Σταματάει η παραγωγή του PlayStation 3

Hot
Μάνος Λαρεντζάκης

Μάνος Λαρεντζάκης  

Power-hungry mage in disguise...
 
0.0 ()
1
Σταματάει η παραγωγή του PlayStation 3

Σταματάει η παραγωγή του PlayStation 3

Οριστική παύση παραγωγής στην Ιαπωνία. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/3/17] Μετά από μια δεκαετία στα ράφια, η παραγωγή του PS3 φτάνει προς το τέλος της.

Στο επίσημο site για το PlayStation 3, η Sony σηματοδότησε την οριστική λήξη της παραγωγής της κονσόλας στην Ιαπωνία, κάτι που σημαίνει ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το PS3 κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 2006, ενώ η Ευρώπη ακολούθησε τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Η αρχική κονσόλα ήταν ογκώδης, ενώ μια πιο κομψή έκδοση κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο PS3 slim. Στα πρώτα του χρόνια η κονσόλα έχανε στις συγκρίσεις με το Xbox 360. Στα games τα οποία κυκλοφορούσαν και για τις δύο κονσόλες, σε ορισμένα εξ αυτών, το PS3 δεν έφτανε τα γραφικά και τις επιδόσεις του ανταγωνιστή του, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Skyrim.

Παρόλα αυτά το PS3 συνέχισε να έχει πωλήσεις, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία της Super Slim έκδοσης το 2012, ενώ τον τελευταίο χρόνο πριν την κυκλοφορία του PS4 βγήκε στην κυκλοφορία και ένα από τα καλύτερα exclusives για την κονσόλα, το The Last of Us. Άλλες σημαντικές exclusive κυκλοφορίες είναι τα  Gran Turismo 5, Little Big Planet, Η τριλογία Uncharted, Flower, Journey, God of War 3, Tokyo Jungle και Playstation Home.

[UPDATE: 30/5/17 - Τέλος η παραγωγή του PS3 στην Ιαπωνία] Η Sony σταμάτησε την παραγωγή του PS3 στην Ιαπωνία, δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Αν και η λήξη της παραγωγής της κονσόλας είχε ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, η Sony συνέχιζε να παράγει το μοντέλο των 500GB. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PS3 κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του στην αγορά για τρία χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας του PS4, γεγονός που δείχνει ότι οι gamers ανά τον κόσμο είχαν αρκετούς λόγους να παραμείνουν στην έβδομη γενιά κονσολών. Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα σταματήσει οριστικά η παραγωγή της κονσόλας στην Αμερική και τις υπόλοιπες αγορές.

Συζητήστε για την κίνηση της Sony στο αντίστοιχο forum topic και διαβάστε για τα 10 καλύτερα παιχνίδια του PS3.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 17/03/2017 16:30
Μεγάλη ιστορία αυτή η κονσόλα και ατελείωτες συγκινήσεις.Πολ λοί και εντυπωσιακοί οι τίτλοι της.
#2 the_prophet1987 (Level 22) 30/05/2017 16:11
Quoting ashbringer:
Μεγάλη ιστορία αυτή η κονσόλα και ατελείωτες συγκινήσεις.Πολλοί και εντυπωσιακοί οι τίτλοι της.


Και ατέλειωτους πονοκεφάλους με τα προβλήμματα που έβγαζε η κονσόλα.
#3 ashbringer (Level 25) 31/05/2017 08:48
Η κονσόλα αυτή ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Sony.
Notification