• Ειδήσεις
  • Internet
  • 37 Αμερικάνικες πολιτείες κάνουν μήνυση στην Google για μονοπωλιακές πρακτικές

37 Αμερικάνικες πολιτείες κάνουν μήνυση στην Google για μονοπωλιακές πρακτικές

37 Αμερικάνικες πολιτείες κάνουν μήνυση στην Google για μονοπωλιακές πρακτικές

37 Αμερικάνικες πολιτείες κάνουν μήνυση στην Google για μονοπωλιακές πρακτικές

Μετά απο την απόφασή της να παίρνει 30% από όλες τις αγορές στο Play Store.

37 πολιτείες της Αμερικής έκαναν αγωγή ενάντια στην Google για μονοπωλιακές πρακτικές. Σύμφωνα με το Politico, η εν λόγω αγωγή καταχωρήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου στην Καλιφόρνια και αμφισβητεί τον έλεγχο της Αμερικάνικης εταιρείας πάνω στο Android app store. Η αγωγή ξεκίνησε όταν η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παίρνει 30% από όλες τις ψηφιακές αγορές και υπηρεσίες που θα πωλούνται μέσω του Play Store από τον Σεπτέμβριο.

Σε απάντησή της η Google δήλωσε ότι η αγωγή αυτή είναι ανούσια και ότι της φαίνεται παράξενο που δικηγόροι των πολιτειών επέλεξαν να “επιτεθούν” σε ένα σύστημα που παρέχει περισσότερη ελευθερία και επιλογές από κάθε άλλο.

Αναλυτικά, ο Wilson White της Google δήλωσε τα εξής: “Αυτό το αίτημα μιμείται την ίδια ανούσια αγωγή που έκανε η Epic Games, η οποία κερδίζει από την ελευθερία που παρέχει το Android, καθώς είχε διένεμε το Fortnite εκτός του Google Play. Καταλαβαίνουμε ότι ο αναλυτικός έλεγχος είναι κατάλληλος και θα συνεργαστούμε με τους ρυθμιστές. Όμως το Android και το Google Play παρέχουν ελευθερία και επιλογές που άλλες πλατφόρμες απλά δεν προσφέρουν. Η αγωγή αυτή δεν έχει να κάνει με την προστασία των καταναλωτών. Έχει να κάνει με τους developers δημοφιλών εφαρμογών που θέλουν να κερδίζουν από το Google Play χωρίς να πληρώνουν για αυτό. Κάνοντας αυτό, ρισκάρουν το να αυξηθεί το κόστος για μικρότερους developers, κάτι που θα επηρεάσει την ικανότητά τους να πρωτοπορούν και να ανταγωνίζονται στο οικοσύστημα του Android.”

Διαβάστε για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Google και Epic Games και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification