Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Gearbox: CEO και πρώην γενικός σύμβουλος αλληλομηνύθηκαν

Gearbox: CEO και πρώην γενικός σύμβουλος αλληλομηνύθηκαν

Saturday, 12 Jan 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7f/dc/c8/gearbox-software-84-1547302142.jpg
 

Gearbox: CEO και πρώην γενικός σύμβουλος αλληλομηνύθηκαν

Ο Pitchford διέθετε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

 

Πρώην δικηγόρος της Gearbox μήνυσε την εταιρεία για κάλυψη εσόδων της τάξης των 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βάσει φημών αλλά και κατηγοριών ενός δικηγόρου, ο Randy Pitchford, διευθύνων σύμβουλος της Gearbox Software έλαβε κρυφό bonus 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία κράτησε για τον εαυτό του, αντί να τα αξιοποιήσει για να πληρώσει τους εργαζόμενους της εταιρείας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Wade Callender, δικηγόρος που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα της εταιρείας από το 2010 μέχρι και το 2018, κατέθεσε μήνυση εις βάρος της Gearbox, κατηγορώντας τον Randy Pitchford ως απέκρυψε κάποια έσοδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Pitchford Entertainment Media Magic LLC έλαβε bonus 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των χρεών απέναντι στους υπαλλήλους της Gearbox κάτι το οποίο δεν συνέβη. Μάλιστα φημολογείται πως η εταιρεία ετοιμάζει νέο Borderlands αλλά και νέο Duke Nukem, ωστόσο δεν είναι εύκολο τα παραπάνω projects να έχουν αίσιο τέλος όταν οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι.

Οι κατηγορίες του κυρίου Callander δεν τελειώνουν εκεί, αφού αναφέρει στην μήνυσή του πως ο Randy Pitchford έχασε ένα USB το 2014 που περιείχε παράνομο περιεχόμενο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιελάμβανε προσωπική “ανήλικη πορνογραφία”. Ο Pitchford απάντησε επίσης με μήνυση εις βάρος του Callander. Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ ηχηρή περίπτωση και αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ του Wade Callender, τόσο το μέλλον του στην εταιρεία όσο και η ανάπτυξη των παραπάνω games θα πρέπει να θεωρούνται αβέβαια.

Διαβάστε επίσης το review του Borderlands: The Handsome Collection και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification