• Ειδήσεις
  • Κονσόλες
  • Η Microsoft σκέφτεται να δώσει στους καταναλωτές το δικαίωμα να επισκευάζουν τις κονσόλες τους

Η Microsoft σκέφτεται να δώσει στους καταναλωτές το δικαίωμα να επισκευάζουν τις κονσόλες τους

New
Η Microsoft σκέφτεται να δώσει στους καταναλωτές το δικαίωμα να επισκευάζουν τις κονσόλες τους

Η Microsoft σκέφτεται να δώσει στους καταναλωτές το δικαίωμα να επισκευάζουν τις κονσόλες τους

Αν έχει θετικές επιπτώσεις στην βιωσιμότητα.

Η Microsoft ίσως να άρει τους περιορισμούς που δεν επέτρεπαν στους κατόχους των κονσολών της να τις επισκευάζουν μόνοι τους, μετά από αρκετές πιέσεις.

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές ενέργειες που πρέπει να κάνει η Microsoft για να επιτευχθεί αυτό, ίσως να καταφέρει να γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογία που θα υποστηρίξει το δικαίωμα για επισκευή (right to repair). Η μη-κερδοσκοπική συμβουλευτική επενδυτών, As You Sow, προσπάθησε να πείσει την Microsoft να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στο δικαίωμα για επισκευή, λόγω των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων που αποφέρει ο περιορισμός του.

Μετά από την αίτηση της As You Sow, η Microsoft συμφώνησε να κοιτάξει το ενδεχόμενο να επιτρέπει στους κατόχους να επισκευάζουν μόνοι τους τις κονσόλες. Η Microsoft θα προσλάβει έναν ανεξάρτητο σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει την έρευνα, ώστε να δει αν η άρση του περιορισμού αυτού και η παροχή οδηγιών χρήσης στους καταναλωτές, προκειμένου να επισκευάζουν τις κονσόλες τους, θα έχει κάποια πλεονεκτήματα σχετικά με την περιβαλλοντική μόλυνση.

Παρόλο που η Microsoft δεν θα δημοσιεύσει την πλήρη έρευνα, για να προστατεύσει ευαίσθητες πληροφορίες, είναι αναγκασμένη να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής μέχρι τις αρχές του Μαρτίου 2022. Αν η έρευνα αποδείξει ότι η άρση του περιορισμού θα έχει θετικές επιπτώσεις, τότε η Microsoft συμφώνησε να δώσει πρόσβαση στους καταναλωτές στα κατάλληλα αρχεία μέχρι το τέλος του 2022.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε τα εξής: “Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές μας έχουν το δικαίωμα στο να έχουν επιλογές για επισκευή που να είναι έμπιστες και ασφαλείς. Αυτή την στιγμή προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη και πιο έμπιστη επιλογή για επισκευή, τους προστατεύουμε από κινδύνους, καθώς και προστατεύουμε την ιδιωτικότητά τους. Το As You Sow μας ζήτησε να ερευνήσουμε την σχέση μεταξύ του περιορισμού αυτού και τις δεσμεύσεις περί βιωσιμότητας που έχει πάρει η εταιρεία μας. Ήταν ένας παραγωγικός διάλογος και συμφωνήσαμε να διεξάγουμε την έρευνα αυτή.”

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Xbox Series X και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification