Press Start: Ποια games θα σβήνατε από την μνήμη σας για να τα ξαναπαίξετε σαν να ήταν η πρώτη φορά;

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Ποια games θα σβήνατε από την μνήμη σας για να τα ξαναπαίξετε σαν να ήταν η πρώτη φορά;

Press Start: Ποια games θα σβήνατε από την μνήμη σας για να τα ξαναπαίξετε σαν να ήταν η πρώτη φορά;

Max Payne, Dino Crisis.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την πρώτη φορά. Ακόμα και αν το αγαπημένο μας game έχει τεράστιο replayability, η πρώτη φορά που θα το παίξουμε είναι -όπως και να το κάνουμε- μοναδική. Τα συναισθήματα που νιώθουμε παίζοντας ένα καλό video game μετά την αγορά του είναι πολλά, αφού πέρα από την χαρά της νέας αγοράς, έχουμε την αγωνία να δούμε τι μας περιμένει παρακάτω, σε τι εμπόδια θα πέσει ο ήρωας ή η ηρωίδα που ελέγχουμε.

Το σενάριο το βλέπουμε για πρώτη φορά, οι τυχόν ανατροπές μας ξαφνιάζουν, γνωρίζουμε σιγά σιγά τον κόσμο του παιχνιδιού, έχουμε την λαχτάρα να τον εξερευνήσουμε σπιθαμή προς σπιθαμή. Η μουσική που ηχεί στα αυτιά μας μάς συνεπαίρνει, μια ωραία σκηνή σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον μπορεί να μας καθηλώσει. Παίζοντας ένα game που έχουμε ήδη ολοκληρώσει, μας μένει μόνο ο εντυπωσιασμός, νοσταλγούμε όμως τις πρώτες μας στιγμές με τον ήρωα που γνωρίσαμε για πρώτη φορά.

Εώς και σήμερα, όταν θυμάμαι τα παλιά games που έπαιζα πολλές φορές νιώθω ακριβώς όπως ένιωθα τότε που τα είχα πρωτοπαίξει. Το μυαλό μου θυμάται, νοσταλγώ. Το 2004 ξεκινήσαμε να λιώνουμε στο Lineage II. Είχα φτιάξει dwarf γιατί ήταν το μόνο class που είχε πρόσβαση στο crafting. Ήθελα να παίξω με την οικονομία του παιχνιδιού. Ξεκίνησα στο Dwarven Village, σκότωσα τα πρώτα μου τέρατα, μάζεψα τα πρώτα μου materials. Βρήκα recipes, έφτιαξα το Brigandine set. Γνώρισα ανθρώπους, έκανα πολλούς φίλους με τους οποίους μιλάω έως και σήμερα.

Όταν το World of Warcraft κυκλοφόρησε στις αρχές του 2005 στην Ελλάδα, εργαζόμουν σε ένα internet cafe. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει, η παρέα που είχαμε ήδη αποφασίσει να παίξουμε μαζί, συζητούσαμε τα βράδια για τo class που θα επιλέξει ο καθένας και προετοιμαζόμασταν ήδη για τα πρώτα dungeons. Ανεβήκαμε μερικά levels, πεθάναμε ξανά και ξανά στα Deadmines, αργότερα στο The Scarlet Monastery. Το ίδιο συνέβη στα Blackrock Depths, στο Stratholme, στο Scholomance. Φάγαμε τα μούτρα μας στο Blackwing Lair, είμασταν από τους πρώτους στην Ευρώπη που έριξαν τον Ragnaros στο Molten Core. Μετά την πρώτη φορά, όλα τα παραπάνω θύμιζαν απλά grinding για καλύτερα items.

Στο PC σπίτι μου έπαιζα το πρώτο Max Payne. Η μουσική στο main menu ακόμα ηχεί στα αυτιά μου. Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το bullet time mechanic ένιωσα σαν να είχα νικήσει ήδη το game ή κάθε game που θα κυκλοφορούσε έπειτα. Ένιωθα θεός. Quick load ξανά και ξανά. Να προσπαθώ να πετύχω τους ίδιους εχθρούς, στο ίδιο δωμάτιο με διαφορετικό τρόπο. Είχα εθιστεί στο bullet time. Ακόμα είμαι εθισμένος. Τα δύο πρώτα Max Payne τα έχω παίξει δεκάδες φορές, δεν νομίζω να τα βαρεθώ ποτέ. Η πρώτη φορά όμως, ήταν η καλύτερη. Άλλα games που θα ήθελα να σβήσω από την μνήμη μου για να τα ξαναπαίξω είναι μεταξύ άλλων τα Croc, Ape Escape, Dino Crisis 1-2, Resident Evil 1-3, Tomb Raider, Super Mario 64, Donkey Kong Country, Final Fantasy IX και τα δύο πρώτα Syphon Filter.

Εσείς ποια games θα σβήνατε από την μνήμη σας για να τα ξαναπαίξετε σαν να ήταν η πρώτη φορά; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Ποιο Racing από το φετινό φθινόπωρο θα παίξετε περισσότερο; (Γιώργος Λόλας)
Κυριακή: Αφιερώματα - Οι καλύτερες φάρσες με χαρακτήρες από video games (Χριστιάνα Θάνου)
Κυριακή: eSports - Η Paris Saint-Germain αποσύρεται απ' το League of Legends (Μάνος Γρυπάρης)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Divine Raiden (Level 26) 09/10/2017 11:42
Witcher 3,Kingdom Hearts 1 και 2,Nier Automata,τα παλια Splinter Cell,τα Tomb Raider 1,2,3 και το Bioshock Infinite.Αυτά τα λίγα μου έρχονται τώρα στο μυαλό :P
#2 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 09/10/2017 11:44
Ωραίο θέμα. Βασικά κανένα δεν θα διέγραφα από τη μνήμη μου καθώς δεν θέλω να χάσω με τίποτα τα συναισθήματα που έχω, από αυτά τουλάχιστον που θεωρώ τα αγαπημένα μου. Για χάριν της συζήτησης όμως θα πω τα εξής 3:

1. To the Moon: Υπέροχη ιστορία με πολύ δυνατά συναισθήματα που με επηρέασε για πολλούς λόγους πάρα πολύ, αλλά το είχα παίξει σε μέρα που είχα χάλια διάθεση και βασικά έγινα ακόμα πιο χάλια όταν το τελείωσα. Οπότε θα ήθελα να το παίξω ξανά για πρώτη φορά για να επηρεαστώ μόνο από αυτό που προσφέρει το παιχνίδι και όχι από άλλους παράγοντες.

2. Dragon Age: Origins: Για να ξανά νιώσω την απίστευτη αίσθηση πληρότητας που ένιωσα όταν το τερμάτισα και επίσης το εκπληκτικό συναίσθημα που προσέφερε το παιχνίδι, στο ότι ο κεντρικός χαρακτήρας που δημιουργείς είναι προέκταση του εαυτού σου.

3. Deus Ex: Το αγαπημένο μου παιχνίδι για να ξανά νιώσω το δέος που ένιωσα όταν το έφτασα στο τέλος από την ολοκλήρωση της πλοκής του με τους 3 διαφορετικούς και επικούς τερματισμούς του.
#3 +1 Serebrian (Level 23) 09/10/2017 11:57
Dragon Age Origins Και εγώ όπως ο Shikabane. Ένα καταπληκτικό πράγμα με αυτό το παιχνίδι ήταν πως κάθε φορά προσπαθούσα να κάνω διαφορετικό playthrough, πάντοτε κατέληγα να κάνω τις ίδιες επιλογές, γιατί πολύ απλά μερικοί χαρακτήρες και γεγονότα ήταν έτσι φτιαγμένα που το να επιλέξω κάτι διαφορετικό δεν ήταν συνυφασμένο με την ιδιοσυγκρασία μου. Το ίδιο συνέβη και με το 2 παρόλο που δεν ήταν τόσο καλό όσο το πρώτο. Ένα μόνο τέτοιο playthrough κατάφερα να κάνω και μπορώ να πω πως το έκανα με βαριά καρδιά. Το να τη χαρίσω στον Loghain ήταν μια πράξη που κάθε δευτερόλεπτο μετά από αυτό με βάραινε.

