PUBG vs Fortnite

Hot
PUBG vs Fortnite

PUBG vs Fortnite

Αερόστατο-λεωφορείο ή αεροπλάνο;

Στα μέσα του 2017, το gaming community άρχισε να διχάζεται και αιτία αυτού ήταν τα δύο κυρίαρχα Battle Royale games. Σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά, τα δύο games έχουν καταφέρει να μείνουν στην δημοσιότητα, καθώς αναπτύσσονται συνεχώς και αποκτούν μεγαλύτερο κοινό μέρα με την μέρα. Μπορεί το Fortnite να έχει περισσότερους χρήστες καθημερινά και να δείχνει πιο ωραίο στην πρώτη ματιά, αλλά ο ρεαλισμός του PUBG, το κάνει να ξεχωρίζει, ενώ παράλληλα έχει πιστούς χρήστες που συνεχίζουν να το στηρίζουν. Αν και Battle Royale, έχουν πολλές διαφορές σε όλους τους τομείς, ενώ έχουν και μεγαλύτερα ποσοστά οπαδών σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Gameplay: PlayerUnknown’s Battlegrounds: 8.5, Fortnite: 8.5
Στο Battle Royale κομμάτι τους, έχουμε να κάνουμε με δύο games επιβίωσης στα οποία η καταιγίδα (κύκλος) αναγκάζει τους παίκτες να μεταφερθούν σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη. Τόσο σε ομάδες των τεσσάρων, των δύο αλλά και μόνοι σας μπορείτε να πολεμήσετε online, για το ποιος θα καταφέρει να μείνει ζωντανός από την καταιγίδα ή από τις αντίπαλες σφαίρες. Μπορεί το Fortnite να έχει ιδιαίτερα γραφικά, αστεία emote ακόμα και με χορούς, αλλά σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που απαιτεί ώρες για να το μάθετε. Το ίδιο ισχύει και για το PUBG, αφού η αίσθηση του shooting είναι πολύ διαφορετική από τα υπόλοιπα first-person Shooter και third-person Shooter που έχουμε δει μέχρι σήμερα, καθιστώντας το ένα από τα εξίσου δύσκολα games. Ο χειρισμός είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει τον εκάστοτε χρήστη να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Διαφορετικές λειτουργίες κάνουν το PUBG και το Fortnite να ξεχωρίζουν. Για αρχή, στο Fortnite, έχουμε ένα αστραπιαίο first-person Shooter , με πολύ γρήγορες εναλλαγές στην θέση του χαρακτήρα ο οποίος δεν μένει σχεδόν ποτέ σταθερός, σωστή ανταπόκριση και απαίτηση από τον ίδιο τον παίκτη να σκεφτεί την επόμενη του κίνηση. Εκεί κρίνεται και η νίκη σε ένα duel, αφού ο λιγότερο προβλέψιμος θα καταφέρει να βρει το χτύπημα που θα αλλάξει τα δεδομένα της μάχης. Το Fortnite, έχει καταφέρει να εισάγει στο οπλοστάσιο σας την λειτουργία building, συγκεκριμένα το χτίσιμο τοίχων, σκαλιών, σκεπών και παγίδων. Με τρία διαφορετικά υλικά θα καταφέρετε να φτιάξετε το κάστρο που θα σας προστατέψει από τους υπόλοιπους 99 παίκτες και τυχών σφαίρες που θα έρθουν προς το μέρος σας. Στο PUBG από την άλλη πλευρά, διαλέγετε ανάμεσα σε first-person Shooter ή third-person Shooter εμπειρία ανάλογα με αυτό που σας βολεύει. Ο ρεαλισμός στο recoil των όπλων, καθιστά το PUBG, ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετές ώρες, μέχρι να τιθασεύσετε κάποιο όπλο. Ακόμα και τότε, η μάχη, κρίνεται στην μία άστοχη σφαίρα, χωρίς να αφήνει περιθώρια για περαιτέρω  αντιδράσεις.

Με πολλά διαφορετικά στοιχεία, τα δύο games έχουν καταφέρει να προσελκύσουν το καθένα, διαφορετικό κοινό. Προφανώς στα διαφορετικά στοιχεία τους, υπάρχουν και τα αντίστοιχα αρνητικά τους. Για παράδειγμα στο Fortnite, ανά καιρούς υπάρχουν πολύ δυνατά όπλα, τα οποία σκοτώνουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή τεχνική και αυτό είναι το τίμημα ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου παιχνιδιού, με εβδομαδιαία updates. Το PUBG από την άλλη μεριά, έχει δύο τεράστιους χάρτες και κατά συνέπεια η δράση αργεί να έρθει, ενώ το loot μπορεί να κρατήσει έως και δεκαπέντε λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Modes και databases: PlayerUnknown’s Battlegrounds: 7, Fortnite: 8
Το Fortnite εκτός από το Battle Royale έχει και offline mode, το οποίο δεν είναι free-to-play. Το offline κομμάτι του Fortnite ονομάζεται Save the World και είναι ένα PvE Tower Defence mode. Δεν είναι αυτό που κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει, αλλά δεν παύει να είναι διασκεδαστικό όταν παίζετε co-op. Περισσότερα στοιχεία για το Save the World θα βρείτε στο review του Fortnite. Με βάση το Battle Royale mode του Fortnite, έχουμε δει πάρα πολλά modes όπως το 50vs50, Infinity Gauntlet τα οποία είναι πιο ανάλαφρα, ξεκουράζουν και πολλές φορές προκαλούν γέλιο. Στο PUBG υπάρχει μεγάλος αριθμός από modes όπως το War, Zombies και Conquest. Διαθέσιμο και στα δύο games είναι το Training mode και Spectator mode. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι μπορείτε να κάνετε customize τον χαρακτήρα σας, ενώ υπάρχουν πολλά skins για να διαλέξετε. Το Fortnite προσφέρει και skins επί πληρωμή με την Battle-Pass λειτουργία του.

pubgvsfort1pubgpicture

Τεχνικός τομέας: PlayerUnknown’s Battlegrounds: 8, Fortnite: 7
Το οπλοστάσιο και στα δύο παιχνίδια είναι ικανοποιητικά μεγάλο. Στον PUBG θα συναντήσετε τα περισσότερα γνωστά όπλα (όπως AWM, M24, AUG A3, AKM) και θα ακούσετε τον πραγματικό ήχο τους και θα νιώσετε το recoil, ενώ στο Fortnite πέρα από τα  SMG, Assault rifle και Sniper θα βρείτε κάποιο RPG ή Minigun για να ρίξετε το οχυρό του αντιπάλου.

Οι χάρτες στους οποίους διαδραματίζονται οι μάχες είναι αρκετά μεγάλοι και στα δύο games. Εφόσον εξαιρέσουμε τον μικρό χάρτη Sanhok του PUBG, θα δούμε ότι το PUBG έχει ένα πλεονέκτημα μεγέθους σε ότι αναφορά τους χάρτες και το πόσο επαναλαμβανόμενοι γίνονται. Επίσης σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι το Fortnite έχει έναν χάρτη σε αντίθεση με τους τρεις χάρτες του PUBG. Ο χάρτης του Fortnite έχει έντονη χρωματική παλέτα την οποία δεν βαριέσαι εύκολα, είναι πυκνός σε τοποθεσίες με loot, έχει πολλούς λόφους και βουνά και κυρίως είναι συνεχώς ανανεώσιμος με νέα μέρη να εξερευνήσεις. Από την άλλη πλευρά το PUBG έχει κρατήσει το ρεαλιστικό μοτίβο σε όλο το μήκος του χάρτη, με ομαλότερη μορφολογία εδάφους και λιγότερο έντονη χρωματική παλέτα. Ωστόσο οι διαφορετικοί χάρτες του, υποστηρίζουν διαφορετικές στρατηγικές για να έρθετε πιο κοντά στην νίκη. Τα οχήματα δεν λείπουν πλέον από κανένα Battle Royale, αλλά εμφανέστατα το PUBG έχει κάνει πολύ καλύτερη δουλειά σε αυτόν το τομέα, τόσο με την ποικιλία οχημάτων αλλά και την εμπειρία οδήγησης.

Στο κομμάτι των γραφικών δεν μπορεί να υπάρξει μια σαφέστατη σύγκριση καθώς μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά είδη animation. Αντικειμενικά το PUBG έχει ρεαλιστικά γραφικά τα οποία ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Η Epic Games, υπεύθυνη για το Fortnite επέλεξε να χρησιμοποιήσει καρτουνίστικα γραφικά τα οποία σε συνδιασμό με τα εντυπωσιακά χρώματα και εφέ κάνουν το παιχνίδι απολαυστικό στο μάτι.

forniterift

To ταμείο: PlayerUnknown’s Battlegrounds: 7, Fortnite: 8.5
Αν δεν σας ενοχλούν τα καρτουνίστικα γραφικά, τότε είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε την free-to-play λύση της Epic Games. Το PUBG κοστίζει 29,99 ευρώ στο Steam, συνεπώς, αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα ρεαλιστικό Battle Royale, στο οποίο η κάθε κίνησα σας μετράει, ενώ οι αναμετρήσεις κρίνονται από τον καλύτερο σκοπευτή, τότε το PlayerUnknown’s Battlegrounds είναι αυτό που ψάχνετε.

Ίσως το PUBG να είναι ένα παιχνίδι που αξίζει τα χρήματα του, αλλά τα συστηματικά προβλήματα και bugs το έχουν κρατήσει πίσω. Το Fortnite από την άλλη πλευρά, έχει καταφέρει να κρατήσει το κοινό του ικανοποιημένο και να το πολλαπλασιάσει.

Διαβάστε τα review του Fortnite και του PlayerUnknown's Battlegrounds και υποστηρίξτε το αγαπημένο σας στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ThanP (Level 11) 28/10/2018 22:00
Στις αρχές έλεγα ότι το Fortnite "αντεγραψε" το PUBG οπως αρκετοί άλλοι.Τώρα όμως ένα χρόνο μετά βλέπω ότι το Fortnite έχει καλύτερα γραφικά,πιο σταθερά frames και βέβαια σου επιτρέπει να χτίσεις οπότε θέλει ακόμα καλύτερα skills.Για να μην αναφέρω ότι στην Bluehole καθυστερουν πολυ με το περιεχομενο κι οτι η Epic Games τους πατάει κάτω σε ολα.Enough said.
#2 KingLoi (Level 23) 28/10/2018 23:05
Το PUBG ειναι πολυ ποιο καλύτερο απλά το κακό ειναι θέλει ένα σχετικά καλό pc για να μπορεί να στο σηκώνει και να παίζει, τώρα όσο αναφορά τα 30,00 ευρώ αξίζει και το τελευταίο λεπτό το παιχνίδι. Τώρα για το Fortnite επειδή παίζω απο το season 1 και γνωρίζω το community του παιχνιδιού ειναι λίγο παιδικό, τα γραφικά ειναι δυνατά αλλά με πολλά χρώματα που για τέτοιου είδους παιχνιδιού θα έπρεπε να ειναι ποιο σκοτεινά, το καλό ειναι ότι η Epic τον τελευταίο καιρό κάνει διάφορα tournaments με αποτέλεσμα να κρατάει ενεργούς τους μεγάλους παίκτες και streamers και να κρατάει τον κόσμο της με αυτον τον τρόπο, επίσης κάθε season αλλά και στην μέση του season κάνει διάφορες ιστορίες με διάφορους τρόπους μέσα στο παιχνίδι και έτσι κρατάει ενεργούς τους παίκτες μιας και το κάνει έτσι ώστε να έχεις απορία για το τι νέο θα βγει.
#3 akiszax (Level 21) 29/10/2018 10:26
Εγώ δεν θεωρώ ότι κάποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Όσο μοιάζουν άλλο τόσο διαφέρουν ως προς το ύφος του παιχνιδιού. Το PUBG θέλει να έχει ένα αληθοφανές ύφος, ενώ το Fortnite ένα φουτουρίστικο ύφος. Ο μόνος λόγος που το Fortnite έχει βγάλει περισσότερα από το PUBG είναι ότι είναι free-to-play και δεν έχει τεράστιες απαιτήσεις
Notification