Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

eSports: Γενική συζήτηση

05 Mar 2014 02:27 - 23 Aug 2016 23:23 #141386 by Μάνος Γρυπάρης
Ο όρος eSports αφορά τα τουρνουά που διεξάγονται για πολλά games μαζί ή για μεμονωμένα games, είτε από μεγάλες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, είτε σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα. Τα esports συνηθίζονται σήμερα κυρίως στα genres των MOBA, Real-Time Strategy, Fighting, First-Person Shooters και Sports. Η σειρά που τα τοποθετήσαμε έχει να κάνει αντίστοιχα και με τα χρηματικά έπαθλα, άρα και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Όπως συμβαίνει αντίστοιχα στα αθλήματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση, έτσι και στα esports, ισχύει η αλυσίδα "διοργανωτής-σπόνσορες-παίκτες-θεατές". Αν σπάσει ένας από αυτούς τους κρίκους τότε διαλύεται αυτομάτως η αλυσίδα. Για να στηριχθούν τα esports χρειάζονται εταιρείες που θα διαφημίσουν τα προϊόντα τους προσφέροντας χρηματικά ποσά στους διοργανωτές, τα οποία μεταφράζονται σε χρηματικά έπαθλα. Για να μπορέσουν όμως οι εταιρείες να προσφέρουν υψηλά ποσά θα πρέπει αντίστοιχα να υπάρξουν θεατές στο χώρο του event ή στα σπίτια τους, άρα (για την δεύτερη περίπτωση) κάλυψη μέσω live streamings στο Internet ή ακόμα και στην τηλεόραση. Κάθε κάλυψη event συνοδεύεται με σπορτσκάστερς, ακριβώς όπως ένα αθλητικό γεγονός.

Links προς διοργανώσεις:
Major League Gaming
EVO (μόνο Fighting games)
Intel Extreme Masters

Άλλες επίσημες διοργανώσεις
LCS: Το επίσημο παγκόσμιο τουρνουά League of Legends
The International: Το επίσημο παγκόσμιο τουρνουά DotA 2

Twitch.tv links
Ελληνικές περιγραφές:
Reload Entertainment : Επίσημα τουρνουά LoL, PES, Injustice
EGaming/GameAthlon : Τουρνουά Σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Aug 2014 22:13 #147795 by Χριστιάνα Θάνου
Τα e-sports είναι ένας τρόπος για να αποδείξει ο κάθε gamer στον κόσμο πόσο καλός είναι σε ένα συγκεκριμένο Game. Τα e-sports υπάρχουν αρκετές δεκαετίες αλλά τώρα παρατηρείται άνθηση εξ αιτίας των MOBA και RTS games. Το League of Legends, το DoTA και το Starcraft είναι σίγουρα οι πρωταγωνιστές των e-sports και οι γνωστοί παίκτες αποτελούν ταλέντα. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε το LoL να θεωρηθεί Ολυμπιακό άθλημα σε καμία περίπτωση μιας και δεν απαιτείται η ίδια προσπάθεια για να βγει κάποια ομάδα στην ρυθμική γυμναστική ίδια με εκείνη που χρειάζεται να καταβάλει μια ομάδα του LoL.

Αύριο όμως θα βρίσκομαι καλεσμένη στην ΝΕΡΙΤ μαζί με τους ιδιοκτήτες του Greek Gaming Academy για να μιλήσουμε για το φαινόμενο των e-sports.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίασή μας για το Greek Gaming Academy:
[BBvideo 560,340:2l0wt01j]
[/BBvideo:2l0wt01j]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Aug 2014 23:42 #147796 by Μάνος Γρυπάρης
Διαβάστε το αναλυτικό αφιέρωμα στην ιστορία των esports .

Τι είναι τα esports, πως ξεκίνησαν, που έφτασαν, σκέψεις και προβληματισμοί.

Πως ένα παιχνίδι θα γίνει άθλημα - Η προσωπική μου άποψη
Επειδή εδώ και μία δεκαετία, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια με το League of Legends, τα eSports θεωρείτε ότι ανεβαίνουν από πλευράς προσέλευσης κόσμου, εμένα προσωπικά δεν με έχουν πείσει απόλυτα. Και εξηγούμαι.

Κάθε παιχνίδι που θέλει να ανήκει στην κατηγορία των "ESports" έχει το κοινό του. Για να το παρακολουθήσει κάποιος θα πρέπει να ανήκει στους gamers που το παίζουν. Εννοώ ότι κάποιος που δεν παίζει ranked δεν πρόκειται να κάτσει π.χ. να δει LCS στο League of Legends, δεν θα ξέρει πολλές από τις ομάδες κι αυτή τη στιγμή αν μπει στο LeagueOfLegends.com θα δει μόνο το μενού Competitive/FAQ. Συνεπώς το φαινόμενο ESports εξαρτάται καθαρά και ΜΟΝΟ από το αν το παιχνίδι έχει απήχηση ή όχι. Για παράδειγμα τα επίσημα τουρνουά Heroes of Newerth ποιος θα κάτσει να τα δει; Αντίστοιχα, αν δεν υπήρχε Riot Games και League of Legends δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τα eSports τόσο επιτυχημένα όσο σήμερα (όπως και να το κάνουμε ανέβηκαν αυτά τα "ηλεκτρονικά αθλήματα" μέσω του LoL).

Αν θέλουν στην Riot Games να κάνουν το League of Legends "Ολυμπιακό άθλημα" όπως φημολογείται δεν θα τα καταφέρουν στην παρούσα φάση γιατί πολύ απλά δεν έχουν την φιλοσοφία ενός αθλήματος. Κι εδώ έρχομαι στο θέμα του topic. Θέλει η Riot Games να κάνει το League of Legends άθλημα; Ας φτιάξει μια ομοσπονδία κι ας ορίσει επίσημα πρωταθλήματα σε κάθε χώρα. Δηλαδή να ιδρυθούν αντιπροσωπείες (σ.σ. δεν υπάρχει στη χώρα μας) και να γίνουν κατατακτήριοι αγώνες για να προκύψει Α', Β', Γ' κ.ο.κ. Εθνική σε κάθε χώρα. Οι πρωταθλητές της Α' Εθνικής και οι κυπελλούχοι θα παίρνουν χρηματικά έπαθλα ενώ οι καλύτερες ομάδες κάθε χώρας θα προκρίνονται στο Riot League (Champions League).

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει σε πρώτη φάση να φτιαχτεί ένα site αντίστοιχο με το www.uefa.com όπως θα υπάρχουν όλες οι συνθέσεις των ομάδων και τα αποτελέσματα. Κάθε ομάδα θα υποχρεούται να έχει επίσημο site όπου θα αναφέρονται οι παίκτες της με ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, χώρα καταγωγής, θέση που παίζουν (Top, Mid, Bot, Jungle) κτλ. Να μπορούμε να μάθουμε πέντε πληροφορίες για το background του καθενός. Ξέρουν π.χ. πολλοί ότι οι Copenhagen Wolves έχουν δύο Έλληνες στη σύνθεσή τους; Μόνο όσοι ασχολούνται. Εγώ που είμαι level 18 προς 19 (noobάς) και δεν ασχολούμαι ενεργά δεν το έμαθα, μου το είπανε.

Με marketing μπακαλίστικο με πληροφορίες να μαθαίνονται "από στόμα σε στόμα" δεν μπορείς να συγκεντρώσεις θεατές εκτός League of Legends για να δουν τέτοιους αγώνες. Δεν γνωρίζουμε στοιχεία για τους αθλητές αυτούς, πράγμα που σημαίνει λιγότερες συνεντεύξεις (άντε να βρεις τον άλλο στο Internet με ένα nickname μόνο) και μικρότερο ενδιαφέρον, μικρότερη "ταύτιση" με την ομάδα. Όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, χρειάζονται φίλαθλοι που να υποστηρίζουν ομάδες για να υπάρξει ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν γίνουν όλα αυτά και αρχίζει να μαζεύεται μεγάλος αριθμός θεατών και ευρύ κοινό πέρα από αυτό του σκληρού πυρήνα του League of Legends (και όποιου άλλου game στην προκειμένη περίπτωση) τότε θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από χορηγούς, άρα και μεγαλύτερα έπαθλα.

That's my 2 cents.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2014 13:48 #147810 by Αλκμήνη Καζάνα
Πιστευω οτι ειναι πραγματικα πολυ γαματο! που δημιουργηθηκε η κατηγορια των esports :) εκτοσ το οτι καποιοι απο μας δεν θελουν να βλεπουν μπαλα ή αλλα αθληματα ετσι μπορουμε να περασουμε την ωρα μας, να ευχαριστηθουμε και να διασκεδασουμε.

Στον κοσμο του gaming υπαρχουν καποια ατομα που με πολυ κοπο εφτασαν πολυ ψηλα και ειναι σωστο να γινεται αυτο γνωστο στον υπολοιπο κοσμο, καποιοι μπορει να θεωρουν το Gaming εθισμο και να μας λενε καμμενους :P αλλα εμεις το γουσταρουμε. Γι αυτο μακαρι να πανε ακομη πιο μπροστα τα esports.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Dec 2014 23:47 - 28 Dec 2014 23:58 #154776 by Μάνος Γρυπάρης
Tα eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες?
"Τα eSports θα μπορούσαν να είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες" δηλώνει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Blizzard, Rob Pardo.

Το πρώην στέλεχος της αμερικάνικης εταιρείας πιστεύει πως "Υπάρχουν πολλά και βάσιμα επιχειρήματα για την ύπαρξη των eSports στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πιστεύω πως παρατηρώντας τα eSports, κάποιος διακρίνει τις ανταγωνιστικές δεξιότητες και τα αστραπιαία αντανακλαστικά των επαγγελματιών gamers, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη στιγμιαίων αποφάσεων". "Συγκεκριμένα, αν κάποιος παρατηρήσει τις κινήσεις που πραγματοποιούν κάθε λεπτό, ο αριθμός αυτός είναι πάνω από τις 300" δήλωσε ο Pardo σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο Pardo υποστηρίζει πως "είναι δύσκολο να θεωρηθούν τα video games αθλήματα ειδικά αν λάβει κάνεις τη σωματική άσκηση ως κριτήριο και ταυτόχρονα αμφισβητεί την παρουσία άλλων αθλημάτων που είναι ήδη μέρος των Ολυμπιακών αγώνων".

Ο πρόεδρος του αμερικάνικου αθλητικού καναλιού ESPN, John Skipper, δήλωσε πρόσφατα πως "δεν θεωρεί αθλήματα τα video games" ακόμα και αν παίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο, παρόλο που το κανάλι του προβάλει τουρνουά των Dota 2 και League of Legends στο online παρακλάδι του (ESPN 3). "Δεν είναι άθλημα – είναι ένας διαγωνισμός. Το σκάκι είναι διαγωνισμός. Η ντάμα είναι διαγωνισμός. Το βασικό μου ενδιαφέρον είναι η κάλυψη αληθινών αθλημάτων".

Ο Pardo, θεωρείται βετεράνος πια στον τομέα του έπειτα από 17 χρόνια στην Blizzard όπου και ήταν βασικό μέλος της ομάδας σχεδιασμού του πρώτου World of Warcraft. Συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη των σειρών Starcraft, Diablo αλλά και Warcraft, κι εγκατέλειψε τη θέση του στη Blizzard νωρίτερα την τρέχουσα χρονιά.

H αλήθεια πάντως είναι ότι το Σκάκι, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "ευγενές άθλημα", δεν έχει καταφέρει επίσημα να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες διότι επίσης δεν αποτελεί σωματική άσκηση. Διαθέτει την δικιά του Ολυμπιάδα η οποία διεξάγεται ανά δύο χρόνια, με την φετινή να αποτελεί την 41η κατά σειρά.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2015 16:36 #156878 by Δημήτρης Κάρδαρης
προσωπικα γνωρισα τα e-sports μεσω του leagueoflegends δεν ασχολουμαι με ranked απλως μενω ενημερωμενος. συμφωνω με το αν θα ηθελε να τ κανει πιο επαγγελματικο θα επρεπε να κανει κατηγοριες και να εχει αντιπροσωπους σε καθε χωρα αλλα οχι και ολυμπιακο αθλημα ρε παιδια μην τρελαθουμε (αν εννοειτε αυτο που καταλαβα) τωρα για τα υπολοιπα esports αλλων παιχνιδιων δεν εχω ιδεα τ γινετε απλως θα θελα οποιο game εχει κατι παρομιο και θελει να τραβιξει κοσμο να κανει καλυτερες επιλογες

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2015 20:55 - 17 Feb 2015 20:57 #156894 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
συμφωνώ με τον Dale, ούτε λόγος για Ολυμπιακό άθλημα τα e-sports! λίγο ήθος πλέον μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Να γίνεται όμως ένα Global event με αποκορύφωμα επαγγελματικούς αγώνες πάρα πολλών παιχνιδιών που να διαρκεί καμιά βδομάδα ναι (όπως με το Comicon etc), να είναι το αντίστοιχο και καλά ολυμπιακο event των games, αλλά τα games να συμπεριληφθουν τώρα ή στο μέλλον επίσημα στους Ολυμπιακούς.... Ε ΜΗΝ ΤΟ ΧΕ....... ΚΙΟΛΑΣ!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2015 04:53 - 29 Apr 2015 11:55 #160083 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Ραδιοφωνικός παραγωγός κατακρίνει τους gamers!

O λόγος για τον Colin Cowherd του ESPN που στην ραδιοφωνική του εκπομπή The Herd with Colin Cowherd είπε κάποια πολυ σκληρά λογια για τα games και τους gamers.

Απλά δειτε το βίντεο!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2015 06:08 #160084 by Αγησίλαος Σιντόρης
Περιμενουμε να ακουσουμε και να δουμε ποσο ζωον μπορει να ειναι καποιος...Δεν ξερω τι ειπε αλλα οτι και να ειπε ο τυπος θα φαει πολυ κραξιμο..

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2015 11:18 #160087 by Αδαμ Παπαδογιαννης
Ξεχναει κατι αυτος ο ραδ.παραγωγος,πριν ανοιξει το στομα του, οτι θα πεθαινει με πολλους τροπους καθε μερα!Με headshot, fatality και με οτι τροπο θελει ο καθε gamer να τον σκοτωσει, αρκετοι θα βγαλουν παιχνιδια που να τρωει ξυλο ο τυπος ή να τον σκοτωνουμε.....μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification