Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Martha Is Dead

25 Nov 2020 14:58 #241517 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Το Martha Is Dead, το Horror game της LKA με publisher την Wired Productions θα κυκλοφορήσει και για PS5 και PS4 και κατά την διάρκεια των Golden Joystick awards, είδαμε και το reveal trailer για την νέα κονσόλα της Sony.


Εξάλλου ήταν ήδη γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει για τις κονσόλες της Microsoft και για PC και χθες επιβεβαιώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει και για PS5 και PS4. H LKA η εταιρεία ανάπτυξης του Martha is Dead είναι υπεύθυνη και για το The Town of Light και παρακάτω μπορείτε να δείτε το πολύ περίεργο και τρομακτικό τρέιλερ.

Το Martha is Dead θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 4 και θα είναι ένα βήμα μπροστά για την εταιρεία. Ο Luca Dalco, ιδρυτής και πρόεδρος της LKA δήλωσε: " Το Martha is Dead είναι ένα Horror game που συνδυάζει την ωμή δύναμη των PC και των νέων κονσολών με όλη την εμπειρία που αποκομίσαμε από την ανάπτυξη του The Town of Light. Πρόκειται για την εξέλιξη της αφήγησης σε Horror τίτλους και έχουμε δημιουργήσει ένα κόσμο γεμάτο twists για τους παίκτες, ο οποίος θα είναι προς εξερεύνηση το 2021.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2020 15:26 #241519 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Martha Is Dead
Ενδιαφέρον αλλά ξέρετε τι έχω παρατηρήσει ; Οσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει η τιμή στις Last Gen κονσόλες αντί να πέφτει,καθώς κάτι τέτοιο ισχύει με πολλά PS3 games,οπότε δεν ξέρω πότε θα το αγοράσω.

Θα αγοράσω πρώτα ΑΑΑ από 2019 και 2020 και μετά βλέπουμε.Ελπίζω το 2022 να υπάρχουν ακόμα και να μην είναι πρός εξαφάνιση.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2022 13:51 #261559 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Martha Is Dead
Η Sony λογόκρινε σκηνές του Martha is Dead στις κονσόλες της, ενώ η Microsoft τις επέτρεψε




Όπως και η Valve.

Η Sony αποφάσισε να λογοκρίνει ορισμένες σκηνές του Horror Adventure Martha is Dead σε PS5 και PS4. Αντίθετα, η Valve και η Microsoft επέτρεψαν όλο το περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Η Wired Productions, publisher του παιχνιδιού, δήλωσε: «Το Martha is Dead είναι ένα Adventure που προτείνεται μόνο για ενήλικες, με το παιχνίδι που αποτελείται από δυνητικά ενοχλητικές σκηνές και θέματα που μπορεί να ενοχλούν ορισμένους παίκτες. Τόσο η Wired Productions όσο και η LKA ήταν πάντα ανοιχτές και ειλικρινείς σχετικά με το περιεχόμενο του Martha Is Dead, με τις ευαίσθητες απεικονίσεις στο παιχνίδι να κοινοποιούνται με συνέπεια στα μέσα ενημέρωσης από τότε που ανακοινώθηκε το παιχνίδι το 2019. Το περιεχόμενο επισημαίνεται επίσης ξεκάθαρα και επανειλημμένα μέσα στο ίδιο το παιχνίδι πριν την έναρξή του. Με λύπη μας χρειάστηκε να τροποποιήσουμε την εμπειρία στις εκδόσεις PS5 και PS4, με ορισμένα στοιχεία να μην μπορούν πλέον να αναπαραχθούν. Μετά από πάνω από τέσσερα χρόνια πάθους και σκληρής δουλειάς, η εταιρεία ανάπτυξης LKA χρειάζεται τώρα επιπλέον χρόνο για να κάνει αυτές τις απρογραμμάτιστες αλλαγές.»



Η Wired Productions είναι σαφώς απογοητευμένη από τη λογοκρισία που επιβάλλεται, καθώς πέρα από την παραπάνω δήλωση πρόσθεσε:
«Οι εκδόσεις για PC και Xbox του Martha is Dead δεν επηρεάζονται από αυτές τις εξελίξεις και θα κυκλοφορήσουν με το πλήρες ακατέργαστο παιχνίδι, όπως είχε προγραμματιστεί».

Η Wired Productions δεν έχει περιγράψει λεπτομερώς το περιεχόμενο που κόπηκε από το Martha is Dead, ωστόσο, μια γρήγορη αναζήτηση στα social media υποδεικνύει τους πιθανούς λόγους.



Το Martha is Dead θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S και Xbox One στις 24 Φεβρουαρίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2022 00:33 #261774 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Martha Is Dead
Οι αλλαγές στις εκδόσεις των PS5 και PS4



Η εταιρεία ανάπτυξης LKA μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν στις εκδόσεις για PS5 και PS4 του Martha is Dead.
Στις συγκεκριμένες εκδόσεις κάποιες σκηνές αλλάχθηκαν ελαφρώς ή έμειναν όπως ήταν αλλά δεν είναι playable και τις βλέπετε ως cutscenes. Παραδείγματα είναι η γνωστή σκηνή που υπήρχε και στο demo, όπου η πρωταγωνίστρια κόβει με μαχαίρι το πρόσωπο μιας γυναίκας και το φοράει και μία άλλη όπου ανοίγει με ψαλίδι την κοιλιά μιας άλλης. Σε μία άλλη σκηνή υπάρχουν αναφορές στον αυνανισμό, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί τελείως, πράγμα το οποίο σύμφωνα με την LKA έγινε επειδή γινόταν μέσα σε μία ψυχιατρική κλινική και θεωρήθηκε ανάρμοστο από την Sony.



Επιπλέον έχουν προστεθεί περισσότερες προειδοποιήσεις όταν ξεκινάτε το Martha is Dead, ενώ υπάρχει και η επιλογή να παίξετε την Censored έκδοση όπου οι παραπάνω σκηνές αφαιρούνται τελείως καθώς μαζί με δύο ακόμα που περιέχουν αποβολή εμβρύου και αυτοκτονία. Ο publisher Wired Productions δήλωσε: Οι αλλαγές στο περιεχόμενο έγιναν μετά από συζητήσεις με το PlayStation λίγο πριν την κυκλοφορία μας. Παρότι οι αλλαγές αυτές δεν είχαν προγραμματιστεί και είχαν ως αποτέλεσμα να αργήσει η παραγωγή των retail εκδόσεων, το PlayStation μας υποστήριξε πλήρως για να μην αργήσουμε πολύ. Η LKA δήλωσε: Οι παίκτες μπορούν ακόμα να βιώσουν την ιστορία που θέλουμε να πούμε. Πρόκειται για ένα μεγάλο και περίπλοκο θέμα και οι αλλαγές που έγιναν δεν αλλοιώνουν την εμπειρία.

Το Martha is Dead είναι διαθέσιμο για PC, PS5 PS4, Xbox Series X/S και Xbox One.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Mar 2022 21:39 #262176 by Ερμής Δερβίσης
Το Martha is Dead τελικά είναι διαφορετικό από ότι περίμενα, με την έννοια ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα κλασσικό Horror game. Το gameplay παραμένει απλοϊκό όπως στα υπόλοιπα της κατηγορίας με εξαίρεση τον μηχανισμό της κάμερας και των φωτογραφίσεων. Οι επίμαχες σκηνές που έγιναν και censored είναι σίγουρα αρκετά σκληρές, όμως έχουμε ξαναδεί βία στα video games. Πρόκειται για μία βαριά ιστορία με έντονο ενδιαφέρον και σίγουρα προτείνεται σε όσους ψάχνουν games με βάση την αφήγηση. Περισσότερα στο αναλυτικό review μου.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2024 20:38 #274714 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Martha Is Dead
Ταινία Martha is Dead




Ανακοινώθηκε παρά τη λογοκρισία που είχε δεχθεί. 

Το Horror game Martha is Dead θα γίνει ταινία .

Το Martha is Dead κυκλοφόρησε το 2021 και ανήκει κατά κύριο λόγο στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ. Πρωταγωνίστρια είναι η νεαρή Giulia, η οποία ερευνάει τον θάνατο της δίδυμης αδερφής της Martha στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Ορισμένες σκηνές θεωρήθηκαν αρκετά σκληρές. του λογοκρίθηκαν από την Sony στις εκδόσεις των PlayStation.

Η ταινία αποτελεί συνεργασία μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης LKA, του publisher Wired Productions και της Σουηδικής Studios Extraordinaires. Ο σεναριογράφος και designer Luca Dalco αποκάλεσε την ταινία "όνειρο που έγινε πραγματικότητα" και δήλωσε: "Κάθε στοιχείο του Martha is Dead δημιουργήθηκε μεγάλη ακρίβεια και προσοχή. Η περιπλοκότητα της αφήγησης είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σχολαστικά με μία κινηματογραφική ποιότητα στο μυαλό μας." Ο managing director της Wired Productions, Leo Zullo δήλωσε: "To σκηνικό και το σενάριο του Martha is Dead το καθιστούσαν το τέλειο υποψήφιο για μεταφορά στο σινεμά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Studios Extraordinaires για να δημιουργήσουμε μία σημαντική κινηματογραφική εμπειρία, η οποία θα ενώσει την τέχνη του gaming και της δημιουργίας ταινιών με απροσδόκητους τρόπους."



Οι André Hedetoft και Andreas Troedsson από την Studios Extraordinaires θα αναλάβουν τους ρόλους των σκηνοθετών και επιπλέον θα γράψουν το σενάριο της ταινίας. Οι δύο σκηνοθέτες δήλωσαν: "Το Martha is Dead είναι ένα αφηγηματικό αριστούργημα, το οποίο παρουσιάζει ένα μυστήριο φόνου από τα μάτια μίας νεαρής κοπέλας, με ένα τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Ανυπομονούμε να φέρουμε αυτή την στοιχειωτική ιστορία στη ζωή και να προσφέρουμε σε νέους και παλιούς fans ένα κινηματογραφικό κατόρθωμα, σεβόμενοι πάντα την ουσία του παιχνιδιού."

Please Log in or Create an account to join the conversation.