλουμε να ανιχνεύσουμε ύποπτες συναλλαγές και ενέργειες και εγκληματίες που χρησιμοποιούν τις μεθόδους αυτές για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων". Θα υπάρξουν περιορισμοί έως 10.000 ευρώ και όλα τα wallets θα πρέπει να φέρουν το ονοματεπώνυμο του κατόχου.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι: "Με τους περιορισμούς των πληρωμών και βάζοντας ένα όριο, οι εγκληματίες θα δυσκολευτούν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Τα wallets δεν θα είναι ανώνυμα, όπως γίνεται άλλωστε και στις τράπεζες". Για να δούμε τι θα ακολουθήσει στην αγορά. Πάντως η κίνηση αυτή θα σημαίνει ταυτόχρονα και ότι τα κρυπτονομίσματα θα μεταβάλλονται πιο δύσκολα απ' ότι γίνεται σήμερα, όπου ιδιοκτήτες μεγάλων κεφαλαίων μπορούν να κάνουν ρευστοποιήσεις απεριόριστων ποσών. Πάντως αυτό μπορεί να σημαίνει δυστυχώς και φορολογία όλων των ποσών που έχει ο καθένας σε κρυπτονομίσματα.

Μετά από την ανακοίνωση, το Bitcoin μειώθηκε κατά 1.000 δολάρια και το Ethereum κατά 94 δολάρια, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχουν ανακάμψει.

Διαβάστε ακόμη για την μείωση τιμών των Bitcoin και Ethereum λόγω της Κίνας και για την έλλειψη των semiconductors που επηρεάζει επίσης τις κάρτες γραφικών και τις κονσόλες ένατης γενιάς, πέρα από το θέμα του mining.

Συζητήστε περισσότερα για τα cryptocurrencies στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification