Ταινία Dune: Part Two

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ταινία Dune: Part Two

Ταινία Dune: Part Two

Ο σκηνοθέτης ενημέρωσε πως πάει η πορεία των γυρισμάτων. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/10/21] Μετά την προβολή της πρώτης ταινίας Dune (remake), που άρχισε να προβάλεται μόλις πριν από μερικές ημέρες, η Legendary ανακοίνωσε ότι έρχεται και ταινία Dune 2.

Για την ακρίβεια, το tweet της την αναφέρει ως "Dune: Part Two" και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2023. Η Legendary δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε το ταξίδι". Η πρώτη ταινία Dune, που αναφέρεται στους τίτλους αρχής ως "Dune: Part One" έχει ήδη συγκεντρώσει 223 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το sequel ήταν επόμενο να αρχίσει να υλοποιείται, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Denis Villeneuve. Επίσης, συνθέτης της νέας ταινίας θα είναι ξανά ο Hans Zimmer.

Η ταινία Dune: Part Two αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2023, δηλαδή συνολικά δύο χρόνια μετά την πρώτη, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. Επίσης, σύμφωνα με το Deadline, το sequel θα προβληθεί αποκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις πρώτες 45 ημέρες, σε αντίθεση με την πρώτη ταινία, η οποία κυκλοφόρησε και στο συνδρομητικό δίκτυο HBO Max από το λανσάρισμα. Άλλωστε, ο Villeneuve είχε εκφράσει την ανησυχία του για την προβολή της ταινίας στο δίκτυο HBO Max από την πρώτη ημέρα, κάνοντας λόγο ότι αυτό μπορεί να έβλαπτε τα έσοδα της ταινίας και τα πειρατικά αντίτυπά της να διαδίδονταν.

[UPDATE: 30/10/21 - O Villeneuve σχολίασε την κινηματογραφική αποκλειστικότητα] Η ταινία Dune 2 έχει επιβεβαιωθεί και ο σκηνοθέτης της, Denis Villeneuve, μίλησε για τα γυρίσματα της ταινίας, καθώς και την απόφασή του να προβληθεί αρχικά μόνο σε κινηματογράφους.

Σε μια συνέντευξή του, ο Villeneuve, είπε ότι η Warner Bros. και η Legendary “πραγματικά πιστεύουν” στην σειρά Dune, αλλιώς δεν θα χρηματοδοτούσαν ένα sequel αν η ταινία δεν έφερνε τα αναμενόμενα νούμερα στο box office. Για το Dune 2, η Warner Bros. και η Legendary συμφώνησαν σε ένα παράθυρο 45 ημερών, όπου το Dune 2 θα προβάλλεται μόνο σε κινηματογράφους και μετά θα κυκλοφορήσει στο HBO Max. Ο Villeneuve δήλωσε ότι αυτό ήταν το σημείο “κλειδί” στις διαπραγματεύσεις τους.

Ο σκηνοθέτης του Dune, Denis Villeneuve, δήλωσε τα εξής: “Για εμένα δεν ήταν διαπραγματεύσιμο. Φυσικά μου αρέσει το streaming. Το αγαπάω και το χρησιμοποιώ όλη ώρα. Πιστεύω ότι είναι ένας φοβερός τρόπος να βλέπεις ταινίες που έχεις ξαναδεί ή να ανακαλύπτεις νέες ταινίες από το παρελθόν που πλέον δεν προβάλλονται στους κινηματογράφους. Όμως πιστεύω ότι οι σύγχρονες ταινίες πρέπει να έχουν την ευκαιρία τους. Όλες οι ταινίες χρειάζεται να έχουν αρκετό χρόνο στους κινηματογράφους. Το ‘theatrical experience’ βρίσκεται στον πυρήνα της κινηματογραφικής γλώσσας για εμένα. Υπάρχει κάτι με το να δεσμεύεσαι. Η κίνηση του να πας στον κινηματογράφο δείχνει ότι δεσμεύεσαι. Δεσμεύεσαι στην διαδικασία του να βλέπεις μια ταινία με έναν διαφορετικό ρυθμό, διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική προοπτική. Για αυτό πρέπει να είσαι πλήρως ‘εκεί’. Είναι κάτι σαν τελετουργία του κινηματογράφου. Στο σπίτι, είσαι μπροστά από το PC σου, πας βόλτα τον σκύλο ή μιλάς στο κινητό.”

Ο Villeneuve συνέχισε μιλώντας για το Dune 2, δηλώνοντας τα εξής: “Είναι φανταστικά νέα, όμως είναι και λίγο βάρος. Τα καλά νέα είναι ότι αρκετή δουλειά έχει γίνει ήδη, όσον αφορά τον σχεδιασμό, το casting, τα σκηνικά και το σενάριο. Επομένως δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Δεν είναι μεγάλη περίοδος μέχρι να κυκλοφορήσει, όμως θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στην πρόκληση αυτή, διότι είναι κάτι που έχει τεράστια σημασία για εμένα. Το να δουν οι θεατές το δεύτερο μέρος είναι μείζονος σημασίας για εμένα. Δεν είναι δεύτερο επεισόδιο ή άλλη ιστορία με τους ίδιους χαρακτήρες. Είναι μια συνέχεια της πρώτης ταινίας. Είναι το δεύτερο μέρος της μεγάλης ταινίας που προσπαθώ να κάνω. Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο.”

Όσον αφορά την έναρξη των γυρισμάτων του Dune 2, ο Villeneuve δήλωσε ότι η άνοιξη του 2022 είναι “πολύ νωρίς”. Ειδικότερα, δήλωσε τα εξής: “Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε κάπου στο φθινόπωρο, αλλά ακόμα και αυτό θα είναι αρκετά σύντομα χαχα.” Το μπάτζετ της πρώτης ταινίας Dune του 2021 ανέρχεται στα 165 εκατομμύρια δολάρια κι απ' ότι φαίνεται τα έξοδα βγήκαν και με το καλημέρα.

[UPDATE 2: 10/11/21 – Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2022] Σύμφωνα με το The Film Stage και τον Josh Encinias, τα γυρίσματα του Dune: Part Two θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου του 2022, στο Los Angeles.

Την συγκεκριμένη ημερομηνία επιβεβαίωσε η παραγωγός της ταινίας, Mary Parent.

[UPDATE 3: 17/3/22 - Ο σκηνοθέτης ενημέρωσε πως πάει η πορεία των γυρισμάτων] Ο Denis Villeneuve, σκηνοθέτης του Dune 2, δήλωσε ότι η νέα ταινία βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας και ότι το σενάριο «έχει τελειώσει ως επί το πλείστον».. Ο Villeneuve είπε ότι αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη πίεση για να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Dune 2, καθώς είπε: «Η πρώτη ταινία ήταν περισσότερο για να βεβαιωθούμε ότι θα μάθουμε τον κόσμο και ότι η ταινία θα γίνει αποδεκτή. Τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να κλείσουμε αυτό το πρώτο βιβλίο και υπάρχουν κάποια πράγματα που έγιναν στην πρώτη ταινία και που θα πρέπει να αγνοήσω. Θα έλεγα ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση με το δεύτερο μέρος κατά κάποιο τρόπο».

Όσο για το σενάριο, ο Βιλνέβ είπε ότι ενώ είναι κοντά στο να τελειώσει, είναι «πάντα μια δουλειά σε εξέλιξη» και θα παραμείνει έτσι μέχρι ο σκηνοθέτης να κάνει την τελική αλλαγή. Τούτου λεχθέντος, ο Villeneuve είπε, «Θα πω ότι [το σενάριο] έχει σταθεροποιηθεί. Έχω ένα σενάριο στα χέρια μου. Είμαστε στην προετοιμασία αυτή τη στιγμή».

Όπως το Dune του 2021, έτσι και η συνέχεια του 2023 θα γυριστεί επίσης για το IMAX. Εκτός από τα μέλη του cast που επιστρέφουν, όπως οι Timothee Chalamet, Zendaya και Stellan Skarsgaard, η νέα ταινία θα περιλαμβάνει την Florence Pugh και τον Austin Butler, μεταξύ άλλων ως νέα μέλη του cast.

Το Dune, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κέρδισε περισσότερα από 400,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στους κινηματογράφους. Κυκλοφόρησε επίσης στο HBO Max και αναμφίβολα βοήθησε στην προσέλκυση νέων συνδρομητών στην υπηρεσία. Ο Villeneuve ήταν επικριτικός για την απόφαση να ξεκινήσει το Dune στο HBO Max, λέγοντας ότι η παρακολούθηση του Dune στο HBO Max είναι σαν να οδηγείς ένα ταχύπλοο μέσα από μια μπανιέρα.

Η ταινία Dune: Part Two αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους στις 17 Νοεμβρίου 2023.

Διαβάστε περισσότερα για την νέα ταινία Dune και συζητήστε για το Dune: Part Two στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification