• Ειδήσεις
  • FPS
  • Τα μελλοντικά Call of Duty θα κυκλοφορούν και σε κονσόλες PlayStation

Τα μελλοντικά Call of Duty θα κυκλοφορούν και σε κονσόλες PlayStation

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Τα μελλοντικά Call of Duty θα κυκλοφορούν και σε κονσόλες PlayStation

Τα μελλοντικά Call of Duty θα κυκλοφορούν και σε κονσόλες PlayStation

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Phil Spencer.

Σε συνέχεια της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft και του αιτήματος της Sony η σειρά Call of Duty να παραμείνει στις κονσόλες PlayStation, η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε μέσω του Phil Spencer ότι η σειρά Call of Duty θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε κονσόλες PlayStation.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: "Είχα καλές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με τους επικεφαλής της Sony. Επιβεβαίωσα την πρόθεσή μας να τηρήσουμε όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες κατά την απόκτηση της Activision Blizzard και την επιθυμία μας να διατηρήσουμε το Call of Duty στο PlayStation. Η Sony είναι σημαντικό μέρος της βιομηχανίας μας και εκτιμούμε την σχέση μας."

Η δήλωση σχετικά με την σειρά Call of Duty και την διατήρησή του σε κονσόλες PlayStation, σημαίνει λογικά ότι όλα τα μελλοντικά Call of Duty δεν θα είναι Xbox exclusives (PC, Xbox), αλλά ότι θα κυκλοφορήσουν και για κονσόλες PlayStation.

Αυτό αναμένεται σίγουρα να γίνει για το επόμενο Call of Duty (σ.σ. φημολογείται ότι είναι το Modern Warfare 2) και για το Call of Duty: Warzone, το οποίο θα διατηρηθεί για πάντα. Ωστόσο, η Microsoft μπορεί στο μέλλον να αλλάξει γνώμη και να κυκλοφορήσει μερικά ή όλα από τα επόμενα Call of Duty. Δεν την εμποδίζει δηλαδή κανείς, ενώ ο Phil Spencer δεν ήταν 100% ξεκάθαρος στο ότι "Όλα τα μελλοντικά Call of Duty θα κυκλοφορούν και στο PlayStation". Ας πούμε ότι ήταν....95%. Είπε δηλαδή σκέτο "Call of Duty". Η λογική πάντως λέει ότι όλα τα μελλοντικά Call of Duty θα κυκλοφορήσουν και στις κονσόλες της Sony. Όπως επίσης μπορεί να κυκλοφορήσει το Call of Duty σε μία πλατφόρμα PlayStation, αλλά σε δύο γενιές Xbox.

Παρόλα αυτά, η Microsoft έχει δείξει τελευταία χρόνια, ειδικά επί ηγεσίας Phil Spencer στο Xbox, ότι τηρεί τις συμφωνίες της. Με την εξαγορά της Zenimax από την Microsoft (Bethesda, Arkane, id), όλα τα PlayStation exclusives της Zenimax κυκλοφόρησαν ακόμα και ως console exclusives σε PC και PlayStation (βλέπε Deathloop) και τηρήθηκε timed exclusivity, δηλαδή ένα χρόνο μετά στο Xbox. Αν όλα τα επόμενα Call of Duty κυκλοφορήσουν και στις κονσόλες PlayStation, τότε η κίνηση αυτή θα είναι πολύ γενναιόδωρη από πλευράς Microsoft, η οποία έχει ήδη στα σκαριά δυνατά console exclusives με εταιρείες που έχει εξαγοράσει (που δεν θα βγουν στο PS5), όπως το φετινό Starfield της Bethesda.

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft και δείτε όλες τις εταιρείες και τα games που έχει πλέον η Αμερικάνικη εταιρεία.

Δείτε ακόμη ποιες άλλες εταιρείες μπορεί να αγοράσει η Microsoft.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification