Οι cryptominers αγόρασαν το 25% όλων των GPU το 1ο τρίμηνο του 2021

Οι cryptominers αγόρασαν το 25% όλων των GPU το 1ο τρίμηνο του 2021

Οι cryptominers αγόρασαν το 25% όλων των GPU το 1ο τρίμηνο του 2021

Σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με έρευνα της Jon Peddie Research (JPR), 25% όλων των GPU που πωλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποκτήθηκαν από Cryptominers. Μιλάμε για περίπου, 700.000 high-end και mid-range κάρτες γραφικών, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα, πρόκειται για επαγγελματίες στο mining και όχι για ερασιτέχνες που απλώς ήθελαν να αναβαθμίσουν το PC τους. Μέσω του mining, μπορούσαν να αγοράζουν αυτόματα και ασταμάτητα τις GPU, αφήνοντας έτσι μικρά περιθώρια σε άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές . Ακόμα γίνεται αναφορά πως η Nvidia έχει παρουσιάσει κάρτες που επικεντρώνονται στο να περιορίσουν το mining σε ότι αφορά τις GPU, ενώ η AMD δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια.

Το μοντέλο που χρησιμοποίησε η Jon Peddie Research, εκτός από τον τρόπο που αποκτήθηκαν οι κάρτες γραφικών, δείχνει, ταυτόχρονα, πως οι πωλήσεις PC μειώθηκαν, την ώρα που οι πωλήσεις των GPU ήταν αυξημένες. Ωστόσο, η έρευνα ξεκαθαρίζει πως η αυξομείωση που υπάρχει στις τιμές των καρτών γραφικών μέχρι και σήμερα, δίνει δικαίωμα αμφισβήτησης σε κάθε συμπέρασμα. Ακόμα και έτσι, όμως το 25% ακούγεται λογικό, ειδικά με την απουσία περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το mining

 

 

Πάντως με την αυξημένη χρήση του Cryptocurrency, ακόμα και οι κάρτες γραφικών αποτελούν πειρασμό για όσους ασχολούνται με το mining. Μέχρι αυτό να αλλάξει, η εύρεση GPU για gaming, θα παραμείνει δύσκολη υπόθεση.

Διαβάστε για το Cryptocurrency. Για εκτενή συζήτηση επισκεφτείτε το σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification