Το PS Store για τα PS3 και PS Vita δεν κλείνει, παρά μόνο για το PSP

Hot
Το PS Store για τα PS3 και PS Vita δεν κλείνει, παρά μόνο για το PSP

Το PS Store για τα PS3 και PS Vita δεν κλείνει, παρά μόνο για το PSP

Η Sony αναίρεσε το κλείσιμο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/3/21] Σύμφωνα με φήμες, η Sony ετοιμάζεται να κλείσει οριστικά τα ψηφιακά καταστήματα των PlayStation 3, PlayStation Portable και PlayStation Vita από τον Ιούλιο.

Το ρεπορτάζ του TheGamer αναφέρει μια επαληθευμένη πηγή που είναι εξοικειωμένη με την κατάσταση, στις 2 Ιουλίου θα κλείσουν οριστικά τα καταστήματά των PSP και PS3, ενώ το κατάστημα του PS Vita θα κλείσει στις 27 Αυγούστου. Μέχρι να κλείσει, το κατάστημα του PSP θα είναι ενεργό για πάνω από 16 χρόνια, με τα καταστήματα PlayStation 3 και Vita να φτάνουν στα 15 και δέκα χρόνια αντίστοιχα.

Η σημερινή αναφορά δεν είναι εντελώς απροσδόκητη εξέλιξη, φυσικά, δεδομένου ότι τα PlayStation 3, PSP και Vita games εξαφανίστηκαν από το PlayStation Store τον περασμένο Οκτώβριο μετά από έναν επανασχεδιασμό. Ωστόσο, με αυτή την αλλαγή δεν θα είναι πλέον δυνατή η αγορά ψηφιακών αντιγράφων games ή DLC για τα PlayStation 3, PSP και PS Vita απευθείας από την εφαρμογή καταστήματος μιας συσκευής.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πώς η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει τα παιχνίδια που αγοράστηκαν πριν από το κλείσιμο του καταστήματος. Πιθανώς οι παίκτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πραγματοποιήσουν εκ νέου λήψη των αγορών τους όπως απαιτείται, αλλά περισσότερα θα αποκαλυφθούν στην επίσημη ανακοίνωση της Sony, που αναμένεται στα τέλη Μαρτίου.

[UPDATE: 29/3/21 - Η Sony επιβεβαίωσε επίσημα το κλείσιμο] Η Sony απενεργοποίησε την πρόσβαση μέσω web browser στο κομμάτι του PlayStation Store που αφορούσε τα PS3, Vita και PSP ενώ επιβεβαίωσε κι επίσημα το κλείσιμο των τριών καταστημάτων.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής εταιρείας ότι σχεδιάζει να κλείσει οριστικά τα ψηφιακά καταστήματα για τις τρεις αυτές παλιότερες κονσόλες της, η Sony προέβη κιόλας στα πρώτα βήματα από σήμερα. Το παλιό PlayStation Store, όπου πωλούνταν games για PS3, PS Vita και PSP δεν είναι πλέον προσβάσιμο μέσω PC. Οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν τα τρία αντίστοιχα καταστήματα μέσω των κονσολών καθαυτών, ωστόσο αναφέρεται ότι η διαδικασία παρουσιάζει προβλήματα και crashάρει συχνά. Η Sony δεν είχε ανακοινώσει την εν λόγω κίνηση, ωστόσο υπήρξαν ήδη αναφορές από το Σαββατοκύριακο ότι η υπηρεσία δεν ήταν πλέον διαθέσιμη.

Ήδη πριν από το λανσάρισμα του PS5, η Sony είχε παρουσιάσει ένα ανανεωμένο PlayStation Store και είχε ανακοινώσει ότι η νέα έκδοσή του θα διαθέτει μόνο games για PS4 και PS5, επομένως τα games των προηγούμενων κονσολών θα ήταν διαθέσιμα μόνο στα αντίστοιχα ψηφιακά καταστήματα καθεμιάς εξ αυτών. Η αλλαγή αυτή είχε εφαρμοστεί τον Οκτώβριο και οι χρήστες είχαν ακόμη πρόσβαση στα παλαιότερα ψηφιακά καταστήματα και διαδικτυακά, μέσω μοναδικών τοπικών URLs. Ο εν λόγω τρόπος πρόσβασης δεν λειτουργεί πλέον, καθώς οι σύνδεσμοι ανακατευθύνουν τους χρήστες στο ανανεωμένο PlayStation Store.

Σύμφωνα με το επίσημο site του PS, τα καταστήματα PS3 και PSP θα κλείσουν στις 2 Ιουλίου, ενώ του PS Vita στις 27 Αυγούστου. Το κλείσιμο θα έχει ως αποτέλεσμα ότι αρκετές λειτουργείες θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες, μεταξύ των οποίων η αγορά ψηφιακών αγαθών, οι αγορές εντός του κάθε παιχνιδιού και η εξαργύρωση gift cards. Οι gift cards που έχουν ήδη εξαργυρωθεί για αυτά τα format θα παραμείνουν στο PSN wallet και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για αγορές που αφορούν PS4 ή PS5.

Ορισμένες από τις λειτουργίες των ψηφιακών καταστημάτων θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες και μετά το κλείσιμό τους. Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν ξανά τα games που έχουν ήδη αγοράσει, να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά αγαθά και να κάνουν redeem τυχόν games ή PS Plus vouchers που έχουν ήδη αγοράσει και να κατεβάσουν εκ νέου δωρεάν games μέσω του PS Plus εφόσον η σχετική συνδρομή τους είναι ακόμη ενεργή.

[UPDATE 2: 12/4/21 – Κάποιοι τίτλοι του PS3 δεν λαμβάνουν πια patches] Σύμφωνα με ένα thread στο PSN Profiles, αρκετοί παίκτες ότι διάφοροι τίτλοι του PS3 δεν λαμβάνουν πια patches και μένουν στην έκδοση 1.0.

Προς το παρόν, δείχνουν να επηρεάζονται συγκεκριμένες εκδόσεις τίτλων από συγκεκριμένες χώρες. Στην Ευρώπη τίτλοι όπως τα Battlefield 4, Gran Turismo 5, SOCOM: Special Forces, Twisted Metal, White Knight Chronicles, Dead Nation, Ghostbusters: The Video Game και Need for Speed Shift, δεν μπορούν να λάβουν τα updates τους, ούτε αυτόματα, ούτε χειροκίνητα.

Στην Αμερική τα Dante’s Inferno, Need for Speed: The Run, SOCOM 4: U.S. Navy Seals και Street Fighter 3: Strike Online Edition, επίσης σταμάτησαν να λαμβάνουν updates. Και στις δύο ηπείρους δεν υπάρχει ένα ίδιο παιχνίδι και σύμφωνα με τους παίκτες, έχει να κάνει με το αν ο χρησιμοποιείται η digital έκδοση ή το Blu-ray disc.

[UPDATE 3: 19/4/21 - Το PS Store για PS3 και PS Vita θα παραμείνει ανοιχτό] Το PS Store θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο για τα PS3 και PS Vita, σύμφωνα με την Sony. Μόνο το PS Store του PSP θα κλείσει στις 2 Ιουλίου. Θα μπορείτε επίσης να αγοράσετε PSP games μέσω του PS Store για PS Vita.

Η Ιαπωνική εταιρεία αναίρεσε την απόφασή της για το κλείσιμο των stores σε PS3 και PS Vita, λέγοντας ότι "έλαβε λάθος απόφαση". Προφανώς θα άκουσε τα σχόλια των χρηστών της και των λιγοστών developers που είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν games για PS3 και PS Vita. Ο Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε: "Όταν αποφασίσαμε να σταματήσουμε την υποστήριξη επί πληρωμή για PS3 και PS Vita, είχαμε διάφορους παράγοντες, όπως προκλήσεις που αφορούν εμπορική υποστήριξη για παλιότερες συσκευές και την ικανότητά μας να εστιάσουμε περισσότερα στα resources μας για νεότερες συσκευές, εκεί όπου οι περισσότεροι gamers παίζουν. Είδαμε ότι πολλοί από εσάς θέλετε με πάθος να συνεχίσετε να αγοράζετε κλασικά games για PS3 και PS Vita στο μέλλον, οπότε βρήκαμε λύση και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε τα δύο αυτά stores".

Μπορείτε να δείτε την λίστα με όσους τίτλους έχουν ανακαλυφθεί ως τώρα με το συγκεκριμένο πρόβλημα, εδώ.

Δείτε το update για το PS3 που κυκλοφόρησε το 2020 και συζητήστε για την Sony στο σχετικό forum topic.

%MCEPASTEBIN%

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 24/03/2021 14:03
Κρίμα είναι. Αλλά δεν νομίζω να αγοράζει και πολύς κόσμος games σε PS3 και τις υπόλοιπες φορητές κονσόλες αυτόν τον καιρό.
#2 Blood Prince (Level 30) 29/03/2021 19:52
Εγώ νόμιζα είχαν κλείσει ήδη.
#3 finixbfg2000 (Level 7) 30/03/2021 09:12
epexe malakia akoma pezo psp k ps3 exo terastia silogi :-
#4 Kadaz (Level 24) 19/04/2021 23:06
Πιο συμαντικό είναι αυτό με τα patch. Γίνονται διορθώσεις σε αρκετά παιχνίδια του ps3. Ευτυχώς που δν θα κλείσουν τα store :)
#5 BigGreekGamer (Level 31) 22/04/2021 11:23
Κάποιοι gamers που ίσως έχουν το PS3 (ακόμη) για main κονσόλα θα χαρούν λίγο με αυτήν την είδηση.
Notification