Gwent: The Witcher Card Game

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Gwent: The Witcher Card Game

Gwent: The Witcher Card Game

Πάμε για το "all in".

H CD Projekt RED έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους gamers σε όλο τον κόσμο με την τελευταία κυκλοφορία της, το The Witcher 3: Wild Hunt. Κατάφερε σαν εταιρεία να σεβαστεί το σενάριο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Andrzej Sapkowski στα μυθιστορήματα του The Witcher και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο με θεωρητική επιτυχία. Πέρα από τα reviews μας για το The Witcher 3, σας έχουμε ετοιμάσει και αφιέρωμα προκειμένου να μπείτε στο κλίμα και να γνωρίσετε καλύτερα την σειρά. Όσοι έχετε διαβάσει το review του παιχνδιού έστω μία φορά ή έχετε όντως παίξει το The Witcher 3, θα έχετε προσέξει το Gwent. Πρόκειται για ένα mini-game το οποίο ξεφεύγει από τα καθορισμένα πρότυπα και προσφέρει μια παραπάνω εμπειρία.

Το Gwent κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από το The Witcher 3: Wild Hunt και η CD Projekt RED άρχισε να το σκέφτεται σοβαρά μόλις έλαβε χιλιάδες emails για να αναπτύξει λίγο παραπάνω το Gwent με updates και νέες ιδέες. Για ποιον λόγο να μην σκεφτόταν το ενδεχόμενο του Gwent ως card game η Πολωνική εταιρεία, αφού το συγκεκριμένο είδος έχει ανέβει πολύ σε ζήτηση. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Gwent: The Witcher Card Game.

gwent preview 2

Από την αρχή
Το Gwent: The Witcher Card Game αποτελεί ένα standalone card game το οποίο θα είναι free-to-play και αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One. Υπάρχουν πολλά decks για να διαλέξει κανείς τα οποία έχουν να κάνουν με τα διάφορα factions. Λίγο πριν την beta για παράδειγμα κυκλοφόρησε το Nilfgaard card pack το οποίο είναι βασισμένο σε αυτή την περιοχή του χάρτη του The Witcher. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ορισμένα decks αλλά μπορείτε να φτιάξετε δικά σας διαλέγοντας από 25 μέχρι 44 κάρτες.

Μόλις ξεκινάει ο αγώνας, εσείς και ο αντίπαλος καλείστε να αλλάξετε τρεις από τις αρχικές κάρτες σας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και θα παρατηρήσετε πως τόσο το deck σας, όσο και του άλλου παίκτη, έχουν τρία lanes στα οποία πάνω τοποθετούνται διαφορετικά είδη καρτών. Υπάρχει τα melee, ranged και siege lanes, σηματοδοτημένα κατάλληλα για να γνωρίζετε ποιες κάρτες τους ταιριάζουν. Η κάθε κάρτα που αποτελεί μαχητή έχει έναν αριθμό ο οποίος εκφράζει την δύναμή της. Όσο περισσότερες τέτοιες κάρτες έχετε διαθέσιμες στην αρένα, δηλαδή όσο περισσότερους πόντους, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε.

Κάθε μάχη του Gwent έχει δύο αγώνες που πρέπει να κερδίσετε για να πάρετε την νίκη. Κάθε παίκτης έχει την δυνατότητα να παίξει τα “χαρτιά” του όσο καλύτερα μπορεί όταν έρθει ο γύρος του. Μπορείτε να διαλέξετε μόνο μία κάρτα σε κάθε γύρο, όποια και αν είναι αυτή. Κάτι τέτοιο θα έκανε πολλούς να σκεφτούν πως θα είναι έξυπνο να παίξουν σε πέντε γύρους τις πιο δυνατές τους κάρτες με αποτέλεσμα να μαζέψουν τόσο μεγάλο σκορ που να κερδίσουν τον πρώτο αγώνα. Τα πράγματα γίνονται δύσκολα όμως στον δεύτερο αγώνα όπου δεν θα σας έχει μείνει καμία κάρτα για να παίξετε και το αποτέλεσμα θα είναι να χάσετε. Προτείνεται λοιπόν από εμάς και από τους developers να διαλέγετε προσεχτικά και να σκέφτεστε πάντοτε τον επόμενο γύρο!

Τα decks και οι χρυσές κάρτες
Κάθε deck έχει τον δικό του τρόπο για να παίξουμε. Το deck που μπήκε πρόσφατα για παράδειγμα, της Nilfgaard, βασίζεται στους κατασκόπους. Βάζετε κάρτες κατασκόπων στην αρένα και έπειτα διαλέγετε άλλες κάρτες που δυναμώνουν τους κατασκόπους σας ή τους δίνουν μια ιδιότητα. Νωρίτερα αναφέραμε κάρτες μαχητών που δίνουν το πλεονέκτημα στο score αλλά δεν πρόκειται για τα μόνα δυνατά χαρτιά μας. Μπορείτε να διαλέξετε μαγικές κάρτες οι οποίες σας εμφανίζουν τα χαρτιά του αντιπάλου, φέρνουν πίσω νεκρούς πολεμιστές, προκαλούν καιρικά φαινόμενα κ.α.

gwent preview 1

Ένα από τα πιο σημαντικά και δυνατά στοιχεία είναι η χρήση καιρικών φαινομένων όπως η βροχή και ο παγετός. Μπορεί ο αντίπαλος να έχει γεμίσει την αρένα του με δυνατούς πολεμιστές και να έχει μαζέψει score 58 αλλά μόλις τους παγώσετε, όλη η δύναμή τους αλλάζει σε άσσο. Οι χρυσές κάρτες είναι ανθεκτικές σε κάποιες επιθέσεις αλλά ιδιαίτερα σπάνιες. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις hero cards οι οποίες έχουν μία ειδική δύναμη και μεγάλο health pool. Υπάρχει σχέδιο για πάνω από 200 κάρτες στο Gwent. Η αγαπημένη hero card μας; “The Witcher” φυσικα!

Ένα αξιόλογο εναλλακτικό card game
To Gwent: The Witcher Card Game βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε closed beta και ήδη έχουμε δει σοβαρούς μηχανισμούς, καινοτομίες, ωραίες ιδέες. Ένα ευρύτερο δείγμα για το πως θα είναι το Gwent όταν κυκλοφορήσει έχει ήδη γίνει γνωστό από τους ενδιαφερόμενους. Μπορεί η CD Projekt RED να τα καταφέρει περίφημα και στο card game που ετοιμάζει; Σίγουρα η εταιρεία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με το Action RPG του αλλά αυτό λίγα μπορεί να σημαίνει για ένα εντελώς διαφορετικό genre. Αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής μας αρέσει, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση την οποία ελπίζουμε να δούμε. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι για νέα πάνω στο επερχόμενο card game.

Διαβάστε περισσότερα για το Gwent και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Παίξτε μαζί μας Gwent. Ανταλλάξτε IDs σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mario07 (Level 22) 18/02/2017 13:00
Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό! Αυτό έχω να πω. Μου άρεσε πάρα πολύ το Gwent έτσι όπως ήταν στο Witcher 3, αλλά και τώρα σαν αυτόνομο η Cd Project RED έχει κάνει πάρα πολλές βελτιώσεις και το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Αυτό το παιχνίδι το παίζω από τη πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε η closed beta του, πριν μπουν ranked, πριν μπει το Nilfgaard, πριν μπουν κινούμενες κάρτες, αλλά για εμένα σε τραβάσει και δεν κουράζει. Όποιος είναι οπαδός των card games ή του Witcher ή και των δυο πρέπει οπωσδήποτε να το παίξει. Α, επίσης ωραίο preview.
#2 ashbringer (Level 25) 18/02/2017 16:03
Θα είναι ένα ξεχωριστό, μοναδικό card game το οποίο θα χτυπήσει στα ίσια και θα ανταγωνιστεί τα καλύτερα card games της αγοράς.Το σίγουρο είναι ότι θα λιώσουμε!
#3 Tony_Layjel (Level 13) 18/02/2017 19:58
Οντας μεγαλος fan των games του Witcher και των αριστουργηματων του Sapkowski μπορω να πω οτι το Gwent τα σπαει. Το παιζω εδω και αρκετο καιρο και ειναι απλα φανταστικο. Αναμενουμε την κυκλοφορια!
#4 acuzel (Level 3) 19/02/2017 14:33
Καλό παιχνιδάκι και το gwent μου άρεσε σαν ιδέα και τους έδωσε τη δυνατότητα για online multiplayer ωστε να γίνει ακόμα πιο ανοιχτό στις μάζες και στις επιλογές το παιχνίδι.
#5 Divine Raiden (Level 26) 05/03/2017 17:43
Πλάκα είχε μεσα στο Witcher 3 οπότε ίσως να ασχοληθώ μαζί του.
#6 Blood Prince (Level 30) 07/03/2017 01:43
Σίγουρα δεν είναι The Witcher αλλά στην κατηγορία του είναι πολύ καλό. Ισως το καλύτερο !
Notification