Θα έβαζα και το Heroes of Might and Magic V για την παραμυθιακή ιστορία που είχε καθώς πάντα είχα μια αγάπη για ιπποτικά παραμύθια.
#4 Nicholas3000 (Level 3) 09/10/2017 12:15
Εγώ θα ήθελα τα: HALO COMBAT EVOLVED, UNCHARTED 2, MASS EFFECT 1, και SKYRIM
#5 Lyricaldemon (Level 22) 09/10/2017 13:11
Θα βάλω και εγώ το WoW,να θυμηθώ τα παλιά με την παρέα,τα raids στο Burning Crusade,Wrath.. .Μετά από αυτά πλέον παίζω ανά διαστήματα και όλοι οι άλλοι έκοψαν πέρα...
#6 +1 the_prophet1987 (Level 22) 09/10/2017 14:48
Συμφωνώ με τον Shikabane.Δεν θα διέγραφα κανένα παιχνίδι απο τη μνήμη μου γιατί όταν τα ξαναπαίζω η εμπειρία είναι εκεί,αναλοίωτη. Το μόνο που χάνεις στη πορεία είναι το στοιχείο της έκπληξης,του να μη γνωρίζεις τίποτα.Όμως όταν η αντίδραση των χαρακτήρων σε κάτι που γνωρίζεις οτι θα συμβεί,είναι τόσο ρεαλιστική που σε βάζει σε αγωνία,ξανά και ξανά!Όταν ένα γεγονός συμβαίνει με τέτοιο μαεστρικό τρόπο και μένεις μ@λ@κ@ς για 1210329η φορά που έχεις παίξει το παιχνίδι.Ε δε νομίζω οτι χρειάζεται να το διαγράψεις απο τη μνήμη σου.
Αλλά έτσι για το άρθρο ας πούμε οτι θα διέγραφα τα παιχνίδια που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.
Tomb Raider (Ολα τα TR της Core)
Dino Crisis 1
Crash Bandicoot Warped
Syphon Filter 2
Metal Gear Solid 2
Medal of Honor Frontline
Resident Evil Code Veronica X
Dark Cloud
Sky Oddysey
Penumbra (Ολη η σειρα)
Dead Space 1
Crysis (1 k Warhead)
ArmA 2 (Eagle Wing campaign και Namalsk Crisis campaign mod)
STALKER (Ολα,το Lost Alpha λίγο περισσότερο)
ArmA 3 East Wind campaign
SOMA

Τώρα που το σκέφτομαι τα ArmA δε θα τα διέγραφα απο τη μνήμη μου γιατί έχω μάθει ένα σωρό κώδικες και πράγματα που είναι πόνοκέφαλος να τα ξαναμάθω απο την αρχή! :-*
#7 +1 Kalliniki (Level 18) 09/10/2017 16:01
Για εμένα είναι τα Dino Crisis 1-2, Resident Evil 1-3, 0 & Code Veronica, Uncharted 1-3, The Last of Us και το Evil Within.
#8 +1 Akis 7 (Level 20) 09/10/2017 18:45
Metal Gear Solid 1-4!!!! Κυριως το 1 και το 4...

Resident Evil 2,3!!!

The Last of Us!!!

The Walking Dead 1st season!!!

San Andreas και Vice City!!!
#9 +1 Dovahkiin (Level 22) 09/10/2017 18:48
Θα συμφωνήσω κι εγώ με μερικούς, στο ότι δε θα ήθελα να χάσω τα συναισθήματα και την εμπειρία που έχω βιώσει από τα παιχνίδια με τα οποία έχω δεθεί, διαγράφοντάς τα απ' τη μνήμη μου. Είναι όμορφο όταν ανακαλείς στο μυαλό σου όλες τις ωραίες στιγμές που σου προσέφεραν αγαπημένα σου παιχνίδια, ειδικά όταν ακούς τη μουσική τους και τα ξαναζείς, ίσως κι ακόμα πιο έντονα μερικές φορές.

Παρόλα αυτά, με κάποια επιφύλαξη θα το έκανα αυτό με το To the Moon περισσότερο. Είναι το πρώτο με διαφορά παιχνίδι που άγγιξε την ψυχοσύνθεσή μου σε τεράστιο βαθμό και με είχε "διαλύσει" για καμιά εβδομάδα κάθε φορά που το σκεφτόμουν. Κι ακόμα το κάνει δηλαδή. Αν και στο δεύτερο playthrough που σκοπεύω να κάνω η αξία του δε θα μειωθεί, αλλά μέσα μου θα ήμουν διατεθειμένη να το ρισκάρω για να βιώσω τα πλούσια συναισθήματα ξανά, σαν να είναι η πρώτη φορά.

Άλλα παιχνίδια θα μπορούσε να είναι τα: Ori and the Blind Forest, Layers of Fear, Amnesia: A Machine for Pigs, Life is Strange, Brothers: A Tale of Two Sons, Valiant Hearts: The Great War.
#10 +1 ashbringer (Level 25) 10/10/2017 11:52
Diablo 1,2,3 ,Starcraft 1,2 ,Resident EVil 1,2,3 Max Payne 1,2,3,Bioshock 1,2 ,Dragon Age,Deus Ex,Tomb Raider και τα παλιά και τα καινούργια και πολλά πολλά άλλα games τα οποία έχω λιώσει εως σήμερα.Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και τον Γιώργο.Η πρώτη φορά είναι πάντα η καλύτερη.
Notification