Η αγορά των PC δείχνει άνοδο μετά από 10 χρόνια

Η αγορά των PC δείχνει άνοδο μετά από 10 χρόνια

Η αγορά των PC δείχνει άνοδο μετά από 10 χρόνια

Κάτι που οφείλεται στην πανδημία.

Μια νέα αναφορά από την IDC δείχνει ότι η αγορά των PC είναι στην καλύτερή της φόρμα από το 2010.

Γενικά, η αγορά των PC μεγάλωσε κατά 13.1% το προηγούμενο έτος, με το τελευταίο τετράμηνο να έχει την μεγαλύτερη άνοδο, ανεβαίνοντας κατά 26.1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 91 εκατομμύρια desktops, notebooks και workstations πουλήθηκαν μέσα στο τέταρτο τετράμηνο μόνο. Συνολικά πουλήθηκαν περισσότερο από 300 εκατομμύρια PCs μέσα στο προηγούμενο έτος.

Η IDC αναλύει τους αριθμούς κατά τις μεγάλες OEMs, με την Lenovo να έχει το προβάδισμα και να ακολουθούν οι HP, Dell, Apple και Acer. Η Apple έδειξε την μεγαλύτερη αύξηση yoy με 29%, ωστόσο αυτό αντιστοιχεί μόνο σε ένα 8% στην συνολική αγορά. Η IDC πιστεύει ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην πανδημία που επικρατεί. Πολλοί πλέον εργάζονται από το σπίτι, αυτό είναι κάτι που οδήγησε τις πωλήσεις των PC στα ύψη. Ακόμα το γεγονός ότι και οι πωλήσεις των monitors αυξήθηκαν, φαίνεται να συνάδει με την προαναφερθείσα δήλωση.

Στην αναφορά, ο ρεπόρτερ γράφει ότι η αγορά των PC βρισκόταν σε σταθερή κάθοδο από το 2010 μέχρι το 2020. Αυτά τα νούμερα απεικονίζουν μόνο την κατάσταση της αγοράς όσον αφορά τα pre-built PCs και δεν λαμβάνει υπόψιν τα home-built PCs.

Διαβάστε ακόμα το review της Philips 243Β1 και συζητήστε περισσότερα για τα PCs στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 16/01/2021 21:19
Πιστεύω ότι θα συνεχίσει η ανοδική πορεία της πώλησης pc.
Notification