Νέα ταινία Dune: Ημερομηνία προβολής

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Νέα ταινία Dune: Ημερομηνία προβολής

Νέα ταινία Dune: Ημερομηνία προβολής

Νέες αφίσες στο twitter. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/10/20 – Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2021] To Dune του Denis Villeneuve δεν θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020 όπως ήταν προγραμματισμένο, όπως αναφέρει το Collider σε ρεπορτάζ του, αλλά την 1η Οκτωβρίου του 2021.

Η απόφαση πάρθηκε όταν η Warner Bros άλλαξε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και για άλλες ταινίες όπως το Wonder Woman 1984 από τις 2 Οκτωβρίου, την Ημέρα των Χριστουγέννων. Πάντως η συγκεκριμένη πρακτική είναι πλέον συνήθης αφού και άλλες εταιρείες πράττουν το ίδιο. Η MGM μετέφερε την νέα ταινία James Bond, No time to Die, από τος 12 Νοεμβρίου στις 2 Απριλίου του 2021, ενώ η Disney μετέθεσε την κυκλοφορία του Black Widow στις 7 Μαΐου του 2021.

Πάντως η ημερομηνία που επιλέχθηκε για να κυκλοφορήσει το Dune πέφτει πάνω σε άλλη ταινία της Warner Bros και συγκεκριμένα το The Batman, του Matt Reeves το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες τον περασμένο Απρίλιο. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν η νέα ταινία του μασκοφόρου ιππότη θα μετατεθεί για αργότερα ή αν θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα.

Το Dune θα περιλαμβάνει τους ηθοποιούς Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Jason Momoa και Javier Bardem και είναι adaptation της sci fi σειράς βιβλίων του Frank Herbert.

[UPDATE: 26/6/21 - Θα προβληθεί στις 22 Οκτωβρίου] Σύμφωνα με το Variety, η ταινία Dune θα καθυστερήσει για ορισμένες εβδομάδες και τελικά θα προβληθεί στις 22 Οκτωβρίου.


[UPDATE 7: 20/7/21 – Νέες αφίσες με χαρακτήρες της ταινίας] Η Warner Bros. αποκάλυψε τις νέες αφίσες μέσω του επίσημου λογαριασμού του Dune στο Twitter με μια σειρά από tweets που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι αφίσες που παρουσιάστηκαν στο νήμα περιλαμβάνουν: Paul Atreides (Timothée Chalamet), Lady Jessica Atreides (Rebecca Ferguson), Duke Leto Atreides (Oscar Isaac), Duncan Idaho (Jason Momoa), Gurney Halleck (Josh Brolin), Chani (Zendaya), Stilgar (Javier Bardem) και Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård).

Το Dune έχει διασκευαστεί αρκετές φορές από το πρωτότυπο μυθιστόρημα του Frank Herbert, αλλά πάντα θεωρούνταν βαθιά προβληματικό. Η πρώτη απόπειρα προήλθε από τον σκηνοθέτη Alejandro Jodorowsky και είναι διαβόητη για την επιχειρούμενη κλίμακα και την άγρια απόκλιση από τα μυθιστορήματα, αποτελώντας τελικά αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ του 2013. Η πρώτη εκδοχή που έφτασε στην αγορά ήταν το Dune του David Lynch. Το όραμα του Lynch θαυμάζεται για τον μοναδικό οπτικό σχεδιασμό και το κάστινγκ του, αλλά έχει επικριθεί έντονα για τις δικές του αποκλίσεις από το αρχικό υλικό. Το SyFy το μετέτρεψε σε μίνι σειρά το 2000, η οποία ακολούθησε πιο πιστά την ιστορία, αλλά η οποία είχε οπτικά εφέ επιπέδου βασικής καλωδιακής τηλεόρασης.

H ταινία διασκευάζει μόνο το πρώτο μισό του πρωτότυπου μυθιστορήματος του Frank Herbert. Το δεύτερο μέρος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το στούντιο θα τα γυρίσει back-to-back, όπως έχουμε δει με ιστορίες φαντασίας μεγάλης κλίμακας στο παρελθόν, όπως οι ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και κάποιες από τις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Διαβάστε περισσότερα για την τηλεοπτική σειρά Dune και όσα γνωρίζουμε για την ταινία Dune. Συζητήστε για την ταινία Dune στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification