Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Πιγκουίνοι: Γενική συζήτηση

09 May 2022 04:07 - 09 May 2022 14:35 #264052 by Μάνος Γρυπάρης
Οι πιγκουίνοι είναι ομάδα θαλάσσιων πτηνών που δεν μπορούν να πετάξουν. Ζουν κυρίως στο Νότιο Ημισφαίριο (Ανταρκτική), ορισμένοι επίσης σε Νότια Αφρική και Ναμίμπια και σπανιότερα στη Λατινική Αμερική, με μόνο ένα είδος, τον Πιγκουίνο των Γκαλαπάγκος, να ζει βόρεια του Ισημερινού. Ο αριθμός των ειδών των πιγκουίνων έχει αποτελέσει θέμα προς συζήτηση μεταξύ των ερευνητών.

Κάθε πιγκουίνος ζει 15-20 χρόνια, ωστόσο υπάρχουν και είδη μικρότερων πιγκουίνων που ζουν μόλις 5 χρόνια. Υπάρχουν 6-19 είδη. Επίσης για όσους αναρωτιούνται αν τρώγονται, ναι τρώγονται, αλλά είναι είδος που στο μέλλον μπορεί να κινδυνεύσει, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενώ ορισμένα είδη πιγκουίνων (όπως ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος) αρχίζουν να γίνονται σπάνια και να κινδυνεύουν υπό εξαφάνιση. Πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να κυνηγάει ή να έχει στην κατοχή του πιγκουίνο, λόγω του κλίματος. Ο πληθυσμός τους υπολογίζεται στα 6.000.000 .

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ότι οι πιγκουίνοι είναι πολύ φιλικοί, αρκεί να γνωρίζουν έναν άνθρωπο για πολύ καιρό. Άνθρωποι που έχουν σώσει πιγκουίνους τους έχουν δει να έρχονται πίσω σε αυτούς και να θέλουν να τους περιθάλψουν ως κατοικίδια. Μάλιστα φεύγουν, αναπαράγονται και γυρνούν πίσω και δεν ξεχνούν ποτέ το αφεντικό τους. Τα δύο βίντεο είναι απίστευτα.


Δείτε και αυτό στο YouTube

Και εδώ θα δείτε πως ένας πιγκουίνος που φοβάται το νερό επανεντάχθηκε μαζί με τους άλλους.Είχαμε την εντύπωση ότι οι πιγκουίνοι ζουν μόνο στους πάγους, όμως τελικά μεταναστεύουν και μετακινούνται και σε πιο θερμές περιοχές, ανάλογα με το είδος.Επίσης, οι πιγκουίνοι είναι μονογαμικά όντα.Δείτε εδώ πως κάνει ένα πιγκουινάκι όταν το γαργαλάνε.Εδώ ένας τεράστιος πιγκουίνος στην Ανταρκτική. Ακούστε ήχο που κάνει προς τον καμεραμάν.Και τέλος εδώ το μωράκι κάτι θέλει να μας πει:Γλύκες:


www.youtube.com/shorts/_cDacdtgYro

Τα μωρά πιγκουίνοι αν μάθουν με τον άνθρωπο από την αρχή εξημερώνονται

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification