Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

A.I. θα μπορεί να σας λέει αν οι απολαβές σας είναι ικανοποιητικές

05 Jul 2022 20:37 #265407 by Θεόδωρος Παπαδημητρίου
 

Ερευνήτρια στο Stanford αναπτύσσει AI προκειμένου να προβλέψει τις μελλοντικές σας αποδοχές και να σας δημιουργήσει πιο χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες.Πόσο βολικό θα ήταν αν μπορούσατε να γνωρίζετε τον μισθό μίας θέσης εργασίας, ή τουλάχιστον το εύρος του μισθού, προτού στείλετε βιογραφικό; Ένα AI κάνει ακριβώς αυτό. Από ότι φαίνεται οι εργοδότες διστάζουν να αποκαλύψουν τον μισθό που συνοδεύει μία θέση κατά την διαδικασία της αποστολής βιογραφικών, μα ερευνητές στο Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence προσπαθούν να καταλύσουν αυτό το εμπόδιο με την βοήθεια AI. Συμφωνα με το Venturebeat , στόχος τους, οι πιθανοί εργαζόμενοι να μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους αν μία προσφορά εργασίας αξίζει τον χρόνο τους.Η διαδικασία περιλαμβάνει την εξάσκηση του AI με δεδομένα που περιλαμβάνουν πάνω από 1 εκατομμύριο αγγελίες εργασίας, κάτι που του επιτρέπει να “χρησιμοποιεί το κείμενο των αγγελιών ώστε να αξιολογεί τις θέσεις εργασίας με βάση τον μισθό, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.” Η ακρίβεια του φτάνει το 87%, σε σύγκριση με το 69% που επέδειξε όταν χρησιμοποίησε μόνο τους τίτλους και την τοποθεσία των αγγελιών.Μία μελέτη με δείγμα 6.000 επαγγελματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως το 81% θεωρούν τον μισθό ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιλογής μίας θέσης. Παρόλα αυτά η διαφάνεια στο θέμα του μισθού απουσιάζει. Σύμφωνα με έρευνα του BBC , που πραγματοποιήθηκε το 2019, μόλις το 12,6% των εταιριών παγκοσμίως αποκαλύπτουν το εύρος του μισθού στις αγγελίες τους. Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει, αλλά με αργούς ρυθμούς.Η Sarah Bana, από το Stanford Digital Economy Lab είναι η ερευνήτρια που εξασκεί το AI ώστε να προβλέπει το εύρος των μισθών. Η έρευνα της αποδεικνύει πως από την στιγμή που “το κείμενο στις αγγελίες είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα” είναι απολύτως δυνατό να προβλέψει το εύρος μισθού με μία τεχνική που ονομάζει “transfer learning.” Επί της ουσίας το AI μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους την δυνατότητα να επιλέγουν τις δουλειές που στέλνουν βιογραφικό αντί να στέλνουν σε όλες και να απογοητεύονται. Λέει πως “θα κάνει την διαδικασία αιτήσεων για δουλειές πιο διαφανή και θα βελτιώσει την προσέγγιση μας ως προς την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού.”

Πως σας φαίνεται αυτή η νέα προοπτική στην εύρεση εργασίας; Σας ενθαρρύνει κάτι τέτοιο ή σας περνάει αδιάφορο;
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jul 2022 23:29 #265414 by Nikos Georgopoulos
A.I. θα σας αναφέρει αν οι απολαβές από την εργασία σας είναι ικανοποιητικές




Τέλος η μυστικοπάθεια στις αγγελίες εργασίας.

Ερευνήτρια στο Stanford αναπτύσσει AI προκειμένου να προβλέψει τις μελλοντικές σας αποδοχές και να σας δημιουργήσει πιο χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες.

Πόσο βολικό θα ήταν αν μπορούσατε να γνωρίζετε τον μισθό μίας θέσης εργασίας, ή τουλάχιστον το εύρος του μισθού, προτού στείλετε βιογραφικό; Ένα AI κάνει ακριβώς αυτό. Από ότι φαίνεται οι εργοδότες διστάζουν να αποκαλύψουν τον μισθό που συνοδεύει μία θέση κατά την διαδικασία της αποστολής βιογραφικών, μα ερευνητές στο Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence προσπαθούν να καταλύσουν αυτό το εμπόδιο με την βοήθεια AI. Συμφωνα με το Venturebeat , στόχος τους, οι πιθανοί εργαζόμενοι να μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους αν μία προσφορά εργασίας αξίζει τον χρόνο τους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την εξάσκηση του AI με δεδομένα που περιλαμβάνουν πάνω από 1 εκατομμύριο αγγελίες εργασίας, κάτι που του επιτρέπει να “χρησιμοποιεί το κείμενο των αγγελιών ώστε να αξιολογεί τις θέσεις εργασίας με βάση τον μισθό, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.” Η ακρίβεια του φτάνει το 87%, σε σύγκριση με το 69% που επέδειξε όταν χρησιμοποίησε μόνο τους τίτλους και την τοποθεσία των αγγελιών.

Μία μελέτη με δείγμα 6.000 επαγγελματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως το 81% θεωρούν τον μισθό ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιλογής μίας θέσης. Παρόλα αυτά η διαφάνεια στο θέμα του μισθού απουσιάζει. Σύμφωνα με έρευνα του BBC , που πραγματοποιήθηκε το 2019, μόλις το 12,6% των εταιριών παγκοσμίως αποκαλύπτουν το εύρος του μισθού στις αγγελίες τους. Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει, αλλά με αργούς ρυθμούς.

Η Sarah Bana, από το Stanford Digital Economy Lab είναι η ερευνήτρια που εξασκεί το AI ώστε να προβλέπει το εύρος των μισθών. Η έρευνα της αποδεικνύει πως από την στιγμή που “το κείμενο στις αγγελίες είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα” είναι απολύτως δυνατό να προβλέψει το εύρος μισθού με μία τεχνική που ονομάζει “transfer learning.” Επί της ουσίας το AI μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους την δυνατότητα να επιλέγουν τις δουλειές που στέλνουν βιογραφικό αντί να στέλνουν σε όλες και να απογοητεύονται. Λέει πως “θα κάνει την διαδικασία αιτήσεων για δουλειές πιο διαφανή και θα βελτιώσει την προσέγγιση μας ως προς την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2023 03:08 #269154 by Nikos Georgopoulos
Α.Ι. Δικηγόροι θα υπερασπίζονται κατηγορούμενους για κλήσεις ορίου ταχύτητας




Αλλά και κάθε είδους νομικές μάχες στο μέλλον.

Όσο και να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σύντομα ο πρώτος νομικός σύμβουλος Α.Ι. θα είναι ικανός να βοηθήσει έναν κατηγορούμενο στις δικαστικές του διαδικασίες.

Σχεδιασμένο από την νομική και συμβουλευτική start up DoNotPay , το Α.Ι.  θα βοηθήσει τους κατηγορούμενους που παραμένουν αγνώστων στοιχείων λέγοντάς τους ακριβώς τι να πουν και πότε, μέσω ενός ακουστικού κατά τη διάρκεια της δοκιμής . Στη μία περίπτωση θα συμβεί μέσω Zoom και στην άλλη ζωντανά στο δικαστήριο.

Η εταιρεία όχι μόνο προσφέρει συμβουλές για κάθε είδους νομικές μάχες, αλλά επιτρέπει επίσης την σύνδεση με τους "Personable Prison Pen Pals" και δίνει συμβουλές για το πώς να τους στείλει ο χρήστης βιβλία από την Amazon. Με το tagline τους να λέει "Καταπολεμήστε τις εταιρείες, νικήστε τη γραφειοκρατία και μηνύστε οποιονδήποτε με το πάτημα ενός κουμπιού", μένει να δούμε αν τα επόμενα χρόνια θα γίνει πραγματικότητα η φράση "Με μήνυσε ένα Α.Ι.".

Δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι επιτρεπόταν η χρήση ακουστικού στο δικαστήριο, πόσο μάλλον η συνεργασία με έναν αλγόριθμο σε μια υπόθεση, έξυπνο ή όχι. Το Α.Ι. εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή, ιδιαίτερα στον νομικό τομέα. Ως εκ τούτου, αφού κανείς δεν έχει συναντήσει παρόμοιο παράδειγμα, τίποτα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή για να το αποτρέψει. Η παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα του Α.Ι. φέτος ήταν μία διαδρομή με πολλά σκαμπανεβάσματα  και σίγουρα το τι θα φέρει το μέλλον έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά καθώς τα περισσότερα AI που αναπαράγουν ανθρώπινη συνομιλία και κείμενο μπορούν να διαχειριστούν μόνο ένα επίπεδο αγγλικών τάξης δημοτικού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification