Game of the Year 2020: Οι βραβεύσεις

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Game of the Year 2020: Οι βραβεύσεις

Game of the Year 2020: Οι βραβεύσεις

PlayStation Greece και Αιμίλιος Μανωλίδης παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Ο διαγωνισμός Game of the Year 2020 ολοκληρώθηκε και στην 12η τελετή, το GameWorld βράβευσε τα δύο games τα οποία ψηφίσατε ως το καλύτερο της χρονιάς και το καλύτερο ελληνικό της χρονιάς.

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Game of the Year 2020: The Last of Us: Part II (Sony)
Greek Game of the Year 2020: I dream of you and ice cream (Switch)

Η PlayStation Greece δήλωσε για το βραβείο του The Last of Us: Part II: "Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που η αξία και η σπουδαιότητα του The Last of Us Part II συνεχίζει να αναγνωρίζεται, τόσο από τους παίκτες, όσο και από τα περισσότερα Μέσα".

Ο Αιμίλιος Μανωλίδης, δημιουργός του I dream of you and ice cream για το Nintendo Switch, δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του διαγωνισμού και τον κόσμο που ψήφισε. Τα ελληνικά indie παιχνίδια εν γένει δεν έχουν μεγάλη ορατότητα στο ελληνικό κοινό και τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες δημιουργούς παιχνιδιών να γνωριστούν όχι μόνο με ένα ευρύτερο κομμάτι του εγχώριου κοινού αλλά και μεταξύ τους.

Το I dream of you and ice cream είναι το τέταρτο κατά σειρά "εμπορικό" παιχνίδι που έχω φτιάξει και βασίζεται σε ένα όνειρο που είδα το καλοκαίρι του 2019. Είναι σχετικά μικρό σε διάρκεια και η ανάπτυξή του δεν πήρε πάνω από 6 μήνες. Παρ'όλ'αυτά κατάφερε και έκανε κάποια μικρή αίσθηση και στο εξωτερικό όπου υπήρξε κάλυψη από streamers καθώς και λίγα άρθρα σχετικά με αυτό, όπως και ένα μέχρι στιγμής πολύ καλό ποσοστό θετικότητας κριτικών στο Steam (είναι βέβαια ακόμα λίγες σε αριθμό).

Παραμένει πεποίθησή μου ότι ένας Έλληνας δημιουργός παιχνιδιών, πρώτα και κύρια, δεν χρειάζεται ούτε κάποιον εξωφρενικό προϋπολογισμό (όλα μου τα παιχνίδια έγιναν με μηδέν έξοδα και μάλιστα στην αρχή δούλευα κανονικά σε άλλο αντικείμενο ως μισθωτός) ούτε κυνήγι επενδυτών/χορηγών. Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μια καλή, υλοποιήσιμη ιδέα (γενικά το 3D μας έχει "φάει" - θαμπωνόμαστε πολύ εύκολα σαν λαός!) και ένας υπόλογιστής. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Καλή συνέχεια και θα τα καταφέρουμε".

Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Game of the Year 2020.

Συζητήστε περισσότερα για το Game of the Year στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification