Yooka-Laylee: Απομάκρυνση voice actor λόγω ρατσιστικών σχολίων

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Yooka-Laylee: Απομάκρυνση voice actor λόγω ρατσιστικών σχολίων

Yooka-Laylee: Απομάκρυνση voice actor λόγω ρατσιστικών σχολίων

Τέλος η συνεργασία με τον YouTuber JonTron.

Η Playtonic Games αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία της με τον YouTuber Jon “JonTron” Jafari, ο οποίος είχε αναλάβει το voice acting ενός χαρακτήρα.

Αφορμή στάθηκε η συμπεριφορά του Jafari τόσο στο Twitter, όσο και σε συνέντευξή του με τον streamer Steven “Destiny” Bonnell, όταν ο πρώτος έκανε ρατσιστικά σχόλια για τους μετανάστες και τους “έγχρωμους” ανθρώπους. Μεταξύ άλλων, ο JonTron δήλωσε ότι: “Οι πλούσιοι μαύροι άνθρωποι διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα από τους φτωχούς λευκούς ανθρώπους”. Ταυτόχρονα, τέθηκε ενάντια στους μεξικανούς στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο ίδιος αργότερα προσπάθησε να εξηγήσει ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά του και ότι δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του Steven Bonnell. Μάλιστα, απολογήθηκε για όσα είπε, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο ως άνθρωπο και ότι θα αποφεύγει από εδώ και πέρα να μιλάει για πολιτικά ζητήματα. Αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα σχετικό βίντεο, μέσα από το οποίο μιλάει για το ζήτημα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του. Στο επίσημο forum της Playtonic, η συζήτηση έχει πάρει ήδη φωτιά.

Η Playtonic από την πλευρά της διαφωνόντας με της απόψεις του Jafari, αποφάσισε να τον απομακρύνει από την ομάδα εξωτερικών συνεργατών του voice acting του Yooka-Laylee, αφαιρώντας ταυτόχρονα όλο το σχετικό υλικό από το παιχνίδι. Η εταιρεία ανάπτυξης δήλωσε στο GamesIndustry.biz: “Υπό το φως των πρόσφατων προσωπικών απόψεων του Jon Jafari, έχουμε πάρει την απόφαση να αφαιρέσουμε το ηχητικό υλικό του JonTron από το παιχνίδι μέσω ενός content update. Θα θέλαμε να κάνουμε απόλυτα σαφές ότι δεν επιδοκιμάζουμε ούτε στηρίζουμε τις προσωπικές απόψεις του JonTron και ότι ως εξωτερικός μας συνεργάτης, δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις της Playtonic”.

Θυμίζουμε ότι το Yooka-Laylee αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, Mac, PS4 και Xbox One στις 11 Απριλίου 2017, ενώ μέσα στη χρονιά θα διατεθεί και για το Nintendo Switch.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το Yooka-Laylee και δείτε τα gameplay videos. Συζητήστε εκτενώς για το επικείμενο Platform της Playtonic Games στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 27/03/2017 07:25
Αυτά συμβαίνουν όταν εκτίθεσαι δημόσια σε σχεδόν καθημερινή βάση.Φανερώνοντ αι και πολλά στοιχεία του χαρακτήρα σου σε ένα πλήθος κόσμου αλλά και σε εταιρείες προφανώς οι οποίες ψάχνουν για συνεργασίες με άτομα τα οποία είναι αρκετά δημοφιλή.Ένα λάθος αρκεί πχ οι δηλώσεις του συγκεκριμένου για να αλλάξουν όλα και προφανώς και η συμπεριφορά του κόσμου απέναντί του.
Notification