• Ειδήσεις
  • Κονσόλες
  • Joe Biden: "Θα διερευνήσουμε το θέμα έλλειψης semiconductors που χρειάζεται για τα PS5 και Xbox Series X/S"

Joe Biden: "Θα διερευνήσουμε το θέμα έλλειψης semiconductors που χρειάζεται για τα PS5 και Xbox Series X/S"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Joe Biden: "Θα διερευνήσουμε το θέμα έλλειψης semiconductors που χρειάζεται για τα PS5 και Xbox Series X/S"

Joe Biden: "Θα διερευνήσουμε το θέμα έλλειψης semiconductors που χρειάζεται για τα PS5 και Xbox Series X/S"

Η έρευνα θα διαρκέσει 100 ημέρες.

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden, δήλωσε ότι θα υπάρξει έρευνα για τα αίτια καθυστέρησης παραλαβής των semiconductors (ημιαγωγών) που απαιτούνται για την κατασκευή των PS5 και Xbox Series X.

Με τις καθυστερήσεις προμήθειας νέου hardware από την Κίνα, λόγω του κορωνοϊού, τα δεδομένα επηρεάζουν και την Αμερικάνικη οικονομία. Ο Biden ξεκίνησε την διεξαγωγή μίας έρευνας, η οποία θα διαρκέσει 100 ημέρες και θα εξετάσει το πως παράγονται οι semiconductors. Στη συνέχεια θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις και στρατηγικές.

Οι εταιρείες Apple, Sony, AMD και Qualcomm είχαν ειδοποιήσει τον Biden για τα προβλήματα προμήθειας νέων semiconductors και τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ο Biden δήλωσε ότι τα εξαρτήματα αυτά "παίζουν σημαντικό ρόλο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν την οικονομία μας και συνεισφέρουν στην Αμερικανική καινοτομία, ενώ ενισχύουν και την Εθνική μας ασφάλεια. Η έρευνα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή τους αποτελεί εθνική μας προτεραιότητα".

Η έλλειψη των semiconductors είναι ο σημαντικότερος λόγος έλλειψης των Xbox Series X και PS5 από την αγορά, αλλά και hardware, όπως οι κάρτες γραφικών, τα laptop κ.α. Ακόμα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κατασκευή νέων μοντέλων.

Ο Biden αναζητά χρηματοδότηση 37 δις δολαρίων ώστε να αυξήσει την παραγωγή των τσιπ.

Δείτε ακόμη τι σχολίασε ο Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, για το πρόβλημα διαθεσιμότητας του PS5 και συζητήστε για την Ιαπωνική κονσόλα στο σχετικό forum topic.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Phil Spencer εδώ και μήνες. Συζητήστε αντίστοιχα για τα Xbox Series X/S στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 02/03/2021 19:28
Έλα ρε Τζο δώσε πόνο.
Notification