FPS Boost

FPS Boost

FPS Boost

Δωρεάν Xbox Series X/S update αυξάνει το frame rate σε backwards compatible games.

Το FPS Boost είναι ένα δωρεάν update για συγκεκριμένα Xbox games που αυξάνει το frame rate τους.

Η κυκλοφορία του ξεκίνησε σήμερα με updates για το Sniper Elite 4, το Far Cry 4, το Watch Dogs 2, το UFC 4 και το Super Lucky’s Tale. Αυτή ωστόσο είναι μόνο η αρχή, καθώς υπάρχουν σχέδια για επέκτασή του και σε άλλα Xbox games. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ως προς το ποια games θα έχουν μελλοντικά FPS Boost updates ή πότε θα είναι διαθέσιμα, αλλά η Microsoft αναφέρει ότι τα περισσότερα θα είναι διαθέσιμα σύντομα και μέσα στους επόμενους μήνες. Η σχετική λειτουργία αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο σε μία ανάρτηση στο Xbox blog που ανέφερε το σχετικό feature για πρώτη φορά και χρησιμοποίησε το Fallout 4 ως παράδειγμα προκειμένου να το δείξει σε λειτουργία.

Όσα games λάβουν FPS Boost θα μπορούν να παιχτούν στα 60 frames το δευτερόλεπτο αντί για 30, με αποτέλεσμα μια πιο ήπια εμπειρία gameplay. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το Super Lucky's Tale, το frame rate θα βελτιωθεί στα 120 frames το δευτερόλεπτο προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των νέων κονσολών Xbox για 120Hz, εφόσον διαθέτετε την κατάλληλη οθόνη. Παρακάτω βλέπετε το Watch Dogs 2, με το FPS Boost ενεργοποιημένο και την σχετική επισήμανση πάνω δεξιά.

watch dogs 2 fps boost

Μέχρι στιγμής οι δοκιμές των games που δέχτηκαν FPS Boost δείχνουν ότι το update λειτουργεί όπως ακριβώς αναφέρουν οι δημιουργοί του. Η αύξηση του frame rate βελτιώνει την εμπειρία του Sniper Elite 4, το οποίο καθότι Third-Person Shooter ευνοείται από το καλύτερο frame rate όσον αφορά το σημάδι, την διαχείριση της δράσης και αναβαθμισμένη γενικά εμπειρία gameplay. Στην περίπτωση του Super Lucky's Tale, το update προσφέρει την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα για 120Hz εφόσον διαθέτετε την απαραίτητη οθόνη, ωστόσο το παιχνίδι καθαυτό δεν είναι το κατ’ εξοχήν είδος που αναδεικνύει το πολύ υψηλό frame rate.

Η ισχύς του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών του Xbox Series X επιτρέπει στα games να τρέχουν καλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι βελτιωμένες και πιο σταθερές επιδόσεις είναι εμφανείς χωρίς να απαιτείται κάποιο update, αλλά σε games με κλειδωμένο frame rate απαιτούνται αλλαγές που μπορούν να γίνουν μόνο με παρέμβαση στο λογισμικό, όπως κάνει το FPS Boost.

O program management director του Xbox, Jason Ronald, εξηγεί ότι ο Xbox διαθέτει μια εσωτερική τεχνική που κάνει αυτά τα games να παίζουν σε διπλάσιο frame rate κι ότι όλη η δουλειά γίνεται από την πλευρά του Xbox. Αυτό σημαίνει ότι το FPS Boost δεν χρειάζεται κάποια εργασία εκ μέρους των εταιρειών ανάπτυξης κάθε παιχνιδιού, απαιτείται ωστόσο εκτενές testing και η έγκριση του κάθε publisher.

Ο Ronald εξήγησε ότι: “Όταν πρωτοσκεφτήκαμε την τεχνική, αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε μεγάλη γκάμα από games που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να την κάνουμε να λειτουργήσει. Αλλά αυτός είναι επίσης ο λόγος που κάνουμε όλες τις δοκιμές που κάνουμε. Δεν θέλουμε απλώς να το ενεργοποιήσουμε και να ελπίζουμε ότι θα δουλέψει. Είναι πραγματικά σημαντικό να σεβόμαστε πάντα την αυθεντική πρόθεση του δημιουργού, ή να κάνουμε την έρευνα που μας αναλογεί, και να παρέχουμε πρόσβαση στους συνεργάτες μας”.

Σχετικά με την βαθύτερη έρευνα ως προς τους περιορισμούς στην εφαρμογή του FPS Boost, o Ronald είπε ότι: “Η τεχνική δεν λειτουργεί σε όλα τα games. Μεγάλο μέρος του εξαρτάται από το πώς σχεδιάστηκε αρκετά η engine ή το παιχνίδι και το πώς διαχειρίζονται τα ρολόγια εντός της engine του παιχνιδιού. Υπάρχουν ορισμένα που έχουμε δει ότι δείχνει υπέροχο και παίζει με εξαιρετική ροή στα 60 frames το δευτερόλεπτο, αλλά ανακαλύπταμε ότι τα animations έπαιζαν σε διπλάσια ταχύτητα ή ότι ίσως οι υπολογισμοί των physics γινόταν τόσο γρήγορα που χαλούσε όλο το μοντέλο των physics. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και καθώς το FPS Boost γίνεται χωρίς παρέμβαση του developer, δεν μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε σε αυτά τα games.”

Την Άνοιξη έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει update που θα σας επιτρέπει να χειριστείτε καλύτερα τις σχετικές λειτουργίες με ένα Compatibility Options tab στο Manage Games του Xbox. Το FPS Boost και το Auto HDR θα είναι λειτουργείες που θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε προτού φορτώσετε κάποιο παιχνίδι, συνεπώς θα έχετε την επιλογή της αυθεντικής εμπειρίας διαθέσιμη μαζί με την νέα αναβαθμισμένη.

Δείτε πόσα χρήματα έβγαλαν οι scalpers από τις πωλήσεις PS5 και Xbox Series X. Συζητήστε για τα Xbox Series X/S στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 19/02/2021 20:09
Θα ήθελα να δω να γίνεται το ίδιο και με το playstation.
Notification