Press Start: Παίζετε Survival games;

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Παίζετε Survival games;

Press Start: Παίζετε Survival games;

Survivors σε έναν άγνωστο και αφιλόξενο κόσμο.

Τα Survival games έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά τον τελευταίο καιρό, με την δημοτικότητά τους να έχει χτυπήσει κόκκινο τόσο στα PC, όσο και -πλέον- στις κονσόλες. Η υψηλή τους δυσκολία και το emergent gameplay είναι οι κυριότεροι λόγοι που ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με αυτό το υποείδος, δημιουργόντας μια hardcore κοινότητα θαυμαστών που διψούν για επιβίωση.

Τα Rust, Conan Exiles, DayZ 7 Days to Die και Ark: Survival Evolved είναι μόνο λίγα από τα Survival games που παίζονται καθημερινά από χιλιάδες gamers, ενώ το Steam έχει κατακλυστεί από επερχόμενους τίτλους που ακολουθούν λίγο ή πολύ την ίδια συνταγή: Συλλογή αγαθών και crafting αντικειμένων, χτίσιμο βάσεων και ατελείωτο PvP σε έναν αφιλόξενο ανοιχτό κόσμο χωρίς ορατούς στόχους και χωρίς τέλος και όλα αυτά σε online περιβάλλον.

Πρόσφατα ξεκίνησα να παίζω με έναν φίλο μου το Rust (σχετικά blogs με τις ιστορίες μας θα μπορείτε να διαβάσετε σύντομα). Τις πρώτες ημέρες ειδικότερα, μας έβρισκε το χάραμα, αφού θέλαμε να μαζέψουμε ακόμα περισσότερα materials, να μεγαλώσουμε λίγο ακόμα την βάση μας, ίσως να εξερευνήσουμε λίγο τον κόσμο γύρω μας. Οι αρκούδες στα πρώτα μας βήματα ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός μας, αλλά αυτά θα τα πούμε μέσω των blogs του GameWorld. Τελευταία ξεκίνησα επίσης να ασχολούμαι με το Conan Exiles, το οποίο ακολουθεί παρόμοια συνταγή, με ένα πιο εξελιγμένο σύστημα χτισίματος βάσεων. Τα games του είδους είναι σίγουρα εθιστικά, ενώ η απρόβλεπτη φύση τους σε κάνει να θέλεις να παίξεις περισσότερο.

Εσείς παίζετε Survival games; Ποια είναι τα αγαπημένα σας; Ποιο χαρακτηριστικό τους σας κάνει να κολλάτε μαζί τους; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Τα games ως υπηρεσία (Γιώργος Λόλας)
Τρίτη: Στον Πάγκο - Fifa 17 Live: Ultimate Team & Pro Clubs Division 4 (Μάνος Γρυπάρης)
Τετάρτη: eSports - Παίκτες Call of Duty έβγαλαν 45.000-200.000 ευρώ (Εμμανουήλ Λαρεντζάκης)
Πέμπτη: Game Maniacs - Μπισκότα Legend of Zelda και 360° Viking Battle (Χριστιάνα Θάνου)
Πέμπτη: eSports - Σουηδός πολιτικός κάνει Hearthstone livestreams (Μάνος Γρυπάρης)
Κυριακή: eSports - LGC: Οπαδοί επιτέθηκαν στην ομάδα eSports του Παναθηναϊκού (Μάνος Γρυπάρης)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
18/3/17: Prostreet: Σε αναζήτηση ταυτότητας (Παναγιώτης Τσιάτσος - Professor_Severus_Snape)

Reviews και Previews προηγούμενης εβδομάδας:
14/3/17: Conan Exiles preview (Μάνος Γρυπάρης)
14/3/17: Odin Sphere Leifthrasir review (Γιάννης Μοσχονάς)
15/3/17: Death and Beyond review (Μάνος Γρυπάρης)
16/3/17: Driveclub VR review (Χριστιάνα Θάνου)
17/3/17: Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands review (Παντελής Δασκαλέλος)
19/3/17: Moribund review (Μάνος Γρυπάρης)
19/3/17: The Legend of Zelda: Breath of the Wild video review (Μάνος Γρυπάρης)
19/3/17: Mass Effect: Andromeda preview (Παντελής Δασκαλέλος)

Ενδιαφέροντα άρθρα προηγούμενης εβδομάδας:
13/3/17: Game of the Year 2016: Οι απονομές
13/3/17: Σπάσιμο ασφάλειας στο Nintendo Switch
14/3/17: Το soundtrack του Warframe σε βινύλιο
15/3/17: Μηχανικοί σκάλισαν ένα Triforce στο Switch με Waterjet
15/3/17: Συνέντευξη για το ελληνικό RPG Seed of the Arcane
15/3/17: Η Capcom κάνει remaster 6 κλασικά Disney games
16/3/17: Απαγόρευση κυκλοφορίας του Outlast 2 στην Αυστραλία
17/3/17: AMD Ryzen 5
17/3/17: Σταματάει η παραγωγή του PlayStation 3
17/3/17: Το Tomb Raider 2 σε Unreal Engine 4
18/3/17: The Flame in the Flood: Συνέντευξη με τον Forrest Dowling

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 20/03/2017 16:09
'Οπως και στην πραγματική ζωή ο τελικός στόχος των survival games δεν είναι άλλος απο την επιβίωσή μας.Αγαπημένα survival games Don't Starve,Ark: Survival Evolved,The Long Dark,DayZ,H1Z1: Just Survive,This War of Mine,Hurtworld,Terraria,TheForest,Minecraft,Rust,
Starbound,Subnautica και πολλά πολλά άλλα.Θέλω να ξεκινήσω το Conan Exiles όταν αυτό βγεί στην αγορά γιατί φαίνεται αξιόλογο.Στον κόσμο των survival games δεν είναι πάντα ορατοί όλοι οι στόχοι και η μάχη για την επιβίωση δεν έχει τέλος.Αυτό που κοιτάει κανείς είναι να επιβιώσει όσο καλύτερα μπορεί στον χρόνο που έχει, να δημιουργήσει μια αξιόλογη βάση η οποία να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια απο όλους τους κινδύνους, να εξερευνήσει όσο περισσότερο μπορεί γύρω περιοχές σε αναζήτηση προμηθειών,συντ ρόφων κλπ,να καλλιεργήσει στη βάση του τρόφιμα έτσι ώστε να ανταπεξέλθει όσο περισσότερο μπορεί και το βασικότερο να δημιουργήσει μια κοινότητα μέσα στην οποία ζουν άνθρωποι που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και επιθυμίες διότι η συνεργασία και η ομαδικότητα φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Ο χρόνος που χρειάζεται για να ασχοληθεί κανείς με έναν survival τίτλο είναι αρκετός και δεν είναι εφικτό πάντα να βρείς χρόνο να ασχοληθείς λόγω υποχρεώσεων του καθενός κλπ.Προσπαθώ πάντα να αφιερώσω όσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο μπορώ σε αξιόλογους τίτλους οι οποίοι με απορροφούν στον κόσμο τους και με βάζουν στην διαδικασία να σκεφτώ τι θα έκανα στις συγκεκριμένες συνθήκες.
#2 the_prophet1987 (Level 22) 21/03/2017 12:20
Δε παίζω και πολύ multiplayer survival games λόγω οτι δεν μπορώ να είμαι όλη μέρα μες στο παιχνίδι μήπως και μου κάνουν raid το σπίτι,loot τα πράγματα μου κλπ.Είναι πολύ time consuming παιχνίδια όπως και τα MMORPG.
Εμένα μου αρέσει να παίζω Singleplayer Survival games που έχεις την αγωνία του αν θα επιβιώσεις αλλά δεν σε πιέζει ο χρόνος.Άλλο που κολάς μαζί τους και δεν θέλεις να τα αφήσεις.Ξέρω οτι το skill του ΑΙ δεν συγκρίνεται με το skill ενος παίχτη όμως στο singleplayer έχεις και έναν σκοπό να εκπληρώσεις σε σχέση με την υπόθεση του παιχνιδιού,δε περιφέρεσαι απλά στο περιβάλλον σαν την άδικη κατάρα.

Δυστυχώς είναι λίγα τα καθαρόαιμα campaign-based survival games.Ευτυχώς παίρνουν και καινούρια παιχνίδια αυτό το μονοπάτι όπως το Legend of Zelda: Breath of The Wild κι ας μην είναι για μένα.
Μεγάλη μου αγάπη αυτού του είδους είναι τα STALKER games για τη γενική ατμόσφαιρα που επικρατεί.Βρίσκ εσαι σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον γεμάτο εγκαταλελειμένα κτήρια και μηχανήματα μέσα στη σκουριά.Τέρατα και bandits να κυκλοφορούν ελεύθερα,καιρικ ές συνθήκες που κάποιες απο αυτές μπορούν και να σε σκοτώσουν.Ταιρι άζουν όλα τόσο πολύ με το survival στοιχείο στο gameplay όσο σε κανένα άλλο παιχνίδι.
Αν και ξεκίνησα κάπως αργά τη σειρά και δεν έχω παίξει ακόμα το Call of Pripyat.Σύντομα ελπίζω να το τσιμπήσω.
#3 theo5 (Level 12) 03/05/2017 12:19
γενικα παιζω survival games διοτι μου αρεσει το crafting και η γενικοτερη κατασκευή.Τα καλυτερα για εμενα είναι το firewatch kai to conan exiles που θα το ελεγα το minecraft των πλουσιων
Notification