Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

FIFA 19 vs Pro Evolution Soccer 2019

Poll: FIFA 19 ή Pro Evolution Soccer 2019?

FIFA 19
4 66.7%
Pro Evolution Soccer 2019
2 33.3%
Total number of voters: 6 ( Αναστάσης Τόλας, A, Blood Prince, Astro, Γιάννης Σιδηρόπουλος ) See more
Only registered users can participate to this poll
06 Oct 2018 00:28 #219216 by Μάνος Γρυπάρης


Τα δύο νέα ποδοσφαιράκια κυκλοφόρησαν. Σε κάποιους τομείς βελτιώθηκαν, σε κάποιους έκαναν στάσιμα και σε κάποιους είχαμε πισωγυρίσματα.

Το Fifa 19 έχει το νέο The Journey mode, πήρε τα δικαιώματα Champions League και Europa League και έκανε αλλαγές στο Ultimate Team και στο gameplay στα σουτ και τα κοντρόλ.

Το Pro Evolution Soccer 2019 έχει πάνω από 15 πρωταθλήματα με αποκλειστικό το Ρωσικό, πάνω από 43 γήπεδα, έχασε τα δικαιώματα Champions League και Europa League και έκανε αλλαγές στο MyClub mode, ενώ βελτίωσε πολύ το A.I.

Εσείς ποιο από τα δύο ποδοσφαιράκια επιλέγετε και γιατί;

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2018 16:10 #219248 by Astro
θα διαλέξω Pro Evolution Soccer 2019 γιατι με αυτά τα ποδοσφαιρακια μεγάλωσα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2018 03:02 #219256 by Blood Prince
Pro Evolution Soccer 2019 θα διαλέξω και εγώ.Πιστεύω πως καθώς περνάνε τα χρόνια το Fifa χάνει τα στοιχεία που το έκαναν να μην έχει αντίπαλο και το Pro πλέον δεν είναι τόσο arcade όσο παλιότερα.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2018 09:29 #219257 by A
Απο παλιά παίζω Fifa και pes.Το pes το έπαιζα γιατί το έπαιζε όλη η παρέα και ο αδερφός μου. Είχε την πλάκα του δε λέω, το Fifa ομως πάντα το προτιμούσα καθώς μου φαινόταν πιο..."σοβαρό". Δεν έχω παίξει τα καινούρια ακόμα αλλα είμαι κατά κάποιο τρόπο οπαδός του Fifa!!!

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2018 14:14 #219260 by Αναστάσης Τόλας
Δύσκολη απόφαση, η τελική ψήφος θα πάει στο FIFA 19. Μπορεί να μην το έχω παίξει, ακόμη, αλλά είμαι της άποψης ότι το FIFA, γενικότερα, είναι πιο αληθοφανή στο gameplay και στους χειρισμούς του παίκτη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Feb 2019 21:40 #223120 by Ελένη Παρούτογλου
FIFA 19 vs Pro Evolution Soccer 2019



Η μεγάλη κόντρα των δύο "αιωνίων".

Στη φετινή σεζόν έχουμε πολύ υψηλό ανταγωνισμό μεταξύ των νέων Fifa και PES. Η Konami ανέβασε τον πήχη καθώς στο Pro Evolution Soccer 2019 απέκτησε πλήθος πρωταθλημάτων (14 στο σύνολο μέχρι στιγμής) και έχει βάλει ως στόχο να κλείσει συμφωνίες για δικαιώματα σε ακόμη περισσότερα, ενώ το FIFA 19 έχει προσθέσει νέα στοιχεία στο gameplay του.

Ποιο από τα δύο θα επικρατήσει; Δείτε το συγκριτικό μας τεστ.


Gameplay

Modes/Βάση δεδομένων: FIFA 19: 9, PES 2019: 8.5
Στα πρωταθλήματα του Fifa 19 προστέθηκε το Κινέζικο αλλά χάθηκε το Ρωσικό το οποίο πήγε στο PES 2019 αλλά αποκτήθηκαν τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League, οπότε μπορείτε να παίξετε αγώνες με την ανάλογη μουσική και ξεκινώντας από την φάση των ομίλων με όποια ομάδα θέλετε, ακόμα και μια ελληνική που δεν έχει προκριθεί στη διοργάνωση. Και στα δύο ποδοσφαιράκια υπάρχουν οι ελληνικές ομάδες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ενώ το Fifa έχει πάνω από 100 γήπεδα και 28 πρωταθλήματα έναντι 43 γηπέδων και 14 πρωταθλημάτων για το PES. Με το Data Pack 2.0 προστέθηκαν η Κίνα και η Ταϋλάνδη.

Στα modes έχουμε και στα δύο ποδοσφαιράκια επιλογή για σόλο καριέρα, για τον έλεγχο ενός και μόνο παίκτη, Seasons mode, Training modes, Career modes και Online modes. Και στα δύο ποδοσφαιράκια υπάρχουν σημαντικές διαφορές μόνο στα online modes, ενώ στο Fifa υπάρχει και για τρίτη χρονιά και το The Journey mode, ένα story mode με cutscenes, όπου φέτος ελέγχετε τρεις παίκτες σε ξεχωριστές καριέρες, τον Alex Hunter, τον Danny Williams και την Kim Hunter. Περιέχει cutscenes και δίνει μεγαλύτερη αντοχή στο Fifa μιας και θα σας απασχολήσει για περίπου 12 ώρες.

Στο Fifa το Career mode είναι σαφώς καλύτερο αφού μπορείτε να κάνετε live διαπραγμάτευση με προέδρους ομάδων και με ατζέντηδες για να πάρετε παίκτες. Αντίθετα στο Master League έχετε όριο πέντε προτάσεων ταυτόχρονα και θα πρέπει κάθε φορά να περάσετε στην επόμενη μέρα για να περιμένετε απάντηση από την ομάδα του παίκτη άρα χάνετε πολύτιμο χρόνο. Πάντως στον τομέα της προπόνησης και της χρήσης παικτών από ακαδημίες το Master League κάνει παραδοσιακά καλύτερη δουλειά. Επίσης και τα δύο ποδοσφαιράκια έχουν σύστημα scouting.

Online: FIFA 19: 9, PES 2019: 8
Στο θέμα αντοχής το Fifa έχει το Ultimate Team έναντι του MyClub του PES όπου για άλλη μια χρονιά αγοράζετε τυχαίους παίκτες και φέτος σας δίνονται τριάδες παικτών. Στο Ultimate Team αγοράζετε όποιον παίκτη θέλετε σε τιμές που ορίζονται απ' τους παίκτες και που αλλάζουν διαρκώς. Τα δύο modes έχουν challenges αλλά το Ultimate Team έχει περισσότερα sub-modes με τα οποία κερδίζετε coins και παίκτες, όπως το FUT Draft όπου φτιάχνετε ομάδα από draft παικτών, το FUT Challenge τουρνουά συγκεκριμένης περιόδου, το Weekend League που όχι μόνο δίνει in-game αντικείμενα αλλά σας προκρίνει και στο FIFA eWorld Cup για να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα ως παίκτης eSports και το Squad Building challenges όπου λύνετε γρίφους φτιάχνοντας ομάδες με συγκεκριμένους παίκτες κι έτσι καίτε τους παίκτες αυτούς και τους ανταλάσσετε με άλλους. To eSports highlight της Konami είναι το 3v3 mode οπου παίζετε 3 παίκτες εναντίον 3. Κατά τα άλλα ακόμα και το παρατημένο Pro Clubs του Fifa βγάζει καλύτερο 11v11 από αυτό του Pro όπου σε κάθε Lobby πρέπει κάθε φορά να περιμένετε να τελειώσει το επόμενο ματς. H κατάσταση με το lag έχει βελτιωθεί και στα δύο ποδοσφαιράκια, αλλά το matchmaking μόνο στο Ultimate Team όπου σας βρίσκει αντίπαλο σε λίγα δεύτερα. Δυστυχώς, όμως το Fifa 19 επιτρέπει στο κάθε troll να κάνει disconnect στο ημίχρονο και να κερδίσει ματς στο οποίο προηγείται. Μία ακόμη αλλαγή που με δυσαρέστησε είναι ότι και τα δύο ποδοσφαιράκια στο online κατήργησαν την βαθμολογία στις κατηγορίες και έβαλαν το rank που θα καθορίσει αν θα ανεβαίνετε ή αν θα πέφτετε κατηγορία. Ένας βαθμός και μόνο χαλάει την αγωνία που έχετε στα πρωταθλήματα, απλά με αυτό το σύστημα δεν θα έχετε το μειονέκτημα του να χάσετε την άνοδο στο τελευταίο ματς.



Gameplay
Χειρισμός: FIFA 19: 8.5, PES 2019: 8
Πάμε στα του gameplay. Εδώ έχουμε καταρχήν στο Fifa 19 περισσότερες επιλογές τακτικής. Μπορείτε να ορίσετε το πλάτος που θα παίζει η ομάδα σας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, αλλά κατά πόσο θα κάνουν κινήσεις οι συμπαίκτες σας όταν βγαίνετε στην επίθεση ή όταν προωθούνται σε στημένες φάσεις. Επίσης υπάρχουν θέσεις για να βάλετε διατάξεις ομάδες και προκαθορισμένα συστήματα τακτικής τα οποία θα καλείτε μετά κατά την διάρκεια του αγώνα απλά πατώντας το d-pad. Αντίθετα το PES έχει την ίδια οθόνη τακτικών με γενικές επιλογές τακτικής, ενώ στο MyClub θα πρέπει δυστυχώς να ανεχτείτε τις οδηγίες τακτικής του προπονητή που έχετε προσλάβει.

Στο Pro οι παίκτες έχουν πάντοτε ένα κλικ πιο αργή ανταπόκριση στις κινήσεις τους, στο να αλλάξουν κατεύθυνση ή να δώσουν την μπάλα. Η Konami θεωρεί ότι οι ποδοσφαιριστές κινούνται πιο ρεαλιστικά σε αυτό τον ρυθμό απ' ότι στο Fifa όπου πάνε πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι ότι όταν παίζετε online εκεί όπου υπάρχει input lag, δηλαδή ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ανταπόκριση των κινήσεών σας προκειμένου να μην υπάρξει lag με τον αντίπαλό. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα πρέπει να προγραμματίζετε την επόμενη κίνησή σας ακόμα και πριν φτάσει η μπάλα στα πόδια σας για να μην πιεστείτε και την χάσετε.

Τα σουτ και οι πάσες είναι καθαρά Arcade. Στις πάσες όταν κάνετε προωθημένη μπαλιά οι παίκτες ακολουθούν αυτόματα την πορεία της μπάλας. Το αμυντικό σύστημα έχει βελτιωθεί ως προς την λειτουργία του αλλά όταν πρέπει να δράσετε, λόγω της αργής ανταπόκρισης αν η άμυνά σας βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα και να προλάβετε έναν αντίπαλο τότε η καθυστέρηση που υπάρχει μπορεί να αποβεί μοιραία. Με το Player ID πάντως η Konami απεικονίζει με ρεαλισμό το στυλ παιχνιδιού συγκεκριμένων παικτών παγκόσμιας κλάσης, ενώ έχει προσθέσει και νέες ντρίμπλες.

Στο Fifa 19 προστέθηκε το Timed Finishing όπου πατάτε δεύτερη φορά το σουτ σε κατάλληλο χρόνο ώστε να εξαπολύσετε ένα σουτ...άπιαστο. Τo timing θέλει πάρα πολύ εξάσκηση και το όλο σύστημα ωφελεί τον επιθετικό καθώς μπορεί να βάζει εύκολα γκολ ακόμα κι από απόσταση. Επίσης στα κοντρόλ έχουμε το Active Touch ώστε να κοντρολάρετε την μπάλα με συγκεκριμένο άγγιγμα ή σηκώνοντάς τη προς διάφορες κατεθύνσεις ή αφήνοντάς την να κυλίσει. Όλα αυτά τα κόλπα κάνουν το Fifa πιο τεχνικό σε σχέση με το PES.



CPU A.I.: PES 2019: 8.5, FIFA 19: 8
Εκεί όπου τα δύο ποδοσφαιράκια υστερούν είναι στο θέμα του A.I. των τερματοφυλάκων οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στο Pro, δεν μπορούν να μπλοκάρουν την μπάλα. Υπήρξε ένα patch στα τέλη Οκτωβρίου για τους γκολκίπερ του Fifa που διόρθωσε κάπως την κατάσταση και αφαίρεσε ένα τραγικό glitch με το οποίο βάζατε γκολ απευθείας από το ελεύθερο στέλνοντας την μπάλα στον επιθετικό σας χωρίς οφ-σάιντ.

Η διαιτησία στο Fifa είναι και φέτος τραγικότατη αφού σφυρίζονται ξανά ανύπαρκτα φάουλ ή πέναλτι ή ανάποδα κόρνερ και φάουλ, σε αντίθεση με το Pro όπου δεν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις παράγκας ενώ οι διαιτητές ξέρουν επιτέλους πότε θα βγάλουν κάρτα. Ειλικρινά το να σου χαλάει ένας διαιτητής το online ματς είναι ότι χειρότερο. Η CPU έχει πολύ καλύτερο A.I. στο Pro Evolution Soccer 2019 σε αντίθεση με το Fifa όπου βλέπουμε καλό A.I. μόνο στην Ultimate δυσκολία που για ανεξήγητο λόγο είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένα modes. Σε Legendary δυσκολία η διαφορά από την Ultimate είναι αρκετά μεγάλη. Γεγονός είναι πάντως ότι και στα δύο ποδοσφαιράκια η CPU σας πιέζει σε όλο το γήπεδο και έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς.

Γραφικά: FIFA 19: 8.5, PES 2019: 8.5
Στον τομέα των γραφικών το Fifa δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αντίθετα το PES 2019 υπερτερεί στο σχεδιασμό γηπέδων και στους θεατές, στην ατμόσφαιρα εισόδου των ομάδων στο γήπεδο και σε συνολική ποιότητα γραφικών ως προς την ανάλυση των textures. Έχει βελτιωθεί επίσης και στα animations όπου είχε πρόβλημα. Το Fifa από την άλλη έχει πιο λεπτομερείς εκφράσεις προσώπου και μεγαλύτερη ποικιλία προσώπων, όχι μόνο επειδή υπάρχει μεγαλύτερη βάση ποδοσφαιριστών αλλά γιατί έχει γίνει καλύτερη μελέτη σε πιο άγνωστους παίκτες.

Ήχος: FIFA 19: 9, PES 2019: 8
Στον ηχητικό τομέα το Fifa 19 έχει καλύτερους σπορτσκάστερ στην Αγγλία και πιο ρεαλιστική και γρήγορη μετάδοση αγώνα, στην οποία αναφέρει ιστορικά στοιχεία για ομάδες και παίκτες με κάθε λεπτομέρεια. Για παράδειγμα παίρνεις μεταγραφή στο Career mode, ο παίκτης σου κάνει ντεμπούτο και ευχαριστιέσαι περιγραφή κάτι που δεν υπάρχει στο Pro. Τουλάχιστον στο Pro έχουμε ελληνική περιγραφή αγώνα με ότι αυτό συνεπάγεται στις ατάκες.

Γενικά:
FIFA 19: 8.4, PES 2019: 8.2
Η ψαλίδα φέτος μίκρυνε και το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ενώ το FIFA 19 σε θέμα περιεχομένου είναι εξαιρετικό και στο online multiplayer ξεπερνάει το PES 2019, κατάφερε να μας απογοητεύσει πλήρως με τις διαιτητικές αποφάσεις του και με ορισμένα bugs/glitches που είχαν να κάνουν με τους τερματοφύλακες. Το PES 2019 απέκτησε περισσότερα πρωταθλήματα και βελτιώθηκε στο gameplay, ωστόσο το input lag στο online και το περιεχόμενο στα modes είναι δύο τομείς όπου χρειάζεται πραγματικά ενίσχυση. Στον τεχνικό τομέα οι διαφορές είναι μικρές και φαίνονται κυρίως στην περιγραφή αγώνα, εκεί όπου το FIFA 19 έχει πλουραλισμό, έναντι του PES 2019 που ειδικά για την χώρα μας υποστηρίζει ελληνική περιγραφή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Feb 2019 22:17 - 11 Feb 2019 23:35 #223127 by Blood Prince
Η αλήθεια είναι πως η ψαλίδα έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια αλλά για την ώρα είμαι καλυμένος με το Fifa 15 στο PC.Ετσι και αλλιώς FIFA στο PS4 θα κυκλοφορεί για πάρα πολλά χρόνια ακόμα......τώρα για το PES θα μπορούσα να πω,πως για κάποιο διάστημα ήταν καλύτερο από το FIFA αλλά τελικά ένα από τα ίδια είναι.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification