Φήμες: Switch 2: Η next-gen κονσόλα της Nintendo

NewHot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Φήμες: Switch 2: Η next-gen κονσόλα της Nintendo

Φήμες: Switch 2: Η next-gen κονσόλα της Nintendo

Θα είναι πιο κοντά σε απόδοση με τα PS4 και Xbox One! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/2/23] Η εταιρεία αναλύσεων Ampere Analysis δήλωσε ότι το PlayStation 5 έχει πουλήσει 30 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του 2022, σε σύγκριση με τα 18,5 εκατομμύρια για το Xbox Series X|S. Η Sony δημοσιεύει νέα στοιχεία για τις πωλήσεις του PS5 κάθε τρεις μήνες, αλλά η Microsoft δεν μοιράζεται πλέον τους αριθμούς πωλήσεων του Xbox, επομένως δεν είναι σαφές από πού ακριβώς παίρνει η Ampere τις πληροφορίες της πέρα από τις δικές της εκτιμήσεις.

Ωστόσο, η προσφορά του PS5 έχει ανακάμψει σημαντικά από τότε και λόγω αυτού, η Ampere είπε ότι αναμένει ότι η διαφορά μεταξύ των πωλήσεων PS5 και Xbox Series X|S θα μεγαλώσει το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η αναφορά συνέχισε λέγοντας ότι μια next-gen κονσόλα της Nintendo θα κυκλοφορήσει "προς τέλος του 2024".

Υπήρχαν φήμες για ένα νέο, πιο ισχυρό Switch, εδώ και πολύ καιρό, αλλά η Nintendo δεν τις επιβεβαίωσε ποτέ. Η Nintendo, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα πριν από το έτος...2100. Η Nintendo κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο Switch Lite το 2019 και ένα μοντέλο Switch OLED τον Οκτώβριο του 2021, αλλά όχι κάποιο Switch Pro.

Για το 2022 συνολικά, σε παγκόσμια κλίμακα, οι συνολικές δαπάνες για video games μειώθηκαν κατά 7,8% σε ετήσια βάση σε 56,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της Ampere. Η εταιρεία είπε ότι η καθυστέρηση σημαντικών games έως το 2023 και η έλλειψη διαθεσιμότητας για το PS5 και το Xbox Series X επηρέασαν τα συνολικά αποτελέσματα. Ενώ οι πωλήσεις από έτος σε έτος μπορεί να μειώθηκαν, η Ampere επεσήμανε ότι οι δαπάνες για ωιδεο γαμεσ παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία από το 2019.

[UPDATE: 13/3/23 - Θα είναι εκπληκτική και απολαυστική] Ο Marketing executive της Nintendo, Doug Bowser, δήλωσε ότι η Nintendo είναι θετική με το Nintendo Switch και ότι δεν έχει ακόμη να ανακοινώσει κάτι για την επόμενη κονσόλα της, ωστόσο πρόσθεσε ότι: "Θα είναι εκπληκτική και απολαυστική".

[UPDATE 2: 31/7/23 - Νέα επιβεβαίωση για τέλη του 2024] Το VGC και το Eurogamer αναφέρουν ότι έχουν πηγές μέσα από την Nintendo που ενημέρωσαν αμφότερα τα δύο sites ότι το νέο Nintendo Switch θα έρθει στα τέλη του 2024.

[UPDATE 3: 7/9/23 - Παρουσιάστηκε στην Gamescom σε developers] Η Nintendo παρουσίασε το Switch 2 στην Gamescom 2023 σε developers, πίσω από...κλειστές πόρτες!

Το Switch 2 έτρεχε το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το οποίο χρησιμοποιούσε το πιο δυνατό hardware του. Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ξεχωριστή έκδοση του παιχνιδιού για το Switch 2 ή αν απλά θα τρέχετε όλες τις παλιότερες εκδόσεις. Τέλος, η φήμη για την κυκλοφορία εντός του 2024 επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.

[UPDATE 4: 17/9/23 - Μπορεί να μην έχει Joy-Con] Σύμφωνα με πατέντα που κατοχύρωσε η Nintendo, το Switch 2 υπάρχει περίπτωση να μην έχει τα Joy-cons που είχε το αρχικό Switch. Η πατέντα κατοχυρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και δείχνει ένα νέο χειριστήριο, το οποίο λογικά θα λύσει τα θέματα του stick drift που είχαν τα joy-coins.

Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα "Hall Effect joystick". Τέτοιου είδους χειριστήρια έχουν έναν μικρό μαγνήτη και σένσορες που μετράνε τα βολτ που δημιουργούνται από το μαγνητικό πεδίο. Είναι πιο ανθεκτικά κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα παραδοσιακά joysticks που χρησιμοποιούν ποτενσιόμετρα, με τα οποία οι επαφές του χειριστηρίου με τον καιρό διαβρώνονται, ανάλογα με την χρήση, δημιουργώντας έτσι το joystick drift ή αλλιώς stick drift. Τα Hall Effect joysticks χαλάνε κάποια στιγμή, επίσης, αλλά τουλάχιστον αντέχουν περισσότερα χρόνια κατά μέσο όρο.

[UPDATE 5: 18/9/23 - Θα είναι πιο κοντά σε απόδοση με τα PS4 και Xbox One!] Ο Bobby Kotick, CEO της Activision, είδε από κοντά το Switch 2 από στελέχη της Nintendo τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της δίκης εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft. Από τα ίδια στοιχεία διαρρέει ότι ο Chris Schnakenberg, επικεφαλής της Activision Blizzard, διαρρέει ότι το Switch 2 θα έχει τεχνικές προδιαγραφές που είναι πιο κοντά στις κονσόλες όγδοης γενιάς, PS4 και Xbox One, παρά στις κονσόλες ένατης γενιάς, PS5 και Xbox Series X/S!

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μάλλον η Nintendo θα έχει σοβαρό πρόβλημα με τα games που απεικονίζουν σύγχρονα και ρεαλιστικά γραφικά, όπως έγινε με το Mortal Kombat 1, για το οποίο υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για την κακή ποιότητα των γραφικών του. Φανταστείτε τι θέματα θα υπάρξουν μέσα στα επόμενα χρόνια, στα πιο απαιτητικά games.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την αύξηση παραγωγής του Switch και συζητήστε για την νέα κονσόλα της Nintendo στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification