• Ειδήσεις
  • FPS
  • YouTuber παίζει Doom χρησιμοποιώντας πατάτες για μπαταρία

YouTuber παίζει Doom χρησιμοποιώντας πατάτες για μπαταρία

Hot
YouTuber παίζει Doom χρησιμοποιώντας πατάτες για μπαταρία

YouTuber παίζει Doom χρησιμοποιώντας πατάτες για μπαταρία

Χρειάστηκε 770 κομμάτια κι αρκετές προσπάθειες.

Τελευταία παρατηρείται η τάση να βλέπουμε games όπως το Doom και το Skyrim να παίζουν σε απίθανες συσκευές όπως τεστ εγκυμοσύνης αλλά ο YouTuber Equalo πήγε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο με ένα βίντεο όπου κατάφερε να τρέξει το Doom σε ένα επιστημονικό calculator χρησιμοποιώντας πατάτες αντί για μπαταρίες.

Όπως ίσως γνωρίζετε από διάφορες ταινίες (ή το Portal 2) οι πατάτες περιέχουν φωσφορικό οξύ, κάλιο και ηλεκτρολύτες, οπότε εάν βυθίσετε ένα τσίγκινο κι ένα χάλκινο ηλεκτρόδιο μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρής ισχύος μπαταρία. Ο Equalo λοιπόν αποφάσισε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του να καταφέρει να κάνει το Doom να τρέξει χρησιμοποιώντας μόνο αυτή την ενέργεια από πατάτες. Αρχικά, χρειάστηκε να υπολογίσει πόση ενέργεια προσφέρει μια πατάτα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν 0,9 βολτ. Επειδή όμως η ένδειξη των αμπέρ παρέμενε στο μηδέν και το μεγαλύτερο μέγεθος δεν σήμαινε και υψηλότερα νούμερα, αποφάσισε να τις κόψει σε κομμάτια, ανακαλύπτοντας ότι τα 11 κομμάτια του προσέφεραν περίπου 3,7 βολτ και 10 μιλιαμπέρ.

770 κομμάτια πατάτας αργότερα, ο Equalo είχε την ενέργεια που ήλπιζε ότι θα αρκεί για να τρέξει το Doom σε ένα Rasberry Pi Zero. Μετά από πολλές ώρες βρασίματος, κοψίματος και συνδέσεων πατάτας στο πάτωμα του γκαραζ του, ο επίδοξος modder ήταν έτοιμος να δοκιμάσει την θεωρία του. Μετά από μερικές αποτυχημένες δοκιμές κι ερωτήματα εάν όλο αυτό θα δούλευε ποτέ, ο Equalo έκανε μια τελευταία προσπάθεια πάνω από αμέτρητες, σάπιες πλέον, πατάτες χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα επιστημονικό calculator.

Επιτέλους, το Doom λειτούργησε και ο Equalo άρχισε να πυροβολεί αντιπάλους χωρίς κάποιο πρόβλημα, αποτέλεσμα που έστεψε με επιτυχία το εγχείρημά του. Πλέον μισεί τις πατάτες και αποτρέπει τους επίδοξους μιμητές από το να προσπαθήσουν, αλλά εμείς πλέον ξέρουμε τη λύση εάν έρθει το τέλος του κόσμου και θέλουμε να παίξουμε games με ελάχιστα εφόδια.

Δείτε επίσης το Skyrim να τρέχει σε οθόνη πληκτρολογίου και συζητήστε για το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, Doom Eternal, στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 13/10/2020 18:11
Ο ανθρώπινος νούς δεν έχει όρια και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε είναι πολλά .
Notification