Η Microsoft θα αυξήσει την τιμή του Xbox Series X και των Xbox games της

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Η Microsoft θα αυξήσει την τιμή του Xbox Series X και των Xbox games της

Η Microsoft θα αυξήσει την τιμή του Xbox Series X και των Xbox games της

Το Xbox Series S θα παραμείνει στα 300 δολάρια/ευρώ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/10/22] Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δήλωσε ότι η Microsoft θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές κάποια στιγμή, αλλά μετά τις Χριστογεννιάτικες διακοπές.

Ο Spencer είπε συγκεκριμένα: «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αυξήσουμε τις τιμές σε ορισμένα πράγματα (σ.σ. σε ότι αφορά το Xbox), αλλά καθώς βαδίζουμε στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε τις τιμές».

Ο Spencer προφανώς μιλούσε γενικά για αυξήσεις τιμών στο Xbox και όχι για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Αλλά οι άνθρωποι υποθέτουν ότι αναφέρεται σε πιθανές αυξήσεις τιμών για κονσόλες Xbox ή υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass. Οι τιμές στις συνδρομητικές υπηρεσίες στον κλάδο της ψυχαγωγίας αυξάνονται. 

Εάν πρόκειται για αύξηση της τιμής για την κονσόλα Xbox που έρχεται, δεν θα ήταν και πολύ περίεργο. Ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και υλικοτεχνικής υποστήριξης έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και η Microsoft θα μπορούσε να αποφασίσει να μετακυλήσει το κόστος στον καταναλωτή με μια αύξηση των τιμών. Η Sony το έκανε αυτό με την πρόσφατη αύξηση της τιμής του PS5, από τα 500€ στα 550€ για το μοντέλο PS5 με το blu-ray drive και από τα 400€ στα 450€ για το PS5 Digital.

[UPDATE: 8/12/22 - "Κάτι έπρεπε να κερδίσουμε"] Ο Phil Spencer δήλωσε ότι οι τιμές στις κονσόλες Xbox και τα games θα γίνουν επειδή "κάτι θα έπρεπε να κερδίσει και η Microsoft".

Στο podcast Second Request, ο Spencer δήλωσε: «Η τιμολόγηση είναι πάντα κάτι που έχουμε επίγνωση και το αντίκτυπο που έχει στους πελάτες μας», είπε. «Δεδομένης της οικονομικής μας πραγματικότητας αυτή τη στιγμή, κάτι έπρεπε να έχουμε ως κέρδος από την άποψη ότι θα συνεχίσουμε να διευθύνουμε την επιχείρηση με το αυξημένο κόστος που είχαμε».

Η τιμή λιανικής των 80 ευρώ για τα νέα Xbox games της Microsoft θα τεθεί σε ισχύ το 2023. Επίσης, όλα τα games της Microsoft θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα και στο Xbox Game Pass. Ο Σπένσερ είπε ότι η Microsoft «αντιστάθηκε όσο μπορούσε» σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών. «Είναι πραγματικά η βάση κόστους για τη δημιουργία αυτών των παιχνιδιών και τη διασφάλιση ότι μπορούμε να διευθύνουμε την επιχείρηση με τον σωστό τρόπο για τους πελάτες μας», είπε.

Τέλος, ο Spencer είπε ότι αισθάνεται καλά για τη συνολική αξία του Xbox, δείχνοντας ότι το Game Pass και το Xbox Series S με 300 δολάρια/ευρώ είναι η φθηνότερη κονσόλα τρέχουσας γενιάς που υπάρχει. Η δήλωση λίγες μέρες πριν το 2023, υπονοεί ότι το Xbox Series X θα συνεχίσει να κοστίζει 300 ευρώ και όχι περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα για την αύξηση

Συζητήστε για τα Xbox Series X/S στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification