Ειδήσεις Strategy Civilization VI

Civilization VI

Wednesday, 18 Oct 2017  | in Strategy | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (8 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/69/14/f4/civilization-vi-indonesia-33-1508333730.jpg
 

Civilization VI

Προστίθεται η Ινδονησία. [UPDATE]

Έξι χρόνια μετά το Civilization V του Sid Meier, η Firaxis Games ανακοίνωσε την κυκλοφορία του sequel του δημοφιλούς Turn-Based Strategy.

Στο Sid Meier’s Civilization VI, θα βλέπετε τις πόλεις να επεκτείνονται στον χάρτη, οι μονάδες θα μπορούν να ενωθούν σε ένα tile, ενώ θα υπάρχουν νέα multiplayer modes που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ολοκληρώνετε ένα game σε ένα session. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην διπλωματία. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι θα προστεθούν tutorials που θα εξηγούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν δεν έχετε ασχοληθεί με κάποιο από τα προηγούμενα games. Πέρα από την βασική έκδοση, θα κυκλοφορήσει και μια Digital Deluxe edition με κόστος 80 ευρώ, η οποία μεταξύ άλλων θα σας δίνει έκπτωση στα τέσσερα DLC packs που θα διατεθούν, τα οποία περιέχουν επιπλέον χάρτες, σενάρια, civilizations και leaders.

[UPDATE: 12/7/16 - H επιστροφή του συνθέτη Christopher Tin] O βραβευμένος συνθέτης του Civilization IV Christopher Tin, δημιουργός του Baba Yetu -που είναι το μοναδικό video game soundtrack που έχει κερδίσει βραβείο Grammy- επιστρέφει για να συνθέσει το soundtrack του Civilization VI. Το soundtrack θα έχει το όνομα Sogno di Volare, το Όνειρο της Πτήσης δηλαδή και θα κάνει το ντεμπούτο του την ερχόμενη εβδομάδα στο Cadogan Hall του Λονδίνου. Θυμηθείτε το εκπληκτικό soundtrack του Civilization IV.

Christopher Tin αναφέρει πως: "Ήθελα να γράψω ένα κομμάτι που αιχμαλώτιζε την ουσία της εξερεύνησης. Την σωματική εξερεύνση του να ανακαλύπτεις νέα εδάφη και την πνευματική εξερεύνηση του να διευρύνεις τα σύνορα της επιστήμης και της φιλοσοφίας."

[UPDATE 2: 4/8/16 - Ο Sean Bean στα φωνητικά] Ο Βρετανός ηθοποιός Sean Bean (Lord of the Rings) θα αναλάβει τα φωνητικά στο Civization 6.

Η φωνή του θα εμφανίζεται στο tutorial, στα tech trees και σε διάφορα ακόμη σημεία.

O Sean Bean διαδέχεται τον θανόντα Leonard Nimoy (02/2015) του Civilization IV και τον Morgan Sheppard του Civilization V. Είχε συμμετάσχει και στο Survival Horror Kholat, αλλά και στο The Elder Scrolls IV: Oblivion ως ο αυτοκράτορας Martin Septim.

[UPDATE 3: 21/3/17 - Προστίθενται οι Πέρσες] Οι Πέρσες είναι ένας από τους δύο πολιτισμούς που αναμένονται να προστεθούν στο Civilization 6, όπως ανακοίνωσε η Firaxis.

Ο Κύρος ο Β΄, γνωστός και ως Κύρος ο Μέγας οδηγεί την Περσία. Είναι ο ιδρυτής της μεγάλης Περσικής αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών, ή οποία είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ειδική μονάδα των Περσών είναι οι Immortals που διαθέτουν ranged επιθέσεις και δυνατή άμυνα.

Η ειδική αναβάθμιση που έχουν οι Πέρσες είναι το The Pairidaeza. Με αυτήν την αναβάθμιση αποκτούν περισσότερο χρυσάφι και κουλτούρα καθώς και πολλά μπόνους για τα γειτονικά districts και τα city centres. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσφέρει όλο και μεγαλύτερο bonus όσο αναβαθμίζετε τα tech και civic trees.

Η ειδική ικανότητα του Κύρου είναι η Fall of Babylon. Αφού ξεκινήσει έναν ξαφνικό πόλεμο, όλα τα στρατεύματα του αποκτούν επιπλέον κινήσεις. Επιπλέον, ο Κύρος παίρνει μικρότερες ποινές στη διπλωματία όταν ξεκινάει κάποιο surprise war. Σύμφωνα με την Firaxis, ο πολιτισμός της Περσίας είναι κατάλληλος για όσους από εσάς θέλετε να κτίσετε μία πλούσια αυτοκρατορία και δεν φοβάστε να επιτεθείτε ξαφνικά στους αντιπάλους σας.

Το DLC με τους Πέρσες θα γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη του 2017. Όσοι έχετε στην κατοχή σας την Digital Deluxe έκδοση του Civilization 6, θα αποκτήσετε το συγκεκριμένο DLC χωρίς επιπλέον κόστος.

[UPDATE 4: 24/3/17 - Προστίθενται οι Μακεδόνες] Η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος θα προστεθούν στο Civilization VI, στο update της φετινής Άνοιξης.

Ο Μέγας Αλέξανδρος θα έχει ξεχωριστά abilities, χτίσιμο, μονάδες και μια ηγετική φυσιογνωμία. Με το End of the World θα μπορείτε να ξεκινήσετε τις στρατιωτικές σας εκστρατείες πιο νωρίς στο παιχνίδι και να τις κάνετε να διαρκούν περισσότερο. Με το World's End δεν θα έχετε ποινές όταν ξεκινάτε πόλεμο, με το Hellenistic Fusion που πάει γάντι με το End of the World, θα κερδίζετε bonus για κάθε περιοχή που καταλαμβάνετε, ανάλογα με το είδος της περιοχής.

Οι μονάδες της Μακεδονίας θα είναι οι Έταιροι και οι Ιπασπιστές. Θα αντικαταστήσουν το βαρύ ιππικό και τους Swordsmen αντίστοιχα. Οι Ιπασπιστές θα έχουν bonus όταν επιτίθενται σε πόλεις και σε συδνυασμό με το Hellenistic Fusion θα μπορέσετε να αναπληρώσετε για τα χρήματα που ξοδέψατε για να φτιάξετε στρατό, αφού θα μπορείτε να ξεφορτωθείτε περιοχές και να αποκτήσετε Science και Culture γρήγορα.

Οι Έταιροι μπορούν να αναβαθμιστούν δωρεάν, υπάρχει το ability Charge με bonus όταν κάνετε επίθεση σε αμυνόμενους πόλης που φυλάσσονται καλά και το Barding που δίνει Defense όταν σας κάνουν ranged επίθεση (π.χ. τοξότες).

Το ξεχωριστό κτίριο του Μέγα Αλέξανδρου θα ονομάζεται "Βασιλικοί Παίδες" και θα αποτελέσει την ακαδημία του, στην οποία θα μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους επόμενους στρατιώτες σας. Το Basilikoi Paides θα κάνει generate Science απ' την εκάστοτε πόλη, όποτε ένας non-civilian προπονείται εκεί. Θα σας δίνει combat bonus σε συγκεκριμένες μονάδες.

[UPDATE 5: 18/10/17 - Προστίθεται η Ινδονησία] Η νέα φυλή που προστίθεται στο Civilization VI είναι αυτή των Ινδονησιανών. Αρχηγός αυτών είναι η Dyah Gitarja που αλλιώς ονομάζεται Tribhuwannottunggadewi Jayawishnuwardhani. 

Οι πόλεις της φυλής βελτιώνονται με τα Kampung, σπίτια με ξύλινες κατασκευές, που προσφέρουν στέγη, παραγωγή και φαγητό στις διπλανές βάρκες ψαρέματος. Η μοναδική ικανότητα “Great Nusantara” θα σας δώσει bonus σε ιερούς τόπους, στα κτήρια εκπαίδευσης και στις βιομηχανικές περιοχές.

Η ικανότητα της Gitarja ονομάζεται "Exalted Goddess of the Three Worlds" που προσφέρει Faith στις παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης επιτρέπει στην Gitarja να αγοράσει Naval μονάδες με έκπτωση. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την τιμή του, αλλά πιθανότατα όπως και τα προηγούμενα Scenario Packs θα κοστίζει 5 ευρώ.

Διαβάστε το review του Civilization VI
 από τον Γιάννη Μοσχονά. Συζητήστε για το νεότερο μέλος της σειράς στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 bouzk (Level 10) 11/05/2016 19:47
Χωρίς ίχνος Ελληνικού πολιτισμού το trailer...
#2 +1 Myrmidon (Level 21) 11/05/2016 21:06
Τι νέο θα έχει; :-? :-*
#3 +2 Verbal (Level 14) 11/05/2016 22:26
Η καλύτερη είδηση της ημέρας! Το περιμένω πως και πως.
#4 +2 Blood King (Level 24) 11/05/2016 23:18
Τέλεια η επιλογή του κομματιού του John Murphy για το trailer, μας προιδεάζει για κάτι το καταπληκτικό. Τον πολιτισμό μας δείχνουν να τον έχουν γραμμένο ή μήπως ο Άτλαντας του φινάλε αποκαλύπτει την πραγματικότητα, ότι εμείς στηρίξαμε όλους τους υπόλοιπους πολιτισμούς;
#5 +1 ashbringer (Level 25) 12/05/2016 07:49
Civilization και το έπος συνεχίζεται.Δεν χρειάζεται να το ψάξω και πολύ γιατί ξέρω ότι θα είναι τέλειο.
#6 Shikabane_Hime7 (Level 29) 04/08/2016 23:01
Το μοναδικό Civilization που έχω παίξει είναι το V και μου άρεσε αρκετά. Περιμένω να δω περισσότερα από το VI. Αν δεν έχει Ελληνικό στοιχείο όμως θα είναι αρνητικό για μένα.
#7 Professor_Severus_Snape (Level 26) 04/08/2016 23:50
Αγαπάμε Sean Bean, έτσι απλά. Όσον αφορά το Baba Yetu, έμαθα το τραγούδι πριν από λίγο καιρό μόλις και πραγματικά είναι εξαιρετικό.
#8 ashbringer (Level 25) 25/03/2017 16:12
Και Μακεδόνες τώρα στο παιχνίδι πολύ καλά νέα.
Notification