Η Sony δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί τις συνομιλίες σας

Hot
Η Sony δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί τις συνομιλίες σας

Η Sony δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί τις συνομιλίες σας

Θα καταγράφονται και θα τις χρησιμοποιείτε για αναφορές προσβολών. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση:15/10/20] Εχθές η Sony κυκλοφόρησε το νέο update 8.00 για το PS4, το οποίο πρόσθεσε κάποιες νέες λειτουργίες, μετονόμασε κάποιες παλαιότερες και το κυριότερο προετοίμασε την κονσόλα για τον ερχομό του PS5.

To update 8.00 δημιούργησε προβλήματα από την πρώτη κιόλας στιγμή, με πολλούς χρήστες να κάνουν παράπονα για προβλήματα συνδεσιμότητας, καθυστερήσεις στο μενού, freezing και διάφορα άλλα. Το κυριότερο πρόβλημα των περισσότερων όμως ήταν μία ειδοποίηση στην οποία γράφει ότι τα party chats των παικτών μπορούν πλέον να ηχογραφηθούν. Πολλοί χρήστες του Twitter άρχισαν να μοιράζονται εικόνες των ειδοποιήσεων εκφράζοντας την ανησυχία τους, η οποία δεν ήταν άλλη από την υποψία ότι η Sony παρακολουθεί πλέον τις συνομιλίες που κάνουν με τους φίλους τους.

Η Sony απάντησε στους ανήσυχους υποστηρικτές της, δηλώνοντας ότι οι ηχογραφήσεις δεν θα γίνονται από την εταιρεία, αλλά από τους ίδιους τους παίκτες σε περίπτωση που θέλουν να αναφέρουν κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά. Πρόκειται για μία λειτουργία που η Sony θέλει να εισάγει στο PS5, δίνοντας τη δυνατότητα σε παίκτες που δέχονται λεκτικές ή ψυχολογικές επιθέσεις από συμπαίκτες ή αντιπάλους τους να ηχογραφήσουν την ανάρμοστη συμπεριφορά ώστε να σταλεί για εξέταση από την Sony. Το AskPlayStation UK έγραψε επίσης στο Twitter ότι η Sony δεν καταγράφει τις συνομιλίες των παικτών, αλλά δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να ηχογραφήσουν παραβατικές συμπεριφορές άλλων παικτών.

Όπως ήταν λογικό, λίγο μετά το μεγάλο ζήτημα των ηχογραφημένων party chat, το internet γέμισε από memes με επίκεντρο την παρακολούθηση των παικτών από την Sony. Μερικά θα τα βρείτε παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

 

[UPDATE: 17/10/20 - Η Sony εξηγεί αναλυτικά τη λειτουργία του νέου χαρακτηριστικού] Μετά την ανακοίνωση ότι το PS4 θα καταγράφει τις συνομιλίες σας το ίντερνετ γέμισε memes, αλλά και ανήσυχους gamers. Ωστόσο, μια εκπρόσωπος του PlayStation έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο αυτό χαρακτηριστικό.

Σε μια δημοσίευση στο PlayStation blog, η επικεφαλής του global consumer experience division, Catherine Jensen, ξεκίνησε με μια απολογία για τον τρόπο που παρουσίασαν το καινούργιο αυτό χαρακτηριστικό και στη συνέχεια ανέλυσε την λειτουργία του.

Η Jensen έγραψε τα εξής: “Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά σημαντικό οι gamers να μπορούν γρήγορα να αναφέρουν περιστατικά λεκτικής βίας που βιώνουν καθώς είναι συνδεδεμένοι στο PlayStation Network. Αν ένα παίκτης του PS5 χρειάζεται να αναφέρει ένα τέτοιο περιστατικό, μπορεί να επισυνάψει ηχογράφηση διάρκειας μέχρι και 40 δευτερολέπτων. Μόνο τα πέντε πιο πρόσφατα λεπτά voice chat θα καταγράφονται και θα είναι διαθέσιμα στον παίκτη να τα χρησιμοποιήσει μόνο για να αναφέρει περιστατικά λεκτικής βίας.”

Η Jensen συνέχισε: “Αυτές οι αναφορές μπορούν να γίνουν απευθείας από το PS5 σας και θα στέλνονται στην ομάδα υπεύθυνη για το Consumer Experience. Εκεί θα ακούνε την ηχογράφηση που στείλατε και θα λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις αν χρειαστεί.” Η Jensen εξήγησε ότι το καινούργιο χαρακτηριστικό για το voice chat του PS5 δεν θα είναι προαιρετικό, καθώς η Sony θέλει να βεβαιωθεί ότι “όλοι οι χρήστες θα νιώθουν ασφαλείς καθώς παίζουν online”.

Η Jensen κλείνοντας γράφει: “Εκτιμάμε την υποστήριξή σας και θέλουμε να γνωρίζετε ότι η ομάδα μας πάντα θα εργάζεται για να βελτιώνει την εμπειρία σας στο PlayStation.”

Διαβάστε περισσότερα για το PS4 Firmware update 8.0 και συζητήστε για το firmware update στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 16/10/2020 08:19
Το ότι δηλώνει μια εταιρεία κάτι δεν σημαίνει κιόλας ότι ισχύει .
Notification