Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Ποια games σας απαγορευόταν να παίξετε όταν ήσασταν μικροί;

Press Start: Ποια games σας απαγορευόταν να παίξετε όταν ήσασταν μικροί;

Monday, 08 Jul 2019  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος   | (5 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a7/d5/0b/Press-Start-14-GamWorld-46-1562594421.jpg
 

Press Start: Ποια games σας απαγορευόταν να παίξετε όταν ήσασταν μικροί;

Λίγο πολύ όλοι τα έχουμε περάσει αυτά.

Τα video games αντικειμενικά περιέχουν πολλα πράγματα τα οποία σωστά θεωρούνται ακατάλληλα για μικρά παιδιά, ωστόσο είναι και ευθύνη των γονέων να τους τα απαγορεύουν.

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι gamers έχουν αψιμαχήσει με τους γονείς τους όσον αφορά είτε τον χρόνο που αφιερώνουν σε ένα παιχνίδι είτε τα περιεχόμενα αυτού, όταν ήταν μικρά παιδιά. Όπλα, ναρκωτικά, δολοφονίες, τρομακτικά τέρατα και επικίνδυνη οδήγηση, είναι περιστατικά που ερχόμασταν συνεχώς σε επαφή όσο παίζαμε games. Είναι λογικό ένας γονέας να ανησυχεί για το περιεχόμενο ενός παιχνιδιού, καθώς το παιδί του μπορεί να ασχολείται πολλές ώρες με αυτό και λαμβάνει κάποια μηνύματα. Ωστόσο πολλοί από μας έχουν μάθει αρκετά χρήσιμα για την ζωη μας πράγματα, που χρειάζονται όταν βρισκόμαστε εκτός οθόνης. Προσωπικά αντιμετώπισα αρκετά μεγάλη καχυποψία από τους γονείς μου όταν είδαν να παίζω Grand Theft Auto San Andreas, το οποίο είχε αγοράσει ένας φίλος μου και είχαμε μαζευτεί να δούμε περί τίνος πρόκειται, όπως επίσης και με το God of War που νοίκιαζα από το video club. Παρ όλα αυτά εγώ το θεώρησα σωστό να μου ασκούν μια πίεση στο ποσό χρόνο ακόμα και να μου απαγορεύουν την χρήση του παιχνιδιού, από την στιγμή που διασκέδαζα με κυριολεκτικά βαρύτατες εγκληματικές ενέργειες. Θεωρώ ότι ο εγκέφαλος ενός μικρού παιδιού δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει την διασκέδαση με τον πραγματικό κόσμο και αυτό ήταν που έκανε τους γονείς μας να μας σπάνε τα νεύρα παίρνοντας μας τα games και τις κονσόλες. Κλασσικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι το gaming ήταν η διασκέδαση μας και αποκομίζουμε αρκετές ευχάριστες εμπειρίες που θυμόμαστε ακομα και σήμερα. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο για τους γονείς της δεκαετίας του 80’ και του 90’ δεν ήταν τόσο εύκολο στο να το κατανοήσουν και δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούν περεταίρω.

Τα χρόνια πέρασαν και παίρνουν, όμως αυτές οι αναμνήσεις μένουν χαραγμένες στην μνήμη μας. Αναλλοίωτες εχω στο μυαλό μου, τις πραγματικά αστείες συζητήσεις μας, προσπαθώντας να τους αλλάξω γνώμη, ώστε να με αφήσουν να παίξω μετά το σχολείο ή όταν τελειώσω με το διάβασμα μου. Ποια ήταν τα παιχνίδια που σας απαγόρευαν να παίξετε οι γονείς σας όταν ήσασταν μικροί; Απαντήστε μας εντός του άρθρου και πείτε μας τις εμπειρίες σας.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Παίζουν ρόλο τα exclusives στις πωλήσεις μιας κονσόλας ή υπηρεσίας;Παίζουν ρόλο τα exclusives στις πωλήσεις μιας κονσόλας ή υπηρεσίας;
Press Start: Ποια θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα; Το PS5 ή το Scarlett;Ποια θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα; Το PS5 ή το Scarlett;

Τελευταίο User Blog
Το πιθάρι της Πανδώρας

Τελευταίο User Review
F1 2019

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Efane (Level 24) 08/07/2019 17:28
Όταν πρωτοεβαλα το Doom στο pc με την καταπληκτική μουσική του το μόνο που άκουγα σπίτι ήταν "χαμήλωσε το", όπως και με το StarCraft αλλά κυρίως λόγω πολλών ωρών που παίζαμε μαζί με τον αδερφό μου. Παίζω από μικρός και δεν θυμάμαι πολλά, όλα τα παιχνίδια απαγορευμένα ήταν για τους γονείς που δεν ήξεραν πού είναι το enter....
#2 Nemesis11 (Level 9) 08/07/2019 18:03
Ευτυχώς εγώ δεν είχα τέτοια θέματα - ζόρια με τους γονείς μου.
θες η απίστευτη άγνοια για το αντικείμενο, θες ότι σαν παιδί δεν με ζόριζαν και πολύ, θες ότι μου είχαν γενικά εμπιστοσύνη.... ............... ...θες το ένα θες το άλλο εγώ έπαιζα όποτε ήθελα, όσοι ώρα ήθελα, με όποιος φίλους ήθελα, και όποιο game ήθελα. :lol:
#3 DimutriKs (Level 16) 08/07/2019 18:35
Εμένα οι γονείς μου ήταν γενικότερα κατά των παιχνιδιών, ούτε κονσόλα καλά καλά δεν με άφηναν να έχω.
Ότι στερεότυπο υπήρχε για τα παιχνίδια το έλεγαν. Τους εκτιμάω εννοείται απεριόριστα και τους ευχαριστώ για όλα, απλά σε αυτό το θέμα ήταν τέρμα φάουλ και πλέον και οι ίδιοι το έχουν καταλάβει ως ένα βαθμό
Ευτυχώς υπήρχαν τα arcade και κάποιοι φίλοι που πήγαινα και είχα γνωρίσει το άθλημα μέχρι να καταφέρω να πάρω εν τέλει την πρώτη μου κονσόλα όπου εκεί δεν υπήρξε γκρίνια για κάποιο παιχνίδι αφού ξεπεράστηκε το μεγάλο σκόπελος της ευρύτερης ιδέας
#4 the_prophet1987 (Level 22) 09/07/2019 19:39
Η μάνα μου ευτυχώς με είχε αφήσει ελεύθερο σε πολλά πράγματα και την ευχαριστώ γι αυτό.Το μόνο στο οποίο με "έπρηζε" ήταν να βγαίνω λίγο παραπάνω έξω με φίλους και να μη παίζω τόση ώρα.Φίλους που δεν είχαμε τίποτα κοινό και που γι αυτούς το gaming ήταν μια παροδική καύλα.Όμως για μένα όχι.
Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν οτι το παιδί τους δεν τους ανήκει και να το αφήσουν ελεύθερο να κάνει οτι γουστάρει.Να παίξει,να λερωθεί,να χτυπήσει,να κάνει μαλακίες και να μάθει απο αυτές.Μπορούν μόνο να το συμβουλέψουν.Απ ο την εμπειρία μου με τα βιντεοπαιχνίδια τόσα χρόνια έχω να πω οτι με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.Οπότε αν το διαβάζουν γονείς αυτό,το gaming μεγαλώνει γερά παιδιά και έξυπνα,να το θυμάστε αυτό.
#5 Professor_Severus_Snape (Level 26) 13/07/2019 00:52
Εγώ είχα θέμα με το Grand Theft Auto III. Το είχα παίξει αρχικά σε κονσολάδικο, αλλά όταν ήρθε η ώρα να το πάρω στο PC στο σπίτι είχαμε θέματα. Τελικά το έπαιξα ένα-δυο χρόνια αργότερα. Μέχρι στιγμής δεν έχω γίνει δολοφόνος.
Notification