Φήμες για το PlayStation VR 2 στο PS5

Hot
Φήμες για το PlayStation VR 2 στο PS5

Φήμες για το PlayStation VR 2 στο PS5

Φήμη: Το σύστημα θα συμπεριλαμβάνει 4K panel, foveated rendering, gaze tracking και haptic motor. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/2/20] Το τρέχον μοντέλο του PlayStation VR έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα δουλεύει με το PS5.

Ωστόσο, ένα πιο καινούργιο μοντέλο που θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του PS5 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, και παρόλο που δεν θα αποκαλυφτεί σύντομα, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στα σχέδια της Sony. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Sony σχεδιάζει ένα καινούργιο headset. "Ξεχωριστά από αυτό, η Sony ετοιμάζει ένα καινούργιο μοντέλο του PlayStation VR headset, το οποίο είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία μετά το λανσάρισμα του PS5.“

[UPDATE: 19/8/20 - Επιβεβαιώνενται μέσω αγγελίας] Μια νέα αγγελία της Sony επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός νέου PlayStation VR headset.

Η Αγγελία ζητάει τον επικεφαλής "ενός νέου VR headset project που θα ηγηθεί της ανάπτυξης για το VR της επόμενης γενιάς κονσολών". Συνεπώς κάπως έτσι επιβεβαιώνεται έμμεσα ότι το PlayStation VR 2 θα εμφανιστεί στο PS5. Ακομη, η αγγελία αναφέρει ότι το νέο PS VR headset θα λειτουργεί με "ακτινοβολία θερμότητας" (heat radiation), επομένως πολύ πιθανό να είναι ασύρματο.

[UPDATE 2: 11/5/21 - Φήμη: Το σύστημα θα έχει 4K panel, foveated rendering, gaze tracking και haptic motor] Το PSVR 2 ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλη αναβάθμιση αν η νέα φήμη σχετικά με την ενσωμάτωση 4Κ panel, λειτουργίας foveated rendering, gaze tracking και haptic motors.

Η νέα αναφορά από το UploadVR σχετικά με το PSVR νέας γενιάς κάνει λόγο για ανάλυση 4000x2040. Αυτό σημαίνει ότι αν αληθεύουν οι πληροφορίες το PSVR 2 θα έχει υψηλότερη ανάλυση από το Oculus Quest 2.

Το UploadVR αναφέρει επίσης ότι το υπό ανάπτυξη PSVR 2 δεν θα χρειάζεται εξωτερικούς αισθητήρες κάνοντας ευκολότερη την χρήση σε μικρούς χώρους. Η αναφορά υπογραμμίζει το gaze tracking για την χρήση του foveated rendering, κάτι το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει την μεγαλύτερη αναβάθμιση στο σύστημα. H λειτουργία foveated rendering είναι μία νέα VR λειτουργία όπου το λογισμικό εντοπίζει το που κοιτάζετε και δίνει βαρύτητα στο rendering του συγκεκριμένου σημείου, μειώνοντας το rendering workload περιφερειακά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα μεγαλύτερου βάθους στο σημείο που κοιτάτε και καλύτερο rendering στο σημείο που εστιάζετε.

Η εν λόγω λειτουργία θα δώσει την δυνατότητα στις εταιρείες ανάπτυξης να εκμεταλλευτούν την δύναμη του PS5 σε περιοχές που χρειάζεται κάτι που ενδεχομένως θα έχει ως αποτέλεσμα την εισαγωγή εντυπωσιακών visuals και ταχύτατους χρόνους loading, ακόμα και σε ανάλυση 4000x2040. Το UploadVR σημειώνει επίσης την ύπαρξη USB-C σύνδεσης, κάτι που υπονοεί ότι το σύστημα δεν θα είναι ασύρματο. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν αποτελεί επίσημη ανακοίνωση και μέχρι να τοποθετηθεί η Sony με δηλώσεις της οι πληροφορίες παραμένουν φήμες.

Διαβάστε επίσης για το αναβαθμισμένο μοντέλο PS VR και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification