Υγεία/Ιατρικά θέματα: Γενική συζήτηση

05 Jul 2015 19:27 - 25 Dec 2018 03:09 #163875 by Μάνος Γρυπάρης
Στο topic αυτό θα συζητάμε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία. Αναφέρομαι σε γενικά θέματα προς συζήτηση, απορίες, άρθρα που βρήκαμε κτλ.

Ξεκινάω με αυτό.



Το ξενύχτι «σκοτώνει» την αυτοσυγκράτηση

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων οι οποίοι - από ανάγκη, στρες ή επιλογή - ξενυχτούν τα βράδια, θα πρέπει να έχετε το νου σας.

Μία νέα ανάλυση αποκαλύπτει ότι ο λιγοστός ύπνος μπορεί να μειώσει σημαντικά την αυτοσυγκράτηση και να οδηγήσει σε ριψοκίνδυνες συμπεριφορές οι οποίες έχουν απρόσμενες συνέπειες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Frontiers in Human Neuroscience», υπογράφουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Clemson, στη Νότιο Καρολίνα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ψυχολογίας δρα Τζουν Πίλτσερ.

Όπως εξηγούν, οι πάσχοντες από έλλειψη ύπνου διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποκύπτουν στις παρορμητικές επιθυμίες τους, να λαμβάνουν αμφισβητούμενες αποφάσεις και να γίνονται απρόσεκτοι.

Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητές τους να λάβουν λάθος αποφάσεις, για τις οποίες αργότερα θα μετανιώσουν οικτρά.

«Ο αυτοέλεγχος αποτελεί τμήμα της λήψης αποφάσεων», δήλωσε η δρ Πίλτσερ. «Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αντικρουόμενες επιθυμίες και ευκαιρίες, η αυτοσυγκράτηση μάς επιτρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο - κάτι που χάνουμε όταν καλούμαστε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις ενόσω είμαστε πολύ κουρασμένοι».

Ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει και την επιθετικότητα, γεγονός που επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, μελέτες τον ενοχοποιούν και για αύξηση του σωματικού βάρους, υπέρταση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αντιθέτως, ο καλός ύπνος μπορεί να συμβάλλει στην διαφύλαξη της υγείας, ενώ διατηρεί πιο σταθερά τα επίπεδα της ενεργητικότητάς μας στη διάρκεια της ημέρας, γράφουν οι ερευνητές.

Η επαρκής διαθεσιμότητα ενέργειας, από την πλευρά της, μπορεί να αναπληρώσει την ικανότητα ενός ατόμου να προτιμά τις δύσκολες επιλογές αντί για την ευκολότερη λύση.

«Πολλές πλευρές της καθημερινότητας μπορεί να επηρεαστούν ευνοϊκά από τον επαρκή ύπνο και την αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε η δρ Πίλτσερ.

«Η βελτιωμένη υγεία, οι καλύτερες επιδόσεις στην δουλειά και οι καλύτερες αποφάσεις είναι δύο από τα δυνητικά οφέλη, αλλά σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί ο καλύτερος έλεγχος κοινωνικών ζητημάτων, όπως οι εθισμοί, η χαρτοπαιξία και ο υπερκαταναλωτισμός».

Πηγή: Tanea.gr

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jul 2015 20:07 - 05 Jul 2015 20:08 #163878 by Χριστιάνα Θάνου
Καταπληκτική η ιδέα για το forum! Ασχολούμαι πολύ με την υγεία και έχω δει διάφορα άρθρα κατά καιρόυς τα οποία αξίζουν να τα διαβάσουμε αλλά δεν είχα την ευκαιρία να post-αρω. Μιας και ο Μάνος ξεκίνησε με τον ύπνο, θα συνεχίσω και εγώ το συγκεκριμένο θέμα με ένα από τα πιο αγαπημένα κανάλια μου στο Youtube, AsapSCIENCE. Σε αυτό το βίντεο, μπορείτε να δείτε σε ακριβώς τρία λεπτά τι συμβαίνει αν δεν κοιμηθεί κάποιος για 1, 2, 3 και παραπάνω ημέρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2015 11:24 #164015 by Georgios Manolis
Replied by Georgios Manolis on topic Υγεία
Πολύ ωραίο topic παιδιά και το θέμα με τον ύπνο και το πόσο σημαντικός είναι.
Μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία οτι ο ύπνος αν όχι είναι υπεύθυνος πάντως παίζει ρόλο στη κατάθλιψη και σε άλλα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.Εγώ λόγω κακού τρόπου ζωής παλαιότερα αλλά και κακού ύπνου (η πάρα πολύ η πολύ λίγο)είχα ένα mix απο κατάθλιψη,κρίση πανικού,απώλεια συνείδησης και insomnia μερικές φορές και άλλα ωραία. B)
Κατάφερα να τα νικήσω μόνος μου με διαλογισμο,σωστό ύπνο και 2 πολύ βασικά πράγματα:
1)Αποδοχή της φύσης του προβλήματος(παθολογικό η ψυχολογικό)
2) Αντιμετώπιση του φόβου σου.Απλά το αφήνεις να έρθει,το αγκαλιάζεις και μετά απο λίγο δεν υπάρχει...
Χαίρομαι που το κατάφερα μόνος μου ενώ πολύς κόσμος σπαταλάει χρόνια σε γιατρούς και δε βγάζει άκρη.Γι αυτό η αποδοχή της φύσης του προβλήματος είναι σημαντική.Αν δεν θέλεις εσύ ο ίδιος να βοηθήσεις τον εαυτό σου,κανένας γιατρός δε μπορεί να σε βοηθήσει.
Ο καλός ύπνος δεν είναι ίδιες ώρες σε όλους τους ανθρώπους.Πρέπει ο καθένας να βρεί πόσες ώρες είναι ιδανικές γι αυτόν.Για μένα είναι 6-7 ώρες.Ο υπερβολικός ύπνος η η έλειψη ύπνου μπορεί να χειροτερέψει η να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.Το να μη κοιμηθείς σωστά για 1-2 μέρες δε πειράζει,μιλάω για όταν το κάνεις συνέχεια. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2015 13:46 #164030 by aggelos oiko
Replied by aggelos oiko on topic Υγεία
Εγώ για να κάνω καλό ύπνο πρέπει το δωμάτιο μου να είναι καθαρό ευτυχώς το καθαρίζω ανά 1-2 βδομάδες εγώ γιατί δε γίνεται η μάνα μου να τα κάνει όλα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jul 2015 13:52 #164336 by G
Replied by G on topic Υγεία
Πολύ ωραιο τόπικ, μπράβο Μάνο!
Όταν βρώ χρόνο θα γράψω κι εδώ.

το πιο απλό και στα γρήγορα που μπορώ να γράψω είναι ΠΟΛΥ νερό(χειμώνα-καλοκαίρι, μίνιμουμ 2 λίτρα), μακρύα απο junk food όσο είναι δυνατόν (σουβλάκια εξαιρούνται αλλά με μέτρο παντα :P ), τσιγαρο μακρυά και οτιδήποτε έχει να κάνει με αερόβια (απο απλό περπάτημα καθημερινό τουλάχιστον μισάωρο εώς τρέξιμο, κτλπ) για μια γενική καλή φόρμα.

νους υγιής εν σώματι υγιεί, για καλύτερα σκίλς στο gaming! :side:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2015 12:13 #166247 by G
Replied by G on topic Υγεία
Είπα θα επανέλθω και επανήλθα! Πάμε λοιπόν.

Κόψτε το τσιγάρο με το μαχαίρι!

Για πολλούς, το κόψιμο του τσιγάρου απότομα χωρίς μείωση ή φαρμακευτική βοήθεια δημιουργεί οράματα βασανιστικού πόνου, στερήσεων και υπερβολικού μόχθου. Στην πραγματικότητα, είναι ευκολότερο να σταματήσει κάποιος με το μαχαίρι απ' ό,τι με τη με οποιαδήποτε άλλη τεχνική. Προκαλεί τα λιγότερα βάσανα και έχει τη μικρότερη δυνατή χρονική περίοδο στέρησης. Το σημαντικότερο, το κόψιμο με το μαχαίρι είναι η προσέγγιση με την οποία ο καπνιστής έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.

Οι καπνιστές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι τοξικομανείς. Η νικοτίνη είναι ένα έντονα εθιστικό ναρκωτικό. Το σώμα του καπνιστή απαιτεί τη συντήρηση ενός ορισμένου επιπέδου νικοτίνης στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν αυτό το επίπεδο δεν διατηρείται, ο καπνιστής θα δοκιμάσει τους ποικίλους βαθμούς συνδρόμου στέρησης του ναρκωτικού. Όσο χαμηλότερο το επίπεδο, τόσο μεγαλύτερη η ένταση. Εφ' όσον παραμείνει οποιαδήποτε νικοτίνη στην κυκλοφορία του αίματος το σώμα θα απαιτεί τη συμπλήρωσή του. Μόλις σταματήσει να καπνίζει ο καπνιστής, το επίπεδο νικοτίνης θα μειώνεται, βαθμιαία θα μηδενιστεί και η σωματική εξάρτηση θα σταματήσει. Ο πόθος για ένα τσιγάρο μπορεί να συνεχιστεί, αλλά αυτό θα οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους και όχι σε σωματική εξάρτηση.

Η μείωση των τσιγάρων ή η χρήση αντικαταστάτων τσιγάρων (όπως φαρμακευτικές τσίχλες νικοτίνης, αυτοκόλλητα κτλ), ρίχνει τον καπνιστή σε μια χρόνια κατάσταση συνδρόμου στέρησης ναρκωτικού. Μόλις το επίπεδο νικοτίνης στο σώμα του καπνιστή πέσει κάτω από την ελάχιστη απαίτηση, το σώμα αρχίζει την απαίτηση γι’' αυτό. Εφ' όσον υπάρχει οποιαδήποτε νικοτίνη στην κυκλοφορία του αίματος, το σώμα θα θέλει το παλαιό επίπεδό του. Το κάπνισμα ακριβώς ενός ή δύο τσιγάρων ημερησίως ή ένα μπάλωμα που μειώνει βαθμιαία την εισροή νικοτίνης θα οδηγήσει τον καπνιστή σε μια χρόνια κατάσταση συνδρόμου στέρησης ναρκωτικού.

Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί σε όλο το υπόλοιπο της ζωής του καπνιστή εκτός αν συμβεί ένα από δύο πράγματα: 1) ο καπνιστής να σταματήσει τη νικοτίνη τελείως. Η νικοτίνη θα μεταβολιστεί ή θα εκκριθεί από το σώμα και το σύνδρομο στέρησης θα σταματήσει για πάντα. 2) Ο καπνιστής να επιστρέψει στο παλαιό επίπεδο καταναλώσεων χωρίς να καταφέρει τίποτα.

Επομένως, το κόψιμο με το μαχαίρι είναι η μέθοδος επιλογής. Μόλις τελειώσετε με το κάπνισμα, το σύνδρομο στέρησης θα τερματιστεί σε δύο εβδομάδες. Μόλις περάσουν οι δύο βδομάδες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χρειάζεται ποτέ να καπνίσετε πάλι. Κατόπιν, θα εξαρτηθεί απλώς από εσάς να μην πάρετε ποτέ ξανά άλλη τζούρα!

Πηγή: Joel Spitzer
Για περισσότερα: Ποτέ ξανά άλλη τζούρα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2015 01:04 #172898 by Μάνος Γρυπάρης
Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα



Αν συνηθίζετε τα καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτες τότε κινδυνεύετε να δημιουργήσετε και όχι να δώσετε λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το κερί αντί για κακό – όπως πιστεύουμε όλοι – αντιθέτως κάνει καλό. «Είναι εκεί για να συγκρατεί όλη τη βρωμιά και τα βακτηρίδια μακριά από το τύμπανο του αυτιού. Ένα λεπτό στρώμα κερί πρέπει πάντα να υπάρχει μέσα στο αυτί.», εξηγεί ο Jacob R. Brodsky, ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους που πρέπει να διατηρείτε μακριά τις μπατονέτες από τα αυτιά σας.

Μπορεί να γίνουν τα πράγματα χειρότερα

Όσοι χρησιμοποιούν τις μπατονέτες δεν μπορούν να δουν τι ακριβώς κάνουν, σύμφωνα με τον γιατρό Brodsky και πιστεύουν πώς όσο πιο μέσα στο αυτί εισχωρήσει η μπατονέτα, τόσο πιο καθαρό θα γίνει. Αντί αυτού όμως καταλήγουν να σπρώχνουν όλο και πιο μέσα το κερί με αποτέλεσμα το αυτί να βουλώνει. Αυτό μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει προβλήματα ακοής και ζαλάδες. Το σωστό είναι να καθαρίζεται το αυτί γύρω γύρω και μόνο στο εξωτερικό μέρος.

Μπορεί να δημιουργήσετε μόλυνση

Η συχνή χρήση της μπατονέτας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Αυτό επειδή, όπως προαναφέραμε, το φυσικό κερί που υπάρχει στα αυτιά, τα προστατεύει από βακτήρια, μικρόβια, σκόνες και λοιμώξεις. Αν το απομακρύνετε συνέχεια, αυτό που ουσιαστικά πετυχαίνετε είναι να αφήνετε τα αυτιά σας εκτεθειμένα σε αυτούς τους κινδύνους.

Μπορεί να τραυματιστεί το τύμπανο

Πρόκειται για ένα πολυζητημένο θέμα και πραγματικό κίνδυνο από την χρήση της μπατονέτας. Ο Δρ. Brodsky τονίζει ότι μπορεί να μην συμβαίνει συχνά, αλλά γίνεται. Αναφέρει ότι αν φτάνετε στο σημείο να βγάζετε κερί από το αυτί σας με την μπατονέτα, τότε την έχετε βάλει πολύ βαθιά μέσα στο αυτί. Το κερί βρίσκεται κυρίως κοντά στο τύμπανο, οπότε σκεφτείτε πόσο κοντά σε κάποιο ατύχημα είστε κάθε φορά που βάζετε μπατονέτες τόσο βαθιά.

Οπότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζουμε τα αυτιά μας;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μετά το μπάνιο, η χρήση της γωνίας μιας βρεγμένης πετσέτας, είναι αρκετό για να καθαρίσει το εξωτερικό μέρος του αυτιού. Θυμηθείτε ότι το κερί δεν είναι πρόβλημα εκτός κι αν είναι αρκετά συσσωρευμένο και εμποδίζει την ακοή σας ή προκαλεί βουητά. Σε αυτήν την περίπτωση σταγόνες από λάδι, γλυκερίνη ή ειδικές σταγόνες από το φαρμακείο θα το μαλακώσουν. Αν παρ” όλα αυτά δεν απομακρύνεται και προκαλεί ενόχληση, πρέπει να αφαιρείται από ωτορινολαρυγγολόγο.


Πηγή: Medicalnews.gr

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jan 2016 02:41 #175980 by Μάνος Γρυπάρης


Tο πρώτο «μπαϊπάς» εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Λέσβου.

Νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, άνοιξε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που ποτέ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν σε ένα νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο σαν αυτό της Μυτιλήνης.

«Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων για τέτοια δύσκολα περιστατικά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα 60χρονου ασθενούς, ο οποίος ήδη βγήκε από το Νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

Ας σημειωθεί ότι η σπουδαιότητα της δυνατότητας πραγματοποίησης τέτοιων επεμβάσεων στη Λέσβο δεν περιορίζεται μόνο στο επιστημονικό επίπεδο, αλλά και στο κοινωνικό, αφού η πρόσβαση αδύναμων οικονομικά πολιτών σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι απαγορευτική, ενώ μειώνεται και η ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους στην αναζήτηση και μετάβαση σε νοσοκομεία εκτός νησιού.

Ικανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του, ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης σημείωσε πως «χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ετούτος ο τόπος».

Πηγή: TVXS.gr

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 May 2016 00:33 #181143 by Μάνος Γρυπάρης


Οι 10 πιο καρκινογόνες τροφές και τι πρέπει να προσέξετε
Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε….Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η διατροφή. Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.

Πόπκορν
Μπορεί να είναι πιο βολικές, αλλά οι έτοιμες σακούλες πόπκορν είναι γεμάτες χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα πόπκορν ως “πιθανώς” καρκινογόνο ή πιθανώς σχετιζόμενο με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Επιπρόσθετα, έρευνες δείχνουν ότι το χημικό συστατικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα πόπκορν σχετίζεται με τον καρκίνο των πνευμόνων.

Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)
Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφίμων από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Επεξεργασμένη ζάχαρη
Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!

Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα
Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Επεξεργασμένο κρέας
Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.

Σολομός ιχθυοτροφείου
Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο. Ο σολομός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια τροφή που καλό είναι να αποφεύγετε.

Trans λιπαρά
Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται.

Προϊόντα τύπου κόλα
Τα αναψυκτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνουν το pH του σώματος και ταΐζουν τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτα ζάχαρη και χημικά. Κάποια συγκεκριμένα χημικά, όπως το χρώμα καραμέλας και το παράγωγό του 4-μεθυλιμιδαζόλιο -έχει αποδειχθεί σε έρευνες- ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Φαγητά και αναψυκτικά διαίτης
Τα φαγητά και τα αναψυκτικά διαίτης φαίνεται πως κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό! Πρόσφατα έγινε έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε είκοσι μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν, επίσης, συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Επεξεργασμένο αλεύρι
Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. -

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 May 2016 00:36 #181144 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Πραγματικά το topic είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που έχω δει στο site.Εχω διαβάσει αρκετά ενδιαφέρουσες ειδήσεις στα παραπάνω ποστ.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification