Athens Games Festival

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Athens Games Festival

Athens Games Festival

Όλοι οι Έλληνες game developers σε ένα event! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/9/17] Το σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι, 3.500 τετραγωνικά μέτρα θα είναι αφιερωμένα στο ψηφιακό παιχνίδι, την προσέλκυση επενδύσεων, την προώθηση του ελληνικού video game και την ανάπτυξη του ανταγωνιστικού κλάδου του video game development, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων game developers, ερευνητών, ακαδημαϊκών, εκδοτών και δημοσιογράφων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εξής hapennings:
- Παίξτε τα νέα games στην Game Area του event.
- Παρουσιάσεις από σημαντικούς ανθρώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας gaming.
- Συναντήσεις με στελέχη σημαντικών διεθνών εταιριών του χώρου.
- Εκθέτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες.
- Παίξτε retro games σε παλιές κονσόλες και υπολογιστές.
- Επιχειρηματικές συναντήσεις μέσα από την πλατφόρμα του Pitch and Match αλλά και εκδηλώσεις όπως το Athens Games Festival Party.
- Διαγωνισμοί για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του Gaming industry όπως το Nordic Game Discovery Contest.

Δείτε το τρέιλερ:

Η παρουσία του GameWorld στο περίπτερο 13Α
Το GameWorld.gr θα βρίσκεται στο Athens Games Festival, με την εταιρεία ανάπτυξής μας Loresoft. Θα σας παρουσιάσουμε το πρώτο video game μας με την ονομασία Katyusha. Πρόκειται για ένα Platform/RPG με Ρωσική θεματολογία. Θα μας βρείτε στο περίπτερο 13Α καθόλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου (11:00-18:00). Δείτε το πρώτο τρέιλερ του Katyusha:

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του Athens Games Festival θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Game Art Collection (GAC): Καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών, θα συμμετάσχουν σε μια έκθεση, η οποία σκοπό έχει να αναδείξει το ταλέντο Ελλήνων και ξένων 2D artists και μουσικών, με θέμα τους Υπερήρωες (superheroes) της Ελλάδας!

Το Athens Games Festival διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  σε συνεργασία το White Nights Conference.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site και εγγραφείτε στο newsletter. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

[UPDATE: 23/9/17 - Συνέντευξη τύπου για το Athens Game Festival] To Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το Athens Games Festival, το οποίο αποτελεί και επίσημα το πρώτο gaming conference που διοργανώνεται από την χώρα μας. Για την εκδήλωση μίλησαν ο Ευάγγελος Κρέτσος, γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας, η Ελίνα Ροϊνιώτη, υπεύθυνη του Athens Games Festival.

Αμφότεροι τόνισαν την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανάδειξη του κλάδου του game development στη χώρα μας. Αναφέρθηκαν στην ανάγκη που υπάρχει για μεγαλύτερο βάρος στην εκπαίδευση των game developers και για την απαιτούμενη μείωση φορολογίας που πρέπει να υπάρξει ώστε να δοθεί κίνητρο σε νέους developers να ασχοληθούν με το gaming από την Ελλάδα. Το event έχει ως στόχο να σας παρουσιάσει όλες τις ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης και να τους φέρουν πιο κοντά τόσο σε Έλληνες gamers και developers, όσο και σε συναδέλφους τους από το εξωτερικό αλλά και publishers που θα επενδύσουν πάνω στις ιδέες τους.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη τύπου.

Αυτό το σαββατοκύριακο 28-29 Οκτωβρίου σας περιμένουμε όλους στο Athens Game Festival. Στη Helexpo, στο Μαρούσι, 11:00-18:00.

[UPDATE 2: 26/10/17 - Τρέιλερ για το Athens Games Festival] Στο σημερινό μας βίντεο σας παρουσιάζουμε όλα όσα θα δείτε στο Athens Games Festival.

Γνωρίστε όλα τα νέα ελληνικά games από Ελλάδα και Κύπρο. Στο GameWorld.gr θα έχουμε παρουσία ως Loresoft στο περίπτερο 13A. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε το πρώτο video game μας με την ονομασία Katyusha

Επίσης, στον χώρο του event θυμίζουμε ότι θα υπάρχουν gaming arenas για να παίξετε όλα τα νέα games από την διεθνή αγορά και retro games σε κονσόλες και υπολογιστές εποχής 80's και 90's.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site AthensGamesFestival.gr και κάντε εγγραφή. Να είστε όλοι εκεί!

Χορηγός επικοινωνίας: GameWorld.gr

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 14/09/2017 15:10
Πολύ ενδιαφέρον, θα μαζέψει αρκετό κόσμο σίγουρα. Ανυπομονώ!
#2 +2 Dovahkiin (Level 22) 14/09/2017 16:46
Τυχεροί εσείς οι πρωτευουσιάνοι, τόσα ωραία events γίνονται στην πόλη σας. :sad: Πολύ θα ήθελα να παρευρεθώ αν τα καταφέρω να ανέβω Αθήνα. Σίγουρα θα αξίζει.
#3 +2 ashbringer (Level 25) 23/10/2017 17:37
Να έρθεις Αθήνα γιατί εμείς οι πρωτευουσιάνοι είμαστε τίγκα στην τύχη! :lol:
#4 +1 Dovahkiin (Level 22) 23/10/2017 19:54
Quoting ashbringer:
Να έρθεις Αθήνα γιατί εμείς οι πρωτευουσιάνοι είμαστε τίγκα στην τύχη! :lol:

Ζηλεύω, σταμάτα! :P Το σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα.
#5 +1 ashbringer (Level 25) 26/10/2017 16:54
Να σε τραβήξουν φωτογραφίες για να αποδείξεις ότι ήσουν εδώ.Αλλιώς δεν το πιστεύω. :lol: