Review Detail

8.5 1 10 0.5
Η μεγάλη επιστροφή ενός από τα πιο ιστορικά Final Fantasy
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Το Final Fantasy VII Remake είναι το remake του γνωστού Final Fantasy VII που κυκλοφόρησε για το PS1 το 1997. Το παιχνίδι αποτελεί ένα κομμάτι του original και φυσικά θα βγει και η συνέχεια του. Είναι βασισμένο στην ίδια ιστορία με κάποιες μικρές αλλαγές, έχει φυσικά σύγχρονα γραφικά και το σύστημα μάχης είναι πλέον περισσότερο action-RPG δηλαδή παρέχει μάχη σε άμεσο χρόνο.(real battle system με πινελιές turn-based επιλογές για σωστό συνδιασμό και στρατηγική στην εκάστοτε μάχη.


Το παιχνίδι και πάλι στηρίζεται στην χρησιμοποίηση materia όπου φυσικά έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις μια μεγάλη ποικιλία από μαγείες τόσο για την επίθεση όσο και για την άμυνα. Για παράδειγμα μπορέις να κάνεις ζημιά με την μαγεία του πάγου στον αντίπαλο ή να θεραπεύσεις τον εαυτό σου και το σύνολο. Επίσης τα γνωστά μας summons δεν θα μπορούσαν να λείπουν, τα οποία είναι γνώριμα γενικά από τη σειρά Final Fantasy και χρησιμοποιούνται σε κρίσιμες μάχες αντιπάλων bosses σαν materia. Υπάρχουν επίσης τα Limit breaks όπως και πάλια και φυσικά τα special abilities του κάθε χαρακτήρα. Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του όπλο και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αποκτά καινούργια και τα αναπτύσσει.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι προτιμώ αυτό το σύστημα μάχης,το οποίο είναι και το δυνατό σημείο του παιχνιδιού όντας πιό άμεσο και εντυπωσιακό με συνδιασμούς skills,αλλά από την άλλη δεν υπάρχει αρκετή ποικιλία επιλογών από χαρακτήρες και γενικά skills σε σχέση με το πρώτο. Βέβαια όπως είπαμε είναι ένα κομμάτι του original(πιθανών το 1/3) και στη συνέχεια θα υπάρξουν πολλές προσθήκες και βελτιώσεις. Γενικά είναι ένα διασκεδαστικό game που δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερο farming(χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικό)εκτός αν παίξεις στην δυσκολία hard και χρειαστει να κάνεις λίγο level up καθώς σου προσφέρει δυνατό ανταγωνισμό στη μάχη και χρείαζεται ένα καλό πλάνο και ενδυνάμωση σε μερικές περιπτώσεις για να μην πεθάνεις.


Τα γραφικά του είναι όμορφα με ωραία παρουσία γενικά ειδικότερα σε τηλεοράσεις τελευταίας γενιάς χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Ειδικότερα λάτρεψα τα εφέ της μάχης με το συνδιασμό επιθέσεων/μαγειών. Ο ήχος όπως σε κάθε Final Fantasy δεν υστερεί κάπου παρέχοντας όμορφα themes γενικά στο παιχνίδι τόσο στη μάχη όσο και στην ροή γενικά του παιχνιδιού. Επίσης μπορείς να αγοράσεις cd και να ακούς μουσική μεσα στο game. Γενικά είναι η καλή πιστή συνταγη της Square Enix και σε αυτόν τον τομέα.

Tο παιχνίδι σου προσφέρει εκτός από το ωραίο του σεναρίο και ιστορία(το οποίο σενάριο είναι βασισμένο στο original όπως είπαμε) και μεγάλη διάρκεια τόσο για την κύρια ιστορία(γύρω στις 26 ώρες) όσο και για τα side quests και επιπλέον πράγματα που έχεις να κάνεις. Οι μικρές αλλαγές στο σενάριο δεν με ενόχλησαν, ούτε και η ποσότητα των side quests απλά θα προτιμούσα να είναι ποιοτικότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια όντας και πολύ εύκολα μερικά. Οπότε αυτό αποτέλεσε ένα μειονέκτημα του παιχνιδιού. Η κάμερα που εστιάζει στον leader του group(κατά κύριο λόγο στον Cloud) καμιά φορά όταν περιπλανιέσαι εκτός μάχης δεν είναι στη πιό σωστή θέση. Επίσης το σημαντικότερο αρνητικό που έχει το παιχνίδι για μένα είναι ότι είναι στην ουσία linear και δεν είναι open-world όπως το αρχικό. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε chapters και ότι δεν μπορείς να πας οπουδήποτε με ελευθερία αλλά σε αναγκάζει να κινείσαι μεταξύ κάποιων ορίων πραγματοποιώντας τις διαθέσιμες αποστολές για εκείνο το chapter. Όταν τερματίσεις το game μπορείς να επιλέξεις όποιο chapter θέλεις και να γυρίσεις πραγματοποιώντας αποστολές και κάνοντας free roam στον συγκεκριμένο χάρτη. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μου άρεσε και προτιμούσα πλήρη ελευθερία κάνοντας όλα τα side quests όταν θα ήθελα και όχι αναγκαστικά όταν θα είμαι μέσα στο συγκεκριμένο chapter, καθώς αν προχωρήσω(chapter) δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα side και τα mini games του προηγούμενου παρά μόνο όταν τερματίσω το game.

H εταιρία μετά την επιτυχία του Remake έχει ήδη ανακοινώσει ένα νέο επεισόδιο το Intergrade που φέρνει προσθήκες όπως την Yuffie, ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες του original Final Fantasy VII και προφανώς καινούργια chapters,επιπλέον story,νέες δυνατότητες με skills και τοποθεσίες.


Συνοψίζοντας, το Final Fantasy VII Remake είναι ένα ξεχωριστό ουσιαστικά game(και όχι απλά επανέκδοση του original με σύγχρονα γραφικά, κρατώντας μόνο το story, κάποια μέρη από την μουσική και μερικά χαρακτηριστικά και ονομασίες του συστήματος μάχης)που μου άφησε πολύ καλή εντύπωση αλλά όχι ακριβώς όπως το περίμενα εξαιτίας των αρνητικών πραγμάτων που ανέφερα παραπάνω. Είναι ένα εξαιρετικό game και ένα από τα καλύτερα Final Fantasy ever αλλά όχι το καλύτερο. Πιστεύω στο επόμενο part του παιχνιδιού η Square Enix να κάνει τις κατάλληλες βελτιώσεις, να είναι open world και να κρατήσει όλα τα θετικά από το συγκεκριμένο. Η επιτυχία είναι σίγουρη, απλά αν θέλουμε να μιλάμε για ένα κορυφαίο Final Fantasy που θα αφήσει εποχή πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες μετατροπές/κινήσεις.
Report this review Was this review helpful? 1 0

Comments

Already have an account?
Notification