Μόνιμες Στήλες eSports Τουρνουά eSports Racing μόνο για γυναίκες

Τουρνουά eSports Racing μόνο για γυναίκες

Monday, 04 Sep 2017  | in eSports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0d/41/39/WW-Logo-final-2-1504547237.jpg
 

Τουρνουά eSports Racing μόνο για γυναίκες

Δηλώστε συμμετοχή μέσω Steam.

Η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης SimBin Studios ανακοίνωσε το πρώτο eSports Racing τουρνουά μόνο για γυναίκες, που θα φέρει την ονομασία Women and Wheels.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω Steam μέσα στο φθινόπωρο. Ποσοστό των εσόδων θα διατεθούν σε δωρεές υπέρ των γυναικών και σε οργανισμούς που βοηθούν τις γυναίκες να παίξουν eSports σε φιλικό περιβάλλον. Σήμερα το 5% των παικτών eSports είναι γυναίκες, ενώ στα Racing games των eSports το ποσοστό ανεβαίνει στο 7%.

Ο επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης SimBin, Allan Speed, δήλωσε ότι "Το Women and Wheels έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες στο να συμμετάσχουν στα eSports και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους σε ένα περιβάλλον που θα τις υποστηρίζει". Εν κατακλείδι, στόχος του τουρνουά είναι σε κάποιο στάδιο να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στα μεγάλα τουρνουά όπου αγωνίζονται οι άντρες.

Ο Marie-Claire Isaaman, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Women in Games, δήλωσε ότι "είναι εκνευριστικό το γεγονός ότι το gaming community γίνεται σκληρό και μισογυνιστικό, σε βαθμό που ένα τουρνουά μόνο για γυναίκες χρειάζεται για να ενθαρρύνει τις γυναίκες να πατήσουν πόδι σε χώρο που μέχρι σήμερα είναι ανδροκρατούμενος. Κρίμα που χρειαζόμαστε ομάδες και τουρνουά που αποτελούνται μόνο από γυναίκες. Αν ο χώρος των eSports ωρμάσει πλήρως και υπάρχουν σχεδόν ίσοι εκπρόσωποι και από τα δύο φύλα και κάνει βήματα εξάλειψης του bullying και του μισογυνισμού, τότε θα συμμετάσχουν περισσότερες γυναίκες σε αυτόν".

Όσες γυναίκες παίζετε Racing μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό κάνοντας κλικ εδώ. Τα δώρα είναι μεταξύ άλλων μία καρέκλα Racing Simulator (πλήρες σύστημα) αξίας 3.000 ευρώ, 2 Racing Wheels της Fanatec με πεντάλ και ένα πρόγραμμα life coaching από την Epiphany Junkie. Αναρωτιόμαστε βέβαια πως θα εξακριβωθεί το φύλο όσων συμμετάσχουν, εφόσον οι συμμετοχές θα είναι online. Εκτός κι αν υπάρξουν τελικοί σε κάποιο χώρο.

Διαβάστε ακόμη για τα eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και τα games που απαγορεύτηκαν λόγω βίας. Συζητήστε για τα eSports σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 06/09/2017 21:36
Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσει να ανεβαίνει το ποσοστό γυναικών που ασχολούνται με το gaming Και με τα e-sports.
Notification