Το PUBG έχει πενταπλάσιους παίκτες μετά την μετάβαση σε free-to-play

Το PUBG έχει πενταπλάσιους παίκτες μετά την μετάβαση σε free-to-play

Το PUBG έχει πενταπλάσιους παίκτες μετά την μετάβαση σε free-to-play

Αύξηση 486%! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/1/22] Το PUBG είναι πλέον free-to-play, και φαίνεται να πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής,έχοντας φτάσει τους 669 χιλιάδες παίκτες στο Steam.

Γεγονός που σημαίνει ότι πλησίασε να διπλασιάσει τα νούμερα του Δεκεμβρίου. Ο αναλυτής Daniel Ahmad στο Twitter δήλωσε ότι το PUBG είδε τον μέγιστο αριθμό παικτών του να ανεβαίνει στους 668.707 στο Steam μετά τη μετάβαση στο free-to-play νωρίτερα σήμερα, ξεπερνώντας τα προηγούμενα δύο υψηλά των δύο μηνών του κατά περισσότερους από 300 χιλιάδες παίκτες. Αυτό απέχει αρκετά από το ιστορικό μέγιστο των 3.236.027 παικτών στο Steam, που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο του 2018, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σημαντική ώθηση για έναν τίτλο που έχει δει μια σταθερή πτώση στους αριθμούς των παικτών από τότε - ξεκινώντας το 2021 με περίπου 450 χιλιάδες με βάση τα στοιχεία από το Steam Charts, και αποτυγχάνοντας να σκαρφαλώσει πίσω πάνω από το όριο των 400 χιλιάδων τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Το σημερινό μέγιστο των 669 χιλιάδων έχει πλέον υποχωρήσει σε πιο μετριοπαθείς 170 χιλιάδες παίκτες στην πλατφόρμα της Valve, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το PUBG μπορεί να διατηρήσει κάτι σαν την αρχική του ώθηση του free-to-play τις επόμενες ημέρες και μήνες, και αν παρόμοιοι αριθμοί αντικατοπτρίζονται στις κονσόλες, όπου ο τίτλος είναι πλέον επίσης free-to-play. Το PUBG Mobile, βέβαια, το οποίο είναι free-to-play από την ίδρυσή του το 2018, παραμένει ένα από τα πιο πολυπαιγμένα games στον κόσμο.

Η σημερινή αλλαγή του μοντέλου εσόδων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση ενός άλλου αξιοσημείωτου αριθμού στο Steam, όπως επισήμανε και ο Ahmad, με τη σελίδα του store του PUBG να έχει συγκεντρώσει με επιτυχία σήμερα σχεδόν τριπλάσιο αριθμό αρνητικών κριτικών από ό,τι τον περασμένο μήνα, κάποιες από τις οποίες διαμαρτύρονται για cheaters και άλλες ζητούν επιστροφές χρημάτων τώρα που το game είναι free-to-play.

Oι παίκτες που επιστρέφουν και οι σημερινοί παίκτες που έχουν ήδη αγοράσει το game πριν από την αλλαγή θα δουν τους λογαριασμούς τους να αναβαθμίζονται αυτόματα σε Battlegrounds Plus. Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση στη λειτουργία Ranked, τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων αγώνων, 100% αύξηση των XP, 1.300 G-Coins και μια δέσμη ανταμοιβών cosmetics, όλα αυτά κανονικά θα κόστιζαν 12,99 δολάρια.

[UPDATE: 25/1/22 - Αύξηση 486%] Το PUBG σημείωσε αύξηση 486% από την ημέρα που έγινε free-to-play.

Στο peak του έφτασε τους 690.000 συνολικούς ενεργούς παίκτες στο Steam. Επίσης, θα διοργανωθεί in-game event στο οποίο θα δοθούν awards, το διάστημα 27/1, ξημερώματα 28/1 στις 02:00, έως 30/1, ξημερώματα 31/1 στις 02:00.

Διαβάστε το review του PUBG και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Βρείτε συμπαίκτες για το PUBG γράφοντας το ID σας εδώ, σε όποιο format κι αν παίζετε.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or
Notification