• Ειδήσεις
  • Action
  • Η εταιρεία του PUBG μήνυσε Apple, Google και την Garena για τα Free Fire, τα οποία θεωρεί αντιγραφές

Η εταιρεία του PUBG μήνυσε Apple, Google και την Garena για τα Free Fire, τα οποία θεωρεί αντιγραφές

New
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η εταιρεία του PUBG μήνυσε Apple, Google και την Garena για τα Free Fire, τα οποία θεωρεί αντιγραφές

Η εταιρεία του PUBG μήνυσε Apple, Google και την Garena για τα Free Fire, τα οποία θεωρεί αντιγραφές

Η υπόθεση πηγαίνει δικαστικά.

Η Krafton, εταιρεία ανάπτυξης του PUBG, έκανε μήνυση προς την Apple, την Google και τον εταιρεία ανάπτυξης του Battle Royale Free Fire, το οποίο θεωρεί αντιγραφή του PUBG. Η Krafton έχει θέμα με τα Garena Free Fire και Garena Free Fire Max.

Σε άλλη μία υπόθεση περί πνευματικών δικαιωμάτων, η Krafton υπέβαλε αγωγή την Δευτέρα ενάντια στην Garena, εταιρεία ανάπτυξης των Garena Free Fire και Garena Free Fire Max, τα οποία θεωρεί αντιγραφή του PUBG: Battlegrounds. Παράλληλα, μήνυσε και τις Apple και Google διότι επιτρέπουν τα games αυτά στο App Store και το Google Play αντίστοιχα. Τα games είναι διαθέσιμα ως free-to-play με in-game αγορές και θεωρεί ότι "Αντιγράφουν εκτενώς πολυάριθμες πτυχές του PUBG Battlegrounds, τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας "air drop" του παιχνιδιού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, τη δομή και το gameplay του παιχνιδιού, τον συνδυασμό και την επιλογή όπλων, armor και μοναδικών αντικειμένων, τοποθεσίες και τη συνολική επιλογή χρωμάτων, υλικών και textures".

Η Krafton ισχυρίζεται ότι η Garena έχει κερδίσει «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» από τις πωλήσεις από τις εφαρμογές και ότι η Apple και η Google έχουν «παρομοίως κερδίσει ένα σημαντικό ποσό εσόδων από το Free Fire». Βέβαια το Fortnite αντίστοιχα έχει και αυτό air-drop, απλά τα δύο games της Garena μοιάζουν πολύ περισσότερο με το PUBG.

Η Krafton ισχυρίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου, προέβη σε ορισμένες ενέργειες: Ζήτησε από την Garena «να σταματήσει αμέσως την εκμετάλλευση του Free Fire και του Free Fire Max», κάτι που προφανώς αρνήθηκε η Garena. Ζήτησε από την Apple και την Google να σταματήσουν τη διανομή των παιχνιδιών, τα οποία εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα και στα δύο stores και ζήτησε από το YouTube να αφαιρέσει βίντεο με το παιχνίδι Free Fire και Free Fire Max «που περιλαμβάνουν στοιχεία που παραβιάζουν κατάφωρα το Battlegrounds και ξεχωριστά μία παραβατική ταινία μεγάλου μήκους». Το YouTube δεν αφαίρεσε τα συγκεκριμένα βίντεο.

Η Krafton σημειώνει επίσης ότι η Garena πούλησε ένα παιχνίδι στη Σιγκαπούρη το 2017 που «αντέγραψε» το PUBG: Battlegrounds. Ενώ διευθετήθηκαν οι αξιώσεις για πνευματικά δικαιώματα, δεν υπήρξε συμφωνία άδειας χρήσης, σύμφωνα με την αγωγή.

Το Free Fire κέρδισε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, ποσό που αυξήθηκε κατά 48% από το 2020. Στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθαν τα έσοδα του PUBG Mobile το 2021, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει περισσότερα, αλλά αυξήθηκαν μόλις 7% από το 2020. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη του PUBG Mobile επιβραδύνεται, καθώς το Free Fire εκτοξεύεται στα ύψη.

Ελέγξαμε επίσης με μια άλλη εταιρεία αναλυτικών στοιχείων, την Appfigures, και ενώ τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, υποδηλώθηκε ότι το Free Fire πλησιάζει. Τα PUBG Mobile, PUBG Mobile Lite και οι ειδικές για την Κίνα και την Ινδία εκδόσεις του PUBG Mobile κέρδισαν συνολικά έσοδα 639 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με το Appfigures, ενώ το Free Fire κέρδισε 414 εκατομμύρια δολάρια.

Η Apple και η Google δεν απάντησαν στην αγωγή. Ο Jason Golz, εκπρόσωπος της Sea που είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει η Garena, δήλωσε δημόσια ότι "Οι ισχυρισμοί της Krafton είναι αβάσιμοι". Πλέον έχουμε άλλη μία υπόθεση που οδηγείται στα δικαστήρια.

Δείτε σε πόσα εκατομμύρια cheaters έριξε ban η Garena και συζητήστε για το Garena Free Fire στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification