Η Disney θα εισάγει σκηνή ομοφυλοφιλικού φιλιού στο νέο Toy Story spin-off

Hot
Η Disney θα εισάγει σκηνή ομοφυλοφιλικού φιλιού στο νέο Toy Story spin-off

Η Disney θα εισάγει σκηνή ομοφυλοφιλικού φιλιού στο νέο Toy Story spin-off

Σε συνέχεια της απεργίας των LGBTQA+ εργαζομένων.

Η Pixar επανάφερε το πρώτο φιλί μεταξύ χαρακτήρων του ίδιου φύλου στο επερχόμενο Toy Story spin-off με τίτλο “Lightyear”.

Το Variety επιβεβαίωσε ότι το Lightyear θα περιλαμβάνει “μια σημαντική ηρωίδα, την Hawthorne, η οποία θα έχει μια σχέση με μια άλλη γυναίκα.” Σύμφωνα με αναφορές, η σχέση μεταξύ της Hawthorne και της συντρόφου της δεν υπήρξε ποτέ αντικείμενο λογοκρισίας, όμως υπήρχαν έντονες εσωτερικές αντιδράσεις για το φιλί μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων και μέχρι να δημοσιευθεί η νέα αναφορά, η σκηνή που έδειχνε το φιλί είχε κοπεί από την ταινία.

Ωστόσο, καθώς η Disney δέχθηκε έντονη πίεση και κριτική για την απάντησή της στο νομοσχέδιο “Don’t Say Gay” που μόλις είχε ψηφισθεί στην Florida, η εταιρεία αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή της να αφαιρέσει την σκηνή του φιλιού. Η Disney αρχικά δεν είχε τοποθετηθεί όσον αφορά το νομοσχέδιο, όμως η εξωτερική πίεση που της ασκήθηκε ανάγκασε τον διευθύνων σύμβουλο, Bob Chapek, να λάβει θέση, ο οποίος σε ένα υπόμνημα δήλωσε ότι “Εγώ και όλη η ηγετική ομάδα ομόφωνα στηρίζουμε τα δικαιώματα των LGBTQ+ εργαζομένων, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους.”

Πολλοί είδαν την απάντηση αυτή ως μια ουδέτερη στάση, τόσο από μέρους της Disney, όσο και του Chapek. Έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος όχι μόνο απολογήθηκε για την αρχική του δήλωση κατά την διάρκεια μιας συνάντησης επενδυτών, αλλά και αργότερα απολογήθηκε μέσω ενός εσωτερικού υπομνήματος. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός του Twitter με όνομα DisneyWalkout και μια ανοιχτή επιστολή από τους LGBTQIA+ εργαζομένους.

Η ταινία Lightyear θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου.

Διαβάστε για το Toy Story 4 και συζητήστε για την ταινία Lightyear στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification