Review Detail

8.5 1 10 0.5
Tales from the Borderlands
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5

Βλέποντας τους τίτλους τέλους να εμφανίζονται και το πανέμορφο ακουστικά τραγούδι που έπαιζε, ένα χαμόγελο φώτιζε το πρόσωπό μου. Όταν ένα παιχνίδι σε κάνει στο τέλος να χαμογελάς και να το σκέφτεσαι τότε σίγουρα ήταν καλό, καθώς σου προσέφερε μια αξιόλογη εμπειρία. Αυτό έγινε και στη δική μου περίπτωση με το Tales from the Borderlands για το οποίο θα γράψω και στη σχετική ανάλυση.

Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που μου είναι αντιπαθείς για διάφορους λόγους. Μια από αυτές είναι η Telltale, λόγο των γεμάτων σε προβλήματα στο τεχνικό κομμάτι παιχνιδιών της και φυσικά με την τεράστια για μένα απάτη που είναι το “The story is tailored by your choices”. Με ελάχιστες εξαιρέσεις όλα της τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένο τέλος και ότι επιλογές και να διαλέξεις θα σε οδηγήσουν σε αυτό, με λίγα λόγια έχουμε το λεγόμενο “illusion of choice”. Παρά τη διαρκή μου γκρίνια για τη συγκεκριμένη εταιρεία και τους τίτλους της, κάποια από τα παιχνίδια της είναι αρκετά καλά. Το Tales from the Borderlands είναι graphic adventure και ακολουθεί τη κλασσική συνταγή των παιχνιδιών της Telltale καθώς η ιστορία του εξελίσσεται σε 5 επεισόδια. Βασίζεται στο κόσμο της διάσημης και πετυχημένης σειράς παιχνιδιών  Borderlands και η ιστορία που θα δείτε είναι canonμε το σύμπαν της όλης σειράς, οπότε ετοιμαστείτε να επισκεφτείτε γνώριμα και μη μέρη στη Pandora καθώς και γνωστούς αλλά και νέους χαρακτήρες.

 

ΠΛΟΚΗ:

Καταρχάς δεν χρειάζεται να έχει παίξει κάποιος τα παιχνίδια της σειράς Borderlands, καθώς εδώ η ιστορία είναι αυτόνομη αν και όπως ανέφερα πριν είναι canon. Σου εξηγεί τα περισσότερα που χρειάζεται να ξέρεις, απλά όσοι έχουν γνωρίσει τον κόσμο της Pandoraθα καταλάβουν ευκολότερα κάποια πράγματα και καταστάσεις.

Για πρώτη φορά σε παιχνίδι της Telltale ελέγχουμε δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Τον Rhysκαι την Fiona. Ο Rhys είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της πανίσχυρης εταιρείας Hyperion, ο οποίος έχει ως είδωλο του τον πλέον νεκρό ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον θρυλικό στο κόσμο της Pandora Handsome Jack. Σκοπός του είναι να αναρριχηθεί στην ηγεσία της εταιρείας με κάθε δυνατό τρόπο και να αναλάβει την εξουσία ώστε να συνεχίσει το έργο του ειδώλου του. Πιστός ακόλουθος του ο καλύτερος του φίλος και συνεργάτης Vaughn. Στην προσπάθεια τους να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους πέφτουν πάνω στον ανταγωνιστή του Rhys, Hugo Vasquez ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες τους ρίχνει βαθμό και τους κάνει απλούς καθαριστές. Οι δύο φίλοι αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εκδικηθούν τον Vasquez, πηγαίνοντας κρυφά στη θέση του για να κλείσουν μια τεράστια δουλειά στο πλανήτη της Pandora και να τον ανατρέψουν. Τα πράγματα όμως θα αρχίζουν να παίρνουν αναπάντεχες τροπές με κάθε κίνηση τους! 

Στην Pandora, θα συναντήσουμε μέσω του Rhys την Fiona, μια στιλάτη απατεώνισσα με τεράστια ικανότητα στο να ξεγελάει και να κατευθύνει τους άλλους για τους δικούς της δόλιους σκοπούς. Η Fionaθα βρεθεί μπλεγμένη στη δουλειά που θέλουν να κλείσουν ο Rhysκαι ο Vaugnκαι οι μοίρες των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτή θα μπλέξουν μαζί και θα τους οδηγήσουν σε μια τεράστια περιπέτεια γεμάτη κινδύνους, ανελέητο κυνηγητό αλλά και κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπως έχουμε συνηθίσει με το χιούμορ και το στυλ των Borderlands. Το φινάλε είναι σχεδόν πάντα το ίδιο, αλλά είναι από τα λίγα παιχνίδια της Telltale που βλέπουμε διαφοροποιήσεις σε αρκετά πράγματα με βάση τις επιλογές μας, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα. Η ιστορία του θα σας προσφέρει μοναδικούς χαρακτήρες, αγωνία, μυστήριο, ρομάντζο, ανατροπές, τρελό γέλιο και άφθονη δράση! Όλα αυτά θα ενωθούν σε ένα εκρηκτικό μείγμα που θα σας προσφέρει μια αξέχαστη και γεμάτη εμπειρία!

GAMEPLAY:

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι έχει τους μηχανισμούς που είχαμε δει και σε προηγούμενους τίτλους της Telltale.  Το παιχνίδι είναι point and click με λίγους τελείως απλοϊκούς γρίφους, του τύπου να συνδυάζεις 1-2 αντικείμενα για να κάνεις κάτι άλλο, πράγμα που ελάχιστα θα σας δυσκολέψει καθώς σχεδόν πάντα όλα είναι καθοδηγούμενα. Αυτό που βλέπουμε συχνά είναι όπως και σε όλα τα παιχνίδια της Telltale τα quick-time events. Για να κάνετε πράγματα όπως να ανοίγετε κιβώτια, πόρτες κλπ θα πατάτε συγκεκριμένα πλήκτρα που θα εμφανίζονται, πότε μια φορά και πότε συνεχόμενα, μεμονωμένα ή με συνδυασμούς. Επίσης τα συναντάμε και στις σκηνές δράσης όπου θα πρέπει να είστε γρήγοροι για να αποφεύγετε τους κινδύνους αλλά και να επιτίθεστε. Το παιχνίδι έχει μηδαμινή δυσκολία καθώς και να πεθάνετε(δεν μου έτυχε ποτέ) θα βγείτε από κοντινό checkpoint. 

Ευχάριστη έκπληξη είναι το ότι συναντάμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους άλλους τίτλους της εταιρείας, καθώς οι πρωταγωνιστές μας έχουν ο καθένας τους ξεχωριστές ικανότητες. Ο Rhys έχει την ικανότητα μέσω ενός εμφυτεύματος να σκανάρει την κάθε περιοχή για να βρίσκει σημεία αλληλεπίδραση που χρειάζονται για να προχωρήσεις, πληροφορίες για αυτό που σκανάρετε με σπαρταριστές λεπτομέρειες και χαρακτηρισμούς με το μοναδικό στυλ των Borderlandsαλλά και να χακάρει οτιδήποτε ηλεκτρονικό. Η Fiona έχει την ικανότητα του looting, να βρίσκει δηλαδή χρήματα σε κιβώτια, σκουπίδια κλπ ακριβώς όπως και στα Borderlands. Επίσης έχει στη διάθεση της ένα πιστόλι που διαθέτει σφαίρες με διαφορετικά elements, αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε εσείς, μόνο σε συγκεκριμένα quick-time events. 

Η ιστορία θα διαδραματίζεται μέσα από τα μάτια και των 2 πρωταγωνιστών καθώς θα ελέγχετε πότε τον έναν και πότε τον άλλον. Σε πολλές περιπτώσεις φυσικά θα πρέπει να συνεργαστούν για να προχωρήσουν αλλά ακόμα και τότε θα έχουν ως απώτερο σκοπό το συμφέρον τους!

ΓΡΑΦΙΚΑ:

Η Telltale γενικά έχει μείνει στα ίδια και στα ίδια και αυτό συναντάμε και εδώ, cel-shaded γραφικά που πάντως είναι αρκετά κοντά σε αυτό που έχουμε γνωρίσει στα Borderlands και όσοι έχουν παίξει και είναι fansτης σειράς θα νιώσουν «σαν στο σπίτι τους». Υπάρχουν τα κλασσικά θέματα που έχουν γενικότερα οι δημιουργίες της Telltale, όπως μικρό-κολλήματα και πτώση στο framerate αλλά γενικά η ποιότητα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, ίσως λόγω του ότι το στυλ ταιριάζει όπως ανέφερα και πριν με την αισθητική των Borderlands. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι ξεχωριστά στο σχεδιασμό, τόσο στους νέους αλλά και στους γνωστούς χαρακτήρες με τον καθένα να έχει το δικό του μοναδικό στυλ. Οι εκφράσεις στα πρόσωπα είναι καλές, σίγουρα ανώτερες από άλλα παιχνίδια της εταιρείας που έχω δει. Το οπτικό κομμάτι του παιχνιδιού αν και δεν είναι τρομερό  έχει τη δικιά του ομορφιά που μαζί με τον εξαιρετικό ηχητικό τομέα, για τον οποίο γράφω παρακάτω, αφήνει θετικές εντυπώσεις σαν μίξη.

ΗΧΟΣ:

To voice acting παίρνει άριστα καθώς συναντάμε σπουδαία ονόματα του χώρου όπως Laura Bailey, Troy Barker, Chris Hardwick και άλλους, οι οποίοι δίνουν πνοή και δυναμισμό στους χαρακτήρες τους. Οι φωνές των ηθοποιών ταιριάζουν απόλυτα με τους χαρακτήρες τους και γίνονται ένα με αυτούς. Το soundtrackείναι εκπληκτικό, με εξαιρετικά τραγούδια που ταιριάζουν με το ύφος του παιχνιδιού και θεωρώ πως θα κολλήσετε μαζί τους για κάποιο διάστημα. Η openingσκηνή που έχει το κάθε επεισόδιο είναι πραγματικά κινηματογραφική και η μουσική το πάει σε άλλο επίπεδο! 

 

ΘΕΤΙΚΑ:

-          Εξαιρετική πλοκή με πολλές ανατροπές
-          Υψηλού επιπέδου voice acting
-          Αξέχαστο soundtrack
-           Υπέροχοι χαρακτήρες
-          Πιστό στην αισθητική των Borderlands, ειδικά με το εξαιρετικό χιούμορ!
-          Οι επιλογές μας παίζουν ρόλο στο πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αρκετούς τομείς.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

-          Μικρο-προβλήματα στο τεχνικό κομμάτι
-          Λίγες καινοτομίες από την Telltaleστο gameplay
-          Μηδαμινή δυσκολία. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Γραφικά: 8

Ήχος: 10

Gameplay: 8

Αντοχή: 7,5

Σενάριο: 9

Γενικά: 8,5

 

Για μένα το καλύτερο παιχνίδι της Telltale, εξαιρετικό είτε έχετε παίξει τα Borderlandsείτε όχι, θα σας μείνει αξέχαστο σαν εμπειρία!

Report this review Was this review helpful? 0 0

Comments

Already have an account?
Notification