Ειδήσεις Action Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima

Tuesday, 14 Jul 2020  | in Action | Γράφτηκε από τον Μαρίνος Τζώτζης   | (2 σχόλια)
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ce/53/46/ghost-of-tsushima-50-1594730613.jpg
 

Ghost of Tsushima

Launch Trailer με την εσωτερική διαμάχη του Jin. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 30/10/17] Η Sony ανακοίνωσε το Ghost of Tsushima, ένα νέο PS4 exclusive που διαδραματίζεται στην μεσαιωνική Ιαπωνία. 

Η Paris Games Week γνωρίζαμε ήδη πως θα ήταν μέρα σημαντικών ανακοινώσεων και μόλις λάβαμε την πρώτη. Το Ghost of Tsushima ένα νέο παιχνίδι θα κοσμήσει τις βιβλιοθήκες των κατόχων PS4. Διαδραματίζεται στην μεσαιωνική Ιαπωνία και στην περιοχή της Tsushima όπως ήδη καταλάβατε από το όνομα. Πραγματεύεται την εποχή την εισβολής των Μογγόλων στο νησί της Tsushima. Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό τρέιλερ παρακάτω:

Το Ghost of Tsushima μάλλον ίσως να μην φτάσει το επίπεδο του Onimusha αλλά φαίνεται μέχρι στιγμής αρκετά εντυπωσιακό. Θα είναι ένα open world action-stealth adventure και θα αναπτυχθεί από την Sucker Punch Productions, developer του Infamous. 

Για το Ghost of Tsushima δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας.

[UPDATE: 17/6/18 - Με character progression] Κατά την διάρκεια της έκθεσης E3 2018 η Sony ανακοίνωσε ότι το Ghost of Tsushima θα έχει character progression και open world gameplay.

Ο σκηνοθέτης του παιχνιδιού, Nate Fox, θεωρεί ότι τα γραφικά του είναι κυρίως μινιμαλιστικά, με συγκεκριμένη χρωματική παλέτα ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο μάτι.

Το παιχνίδι θα έχει user interface κι ας μην φάνηκε τώρα στο demo. Στόχος των developers είναι να χαθούμε στο νησί Tsushima. Η μάχη έχει το κλασικό ύφος των σαμουράι, καθώς δημιουργεί ένταση πριν ακόμα ξεκινήσει. Το στυλ του παιχνιδιού εστιάζει πάνω σε "λάσπη, αίμα και ατσάλι" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης κι ένα νέο βίντεο που παρουσιάστηκε στην E3 2018.

Θα υπάρχει character progression, ενώ θα έχετε και πολλές επιλογές για το πως θα πλοηγηθείτε. Μία από αυτές θα είναι το stealth, ενώ ο σαμουράι σας θα πρέπει να εξελιχθεί ώστε να πολεμήσει κόντρα στις εις βάρος του πιθανότητες. Θα μάθει πολλές νέες ικανότητες όσο προχωράει. Επίσης, στη συνέντευξη τύπου της Sony είδαμε μια side-mission και όχι κομμάτι της βασικής ιστορίας. Η μάχη είναι σε open world περιβάλλον και όχι σε αρένα, κοινώς μπορείτε να πάτε παντού, όπως επίσης και να δείτε τις ενισχύσεις του εχθρού σας να πλησιάζουν.

[UPDATE 2: 13/4/20 - Οι επιλογές σας θα επηρεάζουν την στάση των συμμάχων σας] Στο Ghost of Tsushima θα μπορείτε να πολεμήσετε τους συμμάχους σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο σινεματικό και καλοστημένο φαίνεται, η ιστορία του Ghost of Tsushima σας δίνει την ελευθερία των επιλογών και οι αποφάσεις σας θα μετράνε. Το επίσημο περιοδικό του PlayStation δημοσίευσε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του Ghost of Tsushima. Ειδικότερα, επεσήμαναν το πως οι ενέργειες του Jin επηρεάζουν τους συμμάχους του. Στην δημοσίευση αναφέρονταν και στοιχεία του συστήματος μάχης, καθώς και της ροής του gameplay.

Μπορείτε να προσεγγίσετε τα κάστρα των Mongols είτε με stealth ή να πάτε να τους σφάξετε όλους. Στην διάθεσή σας θα έχετε αρκετά gadgets που θα σας βοηθούν στην πιο αθόρυβη προσέγγιση. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες στο θέμα του gameplay, ωστόσο η δημοσίευση ανέφερε ότι μερικά encounters θα είναι θανατηφόρα και θα μπορούν να τελειώσουν με ένα μόνο χτύπημα.

[UPDATE 3: 18/5/20 - Αποκαλύφθηκε ο απαιτούμενος αποθηκευτικός χώρος] Το Ghost of Tsushima φαίνεται καλό για αρκετούς λόγους, κυρίως για το πανέμορφο open world σκηνικό του.

Το νησί της Tsushima είναι αρκετά ελκυστικό και η φεουδαρχική εποχή της δίνει περισσότερο βάθος. Φυσικά, όπως και με κάθε open-world ο φόβος είναι ένας: το μέγεθος του game. Σύμφωνα με το PlayStation Store, ο ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος που θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε το Ghost of Tsushima είναι τα 50GB. Φαίνεται πως τα 50GB είναι πλέον το στάνταρ για games τέτοιου βεληνεκούς, ωστόσο μερικά όπως το FF VII Remake και το The Last of Us Part II απαιτούν σχεδόν τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

[UPDATE 4: 22/5/20 - Θα χρειαστείτε περίπου 50 ώρες για να το τερματίσετε] To Ghost of Tsushima, σύμφωνα με νέα επίσημη ενημέρωση θα έχει αξιόλογη διάρκεια με μέσο όρο τις 50 ώρες.

Μιλώντας στο Voxel, ο creative director, Nate Fox, αναφέρει ότι περιμένει το παιχνίδι να διαρκεί από 30 έως 50 ώρες. Ο Fox δήλωσε ότι η συνολική διάρκεια θα εξαρτάται από τον παίκτη, καθώς πέραν της βασικής ιστορίας, υπάρχει διάφορα στοιχεία που θα μπορούν να εξερευνηθούν.

Σύμφωνα με την αναφορά θα συμπεριλαμβάνει τον μεγαλύτερο χάρτη μέχρι στιγμής, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί ένα μικρό μέρος του, στο πρόσφατο State of Play. Ο Nate Fox είπε: "Προτείνω στους πάντες, να βγουν από την βασική πορεία του Ghost of Tsushima 5 και να χαθούν στο νησί, υπάρχουν πολλά για να ανακαλύψουν. Το νησί προσφέρει το τοπίο που μπορεί να βρει κανείς στην Ιαπωνία, από χιονισμένες βουνοκορφές, σε δάση με μπαμπού, καταρράκτες και πράσινες πεδιάδες. Θέλαμε να δώσουμε αρκετά έτσι ώστε να ηλεκτρίσουμε τον παίκτη. Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν τεράστιο χάρτη χωρίς να υπάρχει αρκετό περιερχόμενο. Έτσι θα βρείτε πολλούς ανθρώπους, αντικείμενα και ιστορίες στην εξερεύνηση σας."

[UPDATE 5: 23/5/20 - O σκηνοθέτης του Action Adventure δήλωσε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο] Η εταιρεία ανάπτυξης Sucker Punch γνωρίζοντας ότι το έργο της είναι ένας τίτλος σαμουράι, θέλησε να φέρει το ρεαλισμό αυτής της ζωής μέσα στο Action-Adventure κάνοντας το πιο προκλητικό για τους παίκτες.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης του Ghost of Tsushima Nate Fox εξήγησε την προσέγγιση της ομάδας όσον αφορά τη μάχη και την επιβίωση όταν θα χρειάζεται να εξολοθρεύετε πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: "Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα προσγειωμένο παιχνίδι με αυτή την αίσθηση, έτσι ώστε ένα με δύο χτυπήματα από τον εχθρό να μπορούν να σας σκοτώσουν. Παρακολουθήσαμε ταινίες με σαμουράι και οι άνθρωποι πεθαίνουν με ένα ή δύο χτυπήματα και αυτό ακριβώς έχει συμπεριληφθεί μέσα στη μάχη. Το να νικήσετε τους Μογγόλους στη μάχη θα είναι δύσκολο, όμως είναι αυτή ακριβώς η πρόκληση που το κάνει ζωντανό και τη νίκη ικανοποιητική. Δεν μπορείτε απλά να τρέξετε μέσα σε μία κατασκήνωση και να πολεμήσετε πέντε ανθρώπους ταυτόχρονα, θα υπερτερήσουν και θα πεθάνετε."

Στην ίδια συνέντευξη ο creative και art director Jason Connell είπε πως οι μάχες σαμουράι προς σαμουράι θα παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο και εξήγησε τα εξής: "Ένα πράγμα που δεν δείξαμε στο State of Play, το οποίο εύχομαι να το είχαμε κάνει, είναι ότι το παιχνίδι περιέχει μονομαχίες ενάντια σε άλλους ειδήμονες ξιφομάχους. Αυτά είναι κλασικά σαμουράι πράγματα. Οι μάχες αυτές είναι απίστευτα δύσκολες και είναι κατευθυνόμενες από την προσωπικότητα και λύνονται με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο που γίνεται, ο οποίος είναι επίσης πραγματική φαντασίωση. Πρέπει να μελετήσετε τον αντίπαλό σας και να καταλάβετε πως επιτίθενται με σκοπό να νικήσετε."

[UPDATE 6: 27/5/20 – Η εταιρεία ανάπτυξης, Sucker Punch, δήλωσε ότι το άλογό του σαμουράι σας δεν θα πεθαίνει] Οι developers του Ghost of Tsushima έχουν αναφέρει ότι η ίππευση του αλόγου σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στο gameplay του παιχνιδιού καθώς έτσι θα μπορείτε να κινείστε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στο χάρτη.

Ο creative director, Jason Connel, της εταιρείας ανάπτυξης, Sucker Punch δήλωσε: "Το άλογό σας δεν θα μπορεί να πεθάνει. Μπορεί μερικές φορές να φοβάται και να τρέχει μακριά και δεν θα μπορείτε να το φέρετε πίσω σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά σε καμία περίπτωση το άλογο σας δεν θα πεθάνει σε καμία μάχη στο γενικότερο gameplay του παιχνιδιού. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει σύστημα κυνηγιού στο παιχνίδι. Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε για την φύση. Ο ηθοποιός μας έχει μια ωραία ευαισθησία. Νοιάζεται για τα ζώα και τους ανθρώπους".

[UPDATE 7: 29/6/20 - Νέο τρέιλερ με τίτλο A Storm is Coming, εν όψει της κυκλοφορίας] Η εταιρεία ανάπτυξης Sucker Punch παρουσίασε ένα νέο τρέιλερ για το Ghost of Tsushima με τίτλο "A Storm is Coming".Στο βίντεο θα δείτε το νησί της Tsushima πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στις ακτές του. Θα απολαύσετε το contrast συναισθημάτων ανάμεσα στα όμορφα σκηνικά και τις φλόγες που θα ξεσπάσουν στις πόλεις του νησιού.

[UPDATE 8: 14/7/20 –Launch Trailer με την εσωτερική διαμάχη του Jin] Λίγο πριν την κυκλοφορία του Ghost of Tsushima ήρθε ένα launch trailer με γρήγορα πλάνα από τον κόσμο και το gameplay. Βλέπουμε πλήθος περιοχών από χιόνια έως λασπωμένα εδάφη καθώς και την πάλη του Jin με τον εσωτερικό του εαυτό καθώς χρησιμοποιεί τεχνικές που δεν ταιριάζουν με τον έντιμο δρόμο του Samurai.

Το Ghost of Tsushima θα κυκλοφορήσει για PS4 στις 17 Ιουλίου. 

Το Ghost of Tsushima θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS4. Δείτε επίσης το gameplay video του και συζητήστε για τον νέο τίτλο στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 31/10/2017 15:24
Μόνο και μόνο το όλο σκηνικό με μεσαιωνική Ιαπωνία σπαθιά Σαμουράι κλπ είναι μοναδικό.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 31/10/2017 20:42
Αρκετά καλό το setup, φαίνεται ενδιαφέρον!
Notification