Κάτοχοι Xbox Elite Controllers έκαναν αγωγή στη Microsoft για το stick drift

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Κάτοχοι Xbox Elite Controllers έκαναν αγωγή στη Microsoft για το stick drift

Κάτοχοι Xbox Elite Controllers έκαναν αγωγή στη Microsoft για το stick drift

Η Microsoft δηλώνει ότι το συμφωνητικό δεν επιτρέπει αγωγές. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 2/5/20] Ο Donald McFadden, κάτοχος Xbox One, άσκησε αγωγή στη Microsoft για το stick drift (ολίσθηση στα analog sticks) του Xbox One Elite controller, καθώς -όπως αναφέρει- οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για να επισκευάσουν τα χειριστήριά τους μετά την λήξη των 90 ημερών εγγύησης που υπάρχει, καθώς "το πρόβλημα μπορεί να προκύψει 3-4 μήνες μετά."

Η αγωγή κατατέθηκε στις 28 Απριλίου και σε αυτή αναφέρεται ότι η ολίσθηση μπορεί να υπάρξει ακόμα κι αν τα analog sticks είναι ακίνητα. Το πρόβλημα (σύμφωνα με την κατηγορία) αφορά ένα "σχεδιαστικό ελάττωμα που αφορά το εξάρτημα του ποτενσιόμετρου το οποίο έρχεται σε επαφή με ένα ανθεκτικό υλικό το οποίο εφάπτεται σε μια καμπύλη τροχιά κι έτσι προκύπτει η ανεπιθύμητη κίνηση του αναλογικού μοχλού. Μετά από πολλά παράπονα, η Microsoft αρνείται συστηματικά να επισκευάσει τους αναλογικούς μοχλούς χωρίς χρέωση".

Για το θέμα αυτό υπάρχουν δημοσιεύσεις στο Reddit και βίντεο στο YouTube, όπου χρήστες προσπαθούν να λύσουν το θέμα μόνοι τους, ακόμα και βάζοντας εξαρτήματα που αγοράζουν από online shops, στη θέση των παλιών. Αντίστοιχη αγωγή έχει ασκηθεί και προς την Nintendo για τα Joycon controllers του Switch.

[UPDATE: 11/10/20 - Μήνυση και για το Elite controller] Το VGC αναφέρει ότι η Microsoft δέχθηκε μια νέες μήνυση για analog stick drift, που αφορά το Xbox Elite Series 2 controller.

Στην προηγούμενη αγωγή του Donald McFadden (σ.σ. αφορούσε το αρχικό Xbox Elite controller) προστέθηκαν επτά μηνυτές, οι οποίοι κατηγορούν την Microsoft ότι "δεν φανέρωσε ποτέ το ελάττωμα του analog stick που παρεκλείνει και παράλληλα αρνείται να επισκευάσει τα Xbox controller δωρεάν όποτε το πρόβλημα αυτό εκδηλώνεται παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός χρηστών παραπονιέται για το πρόβλημα αυτό τουλάχιστον από το 2014".

Η Microsoft διαφημίζει τα Xbox Elite controllers ως "τα απόλυτα controllers" της αγοράς, αλλά αν μία μερίδα χρηστών αντιμετωπίζει θέματα χρήσης με δύο εκδόσεις της σειράς Xbox Elite, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση για τα χειριστήρια της Αμερικάνικης εταιρείας.

[UPDATE 2: 4/1/21 - Η Microsoft απάντησε στις αγωγές] Η Microsoft απάντησε στις αγωγές που έχει δεχθεί για το πρόβλημα με το stick drift στα Xbox Elite Controllers.

Η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε: "Οι μηνυτές συμφώνησαν κατ' επανάληψη να μην φέρουν αυτή την αγωγή ενώπιον δικαστηρίου. Συμφώνησαν στο συμφωνητικό της Microsoft και τα συμφωνητικά εγγυήσεων, με τα οποία δέχτηκαν να επιλύσουν τις όποιες διαφορές σε ατομική βάση, χρησιμοποιώντας μία διαδικασία που υπάρχει και που είναι φιλική προς τον καταναλωτή. Ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί να εκτελεστούν οι συγκεκριμένες συμφωνίες".

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι έχουν ασκήσει αγωγή ενάντια της Microsoft έχουν υποχρέωση να πάνε με το χειριστήριό τους, να δηλώσουν το πρόβλημα και να το λύσουν ατομικά. Ακόμα κι αν το έκαναν στο παρελθόν, μάλλον εδώ η Microsoft σκοπεύει να τους αποζημιώσει πλήρως για να αποφύγει την δικαστική διαμάχη. Βέβαια τα αρμόδια δικαστήρια μπορούν να κρίνουν ότι το συμφωνητικό δεν ισχύει σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους καταναλωτές κι έτσι η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ίσως το αν θα αντικατασταθεί το χειριστήριό τους ή το αν θα αποζημιωθούν υλικά, να οδηγήσει σε πιθανή ακύρωση της δίκης ή διεξαγωγή της αλλά ελαφρυντικά από πλευράς Microsoft.

Δείτε το συλλεκτικό Cyberpunk 2077 Xbox One controller και συζητήστε για τα χειριστήρια Xbox/PC στο παρακάτω forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/10/2020 12:16
Έχει ξεκινήσει μια γενικότερη κίνηση μηνύσεων προς εταιρείες όπως Microsoft και Nintendo για τα χειριστήριά τους .
Notification