Ειδήσεις Internet Ένας εκ των συνιδρυτών του Twitch αποχωρεί μετά από 13 χρόνια

Ένας εκ των συνιδρυτών του Twitch αποχωρεί μετά από 13 χρόνια

Saturday, 21 Nov 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Φίλιππος Κανελλόπουλος   | (1 σχόλιο)
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f1/8d/b6/Kevin-Lin-Twitch-co-founder-87-1605952699.jpg
 

Ένας εκ των συνιδρυτών του Twitch αποχωρεί μετά από 13 χρόνια

O Kevin Lin, ο οποίος εκτελούσε χρέη διεθύνοντος συμβούλου από το 2008 μέχρι και το 2018.

Ο Kevin Lin ένας εκ των συνιδρυτών του Twitch, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πλατφόρμα μετά από 13 χρόνια.

Ο Lin αφού αναφέρθηκε στην εμπειρία που του αποκόμισε η ενασχόλησή του με το Twitch, ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν μέρος της πορείας αυτής με την πλατφόρμα και ενώ δεν αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια, ανέφερε ότι θα περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους οικείους του, θα κοιμηθεί και θα χαλαρώσει, θα γυμναστεί και εννοείται ότι θα παίξει video games.

Πάντως το Twitch δεν πρόκειται να είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του στον τομέα της τεχνολογίας αφού σημείωσε σχετικά: ''Είμαι πολύ ενθουσιασμένος στο να επεκτείνω την περιέργειά μου και να συνεχίσω να εξερευνώ έναν κόσμο όπου η τεχνολογία παίζει θετικό ρόλο στις ζωές μας. Θα δημιουργήσω ξανά. Εύχομαι να δημιουργήσω κάτι εξίσου σημαντικό με το Twitch και αυτό να συμβεί σε συνεργασία με εξαιρετικούς ανθρώπους που θα ανεβάσουν το επίπεδο πρόκλησης ώστε να καλυτερεύσουμε τον κόσμο του οποίου είμαστε μέρος''.

Οι Kevin Lin, Emmett Shear, Justin Kan, Kyle Vogt και Michael Seibel επίσημα μετονόμασαν το αρχικό Justin.tv και λάνσαραν το Twitch το 2011. Το Amazon απέκτησε το Twitch το 2014 για σχεδόν ένα δις δολάρια και όπως φαίνεται η επένδυση αυτή έχει πιάσει τόπο. Πολλά communities χρησιμοποιούν την εν λόγω πλατφόρμα αλλά και πολλές προσωπικότητες της gaming κουλτούρας έγιναν γνωστές μέσω αυτής. Εκτός από gamers και άλλοι άνθρωποι όπως μουσικοί και καλλιτέχνες έχουν στραφεί στην χρήση του Twitch, ειδικά μετά την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19.

Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα αφού μόλις πρόσφατα η πλατφόρμα αντιμετώπισε προβλήματα με το copyright. Συγκεκριμένα στις αρχές του 2020 δέχθηκε πληθώρα από DMCA notifications σχετικά με copyrights για την μουσική και αναγκάστηκε να δημιουργήσει περιορισμούς στην χρήση τους σε βίντεο, αναγκάζοντας τους streamers να δημιουργούν οι ίδιοι τα ηχητικά εφέ.

Διαβάστε για τους streamers που διαμαρτύρονται για την πολιτική DMCA του Twitch και συζητήστε για την πλατφόρμα στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 21/11/2020 14:09
Ίσως ο συγκεκριμένος έκανε αλλαγή καριέρας γιατί είδε ότι κάτι δεν θα τραβήξει μελλοντικά.
Notification